Hur man fixar en Apple iPhone 7 som inte kommer att slås på, fast i svart skärm [Felsökningsguide]

När din #Apple iPhone 7 (# iPhone7) plötsligt stängs av och inte kommer att slås på, eller börjar slå på sig utan fastnar under start, är det första du tänker på att enheten troligen är skadad eller vissa delar av den måste fixas för att få tillbaka den och köras igen. Det är också vad de flesta har tänkt på när deras telefon är i samma tillstånd. Men innan du lägger all skylden på hårdvaran eller eventuella skadade komponenter, bör du försöka tänka på att en iPhone också kan döda och fastna i den svarta skärmen på grund av vissa programvaruproblem.

Faktum är att flera rapporter om svarta skärmproblem som påverkar den nya iPhone-enheten har kopplats till programvarufel som en felaktig applikation som utlöser samma symtom att uppstå på enheten.

I det här inlägget finns några allmänt kända faktorer som kan förhindra att din nya iPhone startar eller fastnar på svart skärm. En översikt av möjliga lösningar och föreslagna lösningar tillhandahålls på samma sätt för att hjälpa dig att vidare felsöka problemet och få det fixat utan behov av service.

Känn dig fri att hänvisa till detta innehåll om du också stöter på samma enhetsproblem, där din iPhone sitter fast i svart skärm eller av några skäl inte kommer att slås på.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Vad kunde möjligen ha hindrat din iPhone 7 att starta eller fastna i svart skärm?

Med tanke på att det inte finns någon skada på någon av iPhone: s hårdvarukomponenter, kan problemet förmodligen bero på fel i programvarufel eller appar, ett dåligt batteri, otillräcklig laddning eller kanske batteriets utarmning. Kort sagt kan sådana problem utlöses av ett programvaruproblem, batteriproblem eller maskinvaruproblem.

 • Programfel (programvara). Det finns fall då din iPhone vägrar att slå på och förblir i svart skärmstillstånd på grund av en skadad app eller ett felaktigt program. Skadad eller föråldrad programvara kan också påverka enhetens övergripande funktionalitet men med tanke på att den är ny är det mindre troligt att den är skyldig. Ändå rekommenderas fortfarande att hålla programvaran uppdaterad.
 • Otillräcklig ström (batteri). Din iPhone 7 kan också vara i samma tillstånd på grund av strömproblem som när enheten inte har tillräcklig laddning eller om batteriet inte räcker för att slå på den. Samma sak kan hända om din iPhone är helt tom. I det här fallet kan det ta lite längre tid för din enhet att indikera att den laddas när du ansluter den till en laddare. I fallet där iPhone varken slås på eller laddas, kan ett dåligt batteri klandra.
 • Fysisk / vätskeskada (hårdvara). Om symptomet börjar efter att du av misstag tappade din iPhone eller utsatt den för någon form av vätska, tyder det troligtvis på hårdvaruskada. I detta fall behöver din iPhone 7 repareras.

Såvida inte symtomen börjar visa efter att du tappat iPhone eller har blivit våt, finns det fortfarande några saker du kan prova på innan du tar enheten till en Apple Genius-bar för hårdvarukontroll eller byte av enhet, om möjligt.

Föreslagna lösningar

Följande metoder är endast tillämpliga och fungerar bara om problemet ligger inom programvaran eller iPhone-systemet eller om det inte finns någon fysisk eller vätskeskada på iPhone.

Efter att ha slutfört varje steg, försök att slå på din iPhone för att se om problemet har åtgärdats. I annat fall kan du fortsätta till nästa tillämpliga lösning.

Steg 1. Se till att din iPhone har tillräcklig laddning för att slå på

För att säkerställa att problemet inte beror på otillräcklig laddning, anslut din iPhone till den ursprungliga laddaren och låt den laddas i minst 30 minuter. När din enhet har tillräckligt med laddning försök att slå på din iPhone igen. Om din iPhone-batteri är helt tömt, låt det ladda i minst en timme och försök sedan slå på det igen efteråt.

Kontrollera också att din enhet och laddningsport inte är skadade. Kontrollera din iPhone noggrant när du laddar och se till att den inte överhettas eller svullnar. Kontrollera också iPhone: s laddningsport och se till att det inte finns skräp i den. Se också till att alla uttag, USB-kabel och strömadapter är i gott skick.

