Hur man fixar en Apple iPhone 6s Plus som inte kommer att ringa [Felsökningsguide]

Du har missat flera telefonsamtal eftersom du inte hörde din iPhone ringer när samtalet kom in. Du har kontrollerat ringsignalen och såg till att den inte var inställd på att stänga av men av vissa skäl ringer din telefon fortfarande inte. Vad kunde eventuellt ha gått fel och vad måste göras för att fixa din iPhone för gott? Innan du hoppar till en slutsats om att din iPhone är skadad, kan du försöka utföra vissa lösningar för att utesluta möjligheten att problemet utlöses av ett programfel. Det här inlägget kommer att undersöka de möjliga orsakerna till en relevant fråga på Apple iPhone 6s Plus som inte kommer att ringa med några tillämpliga lösningar och möjliga lösningar för dig att prova. Läs vidare för att lära dig mer.

Men innan något annat, om du har ett annat problem med din enhet, besöker du felsökningssidan som vi har konfigurerat för iPhone 6s Plus. Vi listar upp alla problem vi behandlar varje vecka på den sidan så försök att se om vi redan har tagit upp ditt problem tidigare. Om vi ​​gjorde det, försök att använda lösningarna som vi föreslog och om de inte fungerar kan du kontakta oss genom att fylla i detta formulär.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPhone som inte ringer

Vad kunde ha hindrat din iPhone 6s Plus från att ringa?

Det finns bara två möjligheter till varför din iPhone inte kommer att ringa. Med tanke på att din iPhone inte är inställd på tyst läge eller stängs av, kan du överväga möjligheten att en programvarufel påverkar ljudfunktionerna på din enhet. I värsta fall kommer din iPhone inte att ringa på grund av felaktig hårdvara som skadad ringsignal, högtalare eller andra relevanta komponenter. Tyvärr för hårdvarorelaterade problem kommer en teknikerhjälp redan att behövas. Antingen behöver din iPhone repareras eller så måste vissa komponenter bytas ut.

Men i fallet där din iPhone inte ringer på grund av vissa programvaruproblem som när problemet isoleras till en app eller skadat innehåll finns det några lösningar som kan användas för att lösa den underliggande orsaken och få din enhet fixad utan att behöva ta en resa till ett servicecenter. Allt du behöver göra är att försöka bestämma den möjliga orsaken så mycket som möjligt.

Bland de faktorer som du måste tänka på är din iPhone: s ljud / ljudinställningar inklusive Stör ej, tilldelade ringsignaler och volymnivå.

I det fall din iPhone 6s Plus slutade ringa efter installation av en ny app eller iOS-uppdatering, har problemet troligen utlösts av ett programfel från den nya appen eller programuppdateringen som du har installerat på din enhet.

Potentiella lösningar och tillämpliga lösningar

Om du tror att huvudproblemet ligger inom iPhone-programvaran snarare än en skadad komponent, kan du försöka fixa problemet i slutändan innan du ställer in för serviceavtal med en iPhone-tekniker. Nedan markeras tillämpliga lösningar och möjliga lösningar på ljudproblem på en Apple iPhone 6s Plus inklusive ringande problem. Se till att testa enheten efter att du har slutfört varje metod för att ta reda på om problemet redan har lösts eller inte. I annat fall går du vidare till nästa tillämpliga lösningar.

Första lösningen: Starta om din enhet.

Många iPhone-problem som är mjukvarorelaterade inklusive de som påverkar iPhone: s ljudfunktioner kan hanteras med en mjuk återställning eller enkel omstart på enheten. Mindre programvarufel inklusive felaktiga apparfel korrigeras vanligtvis genom att göra det. Om du inte redan har gjort det, bör du försöka göra det nu. Så här återställer du din iPhone 6s Plus på rätt sätt:

 1. Tryck och håll nere Sleep / Wake (strömbrytaren) i några sekunder tills skärmen Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt.
 3. Vänta i minst 30 sekunder.
 4. Efter den förflutna tiden trycker du på strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Din iPhone startar om. När det har startats helt upp försöker du ringa ett testsamtal för att se om din iPhone redan ringer för inkommande samtal. Om inte, prova nästa möjliga lösning.

Den andra lösningen: Växla från ringsignalen och slå sedan på den igen.

Detta trick har gjort underverk för många människor som har stött på liknande problem på deras respektive iOS-enhet. Det skadar inte om du skulle prova den här gången och sedan se vad som händer. Ta en titt på Ring / Silent-omkopplaren på vänster sida av din iPhone och vänd sedan omkopplaren bort från skärmen. Du ser en liten orange linje som indikerar att iPhone är i tyst läge. Efter några sekunder drar du brytaren mot skärmen för att slå på ringsignalen igen. Vanligtvis blir du uppmanad med en meddelandeskärm som indikerar att du har aktiverat eller inaktiverat ringsignalen i det ögonblick du vänder på Ring / Silent-omkopplaren. Se till att slå på ringsignalen.

Tredje lösningen: Justera eller höja volymen på din iPhone.

