Hur man fixar en Apple iPhone 7 som inte laddas [Felsökningsguide]

Laddningsproblem är bland de vanligaste problemen som alla iPhone-ägare kan stöta på utan något prejudikat. Saken är att det kan hända även den nya #Apple # iPhone7 (och iPhone 7 Plus) utan att visa någon orsak. Laddningsproblem kan bero på firmwareproblem (eller programvaruproblem) eller ett hårdvaruproblem som hindrar telefonen från att korrekt upptäcka ström som flyter genom dess logikbräda.

Smarttelefoner är väldigt komplexa elektroniska prylar och även om vi är vana att tro att laddning bara handlar om att skjuta elektrisk ström in i batteriet från nätadaptern (hårdvara till hårdvara), så är det inte. Faktum är att firmware också spelar en stor roll för att låta ström flyta till batteriet för att inte tala om att el också måste passera genom en logikbräda först.

Så i princip är det omöjligt att omedelbart veta orsaken till att din nya iPhone 7 inte laddas utan att göra några felsökningar. I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att hitta den skyldige och så småningom lösa problemet. Så läs vidare för att förstå mer om det här problemet och lära dig hur du åtgärdar det eftersom det inte orsakas av ett allvarligt hårdvaruproblem.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Felsökning av iPhone 7 som inte laddas

Vi har redan konstaterat att laddningsprocessen för iPhone 7 inte bara är en hårdvara-till-maskinvarusituation utan att firmware också spelar en stor roll när det gäller att låta batteriet ladda. Med detta måste vi utesluta några möjligheter att veta om problemet är med firmware eller hårdvara.

Steg 1: Se till att det inte bara är en firmwarekrasch eller ett svarsfritt skärmproblem

Även om Apple gjorde ett bra jobb med att utveckla ett mycket stabilt operativsystem finns det tillfällen när firmware kraschar och när det händer kan telefonen frysa och svara med en tom skärm. Apple-ingenjörer har redan tänkt på detta, det är därför det finns en mycket enkel metod som du kan använda för att försöka återföra telefonen till liv på en minut eller två-tvungen omstart.

  1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen först och håll sedan ned strömbrytaren.
  2. Håll dem i 5 till 10 sekunder.
  3. Telefonen bör starta om (95% av tiden förutsatt att det finns tillräckligt med batteri) och ta dig tillbaka till startskärmen.

När enheten redan är aktiv och klar att använda, försök att ansluta laddaren till strömkällan och anslut kabeln till telefonens laddningsport. Om iPhone svarar och laddar, fortsätter problemet, annars fortsätter du med felsökningen.

Steg 2: Kontrollera om det är strömadaptern som har problem

Strömadaptern eller populärt känd som laddaren är den primära strömkällan som lagras i telefonens batteri. Om det är skadat kommer telefonen naturligtvis inte att ladda eller kan inte fortsätta ladda eftersom mängden ström som skjuts till telefonen kan vara för lite eller för mycket, särskilt om regulatorn är skadad. Långvarig användning av defekt laddare kan leda till batteriproblem eller till och med skada själva telefonen. Det är därför det är absolut nödvändigt att du kontrollerar omedelbart efter att du upptäcker att telefonen inte laddas.

Vätskeskador är en av de vanligaste orsakerna till laddningsproblem, så försök att kontrollera om du kan hitta rester av vatten eller någon vätska för den delen i laddarens port. Du måste också kontrollera om stiften i porten böjdes av någon anledning, för i så fall kan problemet vara lika litet som ett kontakter. Apple kan erbjuda att byta ut en defekt laddare under förutsättning att den inte skadades av några flytande medel.

Försök dessutom att ansluta laddaren till ett annat eluttag bara för att se till att det inte är ett källproblem. Du kan också försöka ansluta andra enheter till laddaren för att se om de laddas eftersom i så fall kan nätadaptern bara vara okej.

Steg 3: Kontrollera att det inte är något problem med kabeln

Det är mycket lättare att kontrollera kabeln. Kontrollera först det fysiskt för pauser från ena änden till en annan. Kontrollera sedan båda ändarna för inkonsekvenser i kontakterna. Om en av dem saknas eller böjs, måste du förmodligen få en ny kabel eller ett laddningssats.

Om du inte kan hitta några fysiska problem med kabeln är nästa sak du bör ansluta din iPhone 7 till din dator för att se om den upptäcks och upptäcks. Om kabeln har gått sönder kommer telefonen inte att upptäckas av någon dator och det är det bästa sättet att verifiera vad problemet egentligen är.

Ta dessutom ett Q-tips och rengör kontakterna i båda ändarna av kabeln med hjälp av alkohol. Detta utesluter möjligheten att problemet orsakas av felaktiga kontakter.

Steg 4: Kontrollera telefonens laddnings- eller verktygsport

När laddaren och kabelproblemen uteslutits är det nu dags att kontrollera själva telefonen. Det bästa du kan göra är att kontrollera själva verktygsporten för att kontrollera om det finns främmande material som hindrar korrekta kontakter mellan kontakterna på telefonen och kabeln. Försök hitta ludd, skräp eller något tecken på korrosion. Kontrollera också om vätskerester är eftersom en stift är ansluten till den andra med hjälp av vätska, det kommer att leda till felaktig eller ingen laddning.

Steg 5: Ställ in ett möte med en teknik i Apple Store

Detta är naturligtvis ditt sista alternativ om problemet kvarstår efter att ha följt steg 1 till 4. Stress inte dig själv så mycket om din nya iPhone 7 fick ett problem eftersom Apple alltid skulle ersätta enheter som är defekta förutsatt att problemet inte var " t orsakad av vätska eller fysisk skada.

Det är din telefon så du bör ha information om vad som hände innan problemet inträffade. Min poäng är att berätta för teknikern vad som hände eller vad du tror orsakade problemet så att det skulle vara lättare för honom att diagnostisera problemet.

Jag hoppas att den här felsökningssidan kan hjälpa dig.

Anslut med oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.