Användning av original (OEM) eller kompatibel laddare rekommenderas också starkt när du laddar din enhet. Detta beror på att din iPhone kan riskera att skada om laddaren inte är av samma förstärkare, spänning och pluggtyp som den ursprungliga laddaren. Om det behövs kan du prova en annan USB-kabel eller nätadapter för att ladda din iPhone.

Steg 2. Starta om din iPhone 7 eller utför en kraftåterstart

När du har anslutit din iPhone till ett uttag och låtit den ladda i några minuter kan du försöka slå på den igen. För att göra det, tryck och håll nere Sleep / Wake (Power) -knappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Alternativt kan du försöka tvinga din iPhone 7 att starta om. För att tvinga omstarten trycker du och håller ned viloläge / väckarknappen och Volym ned-knappen samtidigt i minst 10 sekunder . Släpp båda knapparna när du ser Apple-logotypen.

Att tvinga din iPhone att starta om raderar inte innehållet. Därför är det en starkt rekommenderad lösning, särskilt när du hanterar problem med svart skärm eller inte svarar på knappar på en iPhone.

Steg 3. Använd iTunes för att gå in i återställningsläget och försöka installera iOS igen

Om din iPhone 7 Plus slås på men fastnar under uppstart, skulle du se symtom som svart skärm, röd skärm, blå skärm eller Apple-logotyp under lång tid under uppstarten. Om du stöter på något av dessa symtom, anslut din iPhone till en dator och använd iTunes för att öppna återställningsläget för att installera iOS igen utan att radera dina data. Följ dessa steg när du är redo.

 1. Anslut din iPhone till en dator. Öppna iTunes på din dator. Se till att du använder den senaste versionen av iTunes-programmet för att förhindra eventuella problem med programkompatibilitet.
 2. När din iPhone har anslutits, tvinga den att starta om. Tryck bara på och håll ned strömbrytaren och volymknapparna samtidigt.
 3. Släpp inte båda tangenterna när du ser Apple-logotypen.
 4. Släpp båda knapparna när återställningsläget visas.
 5. Om du uppmanas att välja Återställ eller Uppdatera en te väljer du Uppdatera för att fortsätta.
 6. Låt iTunes försöka installera iOS igen utan att radera data på din iPhone. Då kommer iTunes att initiera nedladdning av programvaran för din iPhone 7.

Din iPhone kommer att lämna återställningsläget om nedladdningen tar mer än 15 minuter. Då måste du upprepa steg 2-5.

Steg 4. Sätt din iPhone i DFU-läge

Bortsett från återställningsläget har din iPhone också DFU-läge eller Device Firmware Update. Det är ett annat systemtillstånd på din iPhone som används för att få din enhet att gränssnitt eller kommunicera med iTunes utan att ladda operativsystemet eller iOS-startladdaren. Det främsta skälet till att användare skulle behöva komma åt DFU-läge på sin iPhone är att ändra eller ändra enhetens firmware, vare sig det gäller iOS-nedladdning av firmware eller användning av anpassad firmware på din iPhone.

Följ dessa steg för att sätta din iPhone 7 i DFU-läge som ditt sista försök att fixa svart skärm eller strömproblem på den:

 1. Anslut din iPhone 7 till en dator.
 2. Kontrollera att iTunes körs på din dator.
 3. Stäng av din iPhone 7 vid behov.
 4. Tryck och håll ner strömbrytaren på höger sida om din iPhone 7 i 3 sekunder . Tryck och håll in Volym ned-knappen på vänster sida om din iPhone 7 medan du håller ner strömbrytaren.
 5. Håll ned båda knapparna i 10 sekunder. Om du ser Apple-logotypen betyder det att du har hållit knapparna för länge och att du måste börja överallt. Fortsätt annars till nästa steg.
 6. Släpp strömbrytaren men håll ner volymknappen intryckt i 5 sekunder. Om du ser Plug in iTunes- skärmen betyder det att du har hållit knappen för lång och att du måste starta överallt.

Om din iPhone 7-skärm förblir svart, indikerar det att din enhet redan är i DFU-läge. Just nu kommer iTunes att uppmana ett varningsmeddelande som säger att den har upptäckt din iPhone 7 och låter återställa.

Steg 5. Kontakta Apple Support

Om ingen av dessa metoder klarar av att lösa problemet och att din iPhone 7 förblir på svart skärm eller inte kommer att slås på efter att ha utfört alla möjliga lösningar föreslår jag den här gången att du kontaktar Apple Support för att ställa in service eller andra alternativ.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.