Hur man fixar en Apple iPhone SE som inte slås på [Felsökningsguide]

Det har redan rapporterats från ägare av #Apple iPhone SE (#iPhoneSE) som säger att deras enheter inte slås på efter att den stängdes av på egen hand. Vi har redan tittat på detta problem ända sedan vi började ge support till våra läsare som ägde daterade iPhone-modeller men vi kommer att ta itu med det igen för fördelarna med iPhone SE-ägare.

Vi kommer att avgöra om problemet orsakas av firmware (iOS) eller hårdvara. Eftersom det förra är lättare att felsöka kommer vi att börja med det. Om problemet kvarstår efter att vi har gjort några felsökningsrutiner för firmware, kommer vi att ta itu med några saker för att avgöra om det verkligen är hårdvaran som har vissa problem.

Innan vi går längre, om du har andra problem med din iPhone SE, kan du alltid kontakta oss och berätta om ditt problem så hjälper vi dig att hitta en lösning. Fyll bara i vår iPhone-frågeformulär och tryck på skicka. Vi försäkrar er att vi kommer att undersöka det.

Steg 1: Kontrollera att det inte bara är en systemkrasch som lämnade telefonen frusen

När firmware kraschar kan det hända att telefonen kan återhämta sig på egen hand efter några fall av frysning, bromsning eller hängning. Ibland kan enheten starta om på egen hand beroende på hur allvarligt problemet är. Det finns också tillfällen då appar kraschar till följd av systemkraschen, men det mest oroande är att telefonen fryser och lämnar skärmen svart och svarar inte.

Systemkrasch kallas ofta för oss tekniker av ägare som "svart skärm" och många tror faktiskt att problemet är med skärmen. Det här problemet kan enkelt lösas och du behöver inte betala en tekniker för att fixa det åt dig om du bara vet hur och det är själva syftet med detta inlägg. Med det sagt, låt oss försöka utesluta detta problem genom att göra den mjuka återställningen (Observera att andra tekniker också hänvisar till det som ”hård återställning”).

Så här återställer du din iPhone SE mjuk

  1. Tryck och håll in Hem-knappen (längst ned på skärmen) och strömbrytaren (viloläge / vakna-knappen) tillsammans i 15 till 20 sekunder.
  2. Om det finns tillräckligt med batteri kvar för att slå på enheten, kommer den vita Apple-logotypen att visas.
  3. Släpp då båda tangenterna och vänta tills enheten startar om helt.

Om problemet fixas av den mjuka återställningen, är det bra. Jag föreslår dock att du tar tid på att säkerhetskopiera dina filer och data eftersom vi inte vet vad som verkligen orsakade kraschen. Det finns en möjlighet att det kan inträffa igen och den här gången kanske du inte kan lösa problemet med samma procedur. Detta är bara en försiktighetsåtgärd men det är upp till dig om du verkligen vill gå igenom besväret med att säkerhetskopiera dina data.

Å andra sidan, om din iPhone SE fortfarande inte svarar efter den mjuka återställningen, kanske nästa steg kan hjälpa dig.

Steg 2: Kontrollera att din telefon har tillräckligt med batteriladdning för att slå på den

Om problemet bara var en systemkrasch kan det redan ha åtgärdats i steg 1 men nu när din iPhone SE fortfarande inte svarar efter att ha gjort det, är det dags att kontrollera att det finns laddning kvar i batteriet för att slå på den.

Naturligtvis kan vi inte fysiskt kontrollera det så vi försöker ladda din telefon i minst 10 minuter och försöker slå på den igen. Om problemet kvarstår kan du försöka genomföra proceduren för mjuk återställning medan din enhet laddas eftersom problemet kan vara en kombination av systemkrasch och tömt batteri.

För en iPhone som inte slås på är det värsta fallet att hårdvaran kan skadas vid någon tidpunkt att telefonen inte längre kan slå på sina komponenter. Om du ansluter telefonen till att ladda kommer du att omedelbart säga om det verkligen är problem med hårdvaran eftersom laddningsindikatorerna inte kommer att visas. Men jag föreslår att du väntar i 5 minuter för att se om laddningsikonen visar eftersom batteriet är helt tömt kan det ta några minuter innan telefonen visar laddningsindikatorerna.

Om din enhet inte svarar på laddaren oavsett vad, försök att göra detta:

  • Kontrollera kabeln fysiskt för brott
  • Titta in i porten på din laddare efter ludd, skräp eller korrosion som kan förhindra laddning
  • Försök kontrollera stiften för att se om en av dem är böjd
  • Kontrollera laddningsporten på din telefon för skräp och korrosion
  • Försök använda en annan laddare

Steg 3: Kontrollera om det finns fysiska och vätskeskador

Okej, det är din telefon, du är den som använder den och du bör veta om du fick ett dropp eller att det blev blött för några dagar sedan. Fysisk skada är lätt att upptäcka eftersom om till exempel iPhone föll på en fast mark och problemet började, bör en droppe som påverkar inre komponenter också lämna några bucklor på utsidan. I det här fallet finns det ingenting du kan göra förutom att ta telefonen till en Apple-butik eller auktoriserade tekniker för att få den kontrollerad.

När det gäller vätskeskadan, ja, den här är mycket oförutsägbar och symtomen kan uppstå dagar efter att händelsen inträffade.

Jag känner någon som har spillt ett glas vatten på sin iPhone, men enheten fungerade normalt som tidigare. En vecka efter började dock enheten fungera galen och så småningom blev skärmen svart och telefonen slås inte på. Lång historia kort, teknikern diagnostiserade det som "vattenskadat." Så ingen garanti, ingen ersättning. Det värsta är att det fortfarande är en månad gammalt.

Fysisk skada är obestridlig men när det gäller vattenskador kan ägaren förneka att enheten kom i kontakt med vatten. För oss tekniker vet vi om telefonen skadats av vatten eller något annat och om avsiktlig eller inte, vattenskador omfattas inte av garantin.

Steg 4: Ring Apple teknisk support eller boka en tid med en tech

När det gäller grundläggande felsökning har du gjort din del. Så just nu är det dags att låta proffs hantera problemet för dig.

Du kan ringa Apples tekniska support om du tror att problemet är firmware eller bokar en tid med en teknik.

Om din enhet inte visar någon fysisk eller vattenskada, kan Apple byta ut eller fixa den gratis.

Jag hoppas att den här felsökningshandboken kan hjälpa dig att felsöka ett problem med din iPhone SE. Vi rekommenderar att du försöker fixa problemet på egen hand innan du skickar in telefonen för reparation, eftersom vi alla vet att det tar veckor innan enheten kommer att returneras till dig och / eller hur mycket tekniker tar ut för deras tjänster idag.

Har du problem med din telefon som inte kommer att slås på?

Vi kan hjälpa dig felsöka. Vi har publicerat felsökningsguider för följande enheter:

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone SE är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.