En annan möjlighet till varför du inte hör din iPhone 6s Plus-ring är att volymnivån kan ha ställts in på låg. Om du kan höra andra ljud från din iPhone som varningsmeddelanden, kan detta vara den möjliga utlösaren. Ringsignalens volym kan ställas in oberoende av volymen för de andra ljuden på din iPhone. Följ dessa steg för att kontrollera och justera volymen på din iPhone 6s Plus:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Ljud & Haptics.
 3. Dra reglaget helt åt höger. Om du gör det kommer ringervolymen att öka.
 4. Leta reda på alternativet att ändra med knappar och slå på det så att du kan använda knapparna för att justera volymnivån istället för menyn Inställningar.
 5. När det är aktiverat kan du försöka trycka på Volym upp eller Volym ned på vänster sida av din iPhone för att se om de fungerar som avsett.

Fjärde lösningen: Kontrollera din iPhone-högtalare.

Din iPhone-högtalare är ansvarig för varje ljud som din iPhone gör som att spela ljudfiler, videor, ringsignaler, samtals- och textvarningar. Om ringsignalen är påslagen men din iPhone fortfarande inte kommer att ringa, är det möjligt att iPhone-högtalaren inte fungerar som avsett. För att utesluta detta från möjliga orsaker, försök att kontrollera högtalaren längst ner på din iPhone. Du kan försöka öka volymnivån och sedan spela ljud- eller videofil. Du kan använda YouTube-videor för detta test. Om du hör ljudet bra fungerar högtalaren. Men om du inte hör något ljud som kommer ut även om volymnivån är inställd på högsta nivå, är det möjligt att du har att göra med en trasig högtalare, som behöver fixas.

Femte lösningen: Stäng av Stör inte på din iPhone 6s Plus.

Stör ej (DND) är en iPhone-funktion som används för att ställa in begränsningar eller filter för inkommande samtal. När den här funktionen är aktiverad kommer inkommande samtal, aviseringar och varningar att stängas av eller tystas om du inte har konfigurerat den för att göra några undantag. Kontrollera dina iPhone-inställningar och konfigurera alternativen om det behövs för att se till att detta inte orsakar problemet. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Bläddra till och tryck på Stör inte på.
 3. Klicka på omkopplaren bredvid Manual.
 4. Om Stör ej stängs av eller inaktiveras är omkopplaren grå och grön om den är aktiverad.
 5. Tryck på brytaren för att stänga av Stör inte av eller inaktivera funktionen.

Alternativt kan du komma åt den här funktionen från Control Center. Här är hur:

 1. Öppna Kontrollcentret genom att svepa upp från botten av skärmen.
 2. Klicka på ikonen Stör inte . Det ser ut som en halvmåne.

Om ikonen visas svart i en grå cirkel, betyder det att Stör ej stängs av eller stängs av. Tryck vid behov på ikonen för att stänga av funktionen.

Du kan också använda Siri för att komma åt Stör inte och konfigurera det genom röstkommando.

 • För att göra det, öppna Siri genom att trycka på och hålla hemknappen på din iPhone 6s Plus och sedan säga " Stäng av Stör inte." Vänta tills Siri ska behandla ditt kommando och svara genom att inaktivera funktionen.

Du kommer att bli meddelad när Stör ej.

Sjätte lösningen: Se till att den som ringer eller kontaktnummer inte är blockerad.

Samtal från telefonnummer i den blockerade listan går inte igenom. Om problemet är isolerat till specifika telefonnummer, om någon sa att de ringde dig men du inte ser några tecken på deras samtal eller missade samtal på din iPhone, kan detta vara anledningen. Om du vill leta efter telefonnummer i den blockerade listan navigerar du till din iPhone Phone-appinställningar. Så här kommer du dit:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Telefon för att starta telefonappen.
 3. Klicka på Blockering och identifiering av samtal. Om du gör det uppmanas skärmen med listan över telefonnummer du har blockerat.
 4. Om du vill avmarkera ett telefonnummer klickar du på Redigera och sedan på den röda cirkeln på vänster sida av numret och bekräftar åtgärden genom att trycka på Avblockera .

Sjunde lösningen: Byt din ringsignal.

Ringsignaler kan bli skadade och de lyckades inte fungera som avsett. För att eliminera möjligheten att din ringsignal inte fungerar och orsaken till att du inte hör din iPhone ringer, försök att ställa in en annan ringsignal. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Ljud & Haptics.
 3. Tryck på Ringtone.
 4. Välj en annan ringsignal som du vill använda.

Om du har tilldelat en individuell ringsignal till kontaktnumret på det samtal du har missat, försök också att ändra det. Här är hur:

 1. Tryck på Telefon för att öppna appen.
 2. Klicka på Kontakter .
 3. Leta efter kontaktens namn och tryck sedan på det för att se kontaktinformation.
 4. Klicka på Redigera på höger sida.
 5. Kontrollera ringsignalslinjen.
 6. Välj en annan ringsignal som du vill tilldela den kontakten.

Du kan också försöka ställa in en ny ringsignal för varje kontakt och se vad som händer. Om problemet bara inträffar för en specifik eller unik ringsignal påverkas också alla andra kontakter med samma tilldelade ringsignal medan andra fungerar perfekt.

Åttonde lösningen: Uppdatera till den senaste iOS-versionen.

Programvaruuppdateringar innehåller också bugfixar inklusive de som påverkar iPhone: s ljudfunktioner. Om problemet du har utlöses av ett programvarufel kommer installationen av den senaste iOS-uppdateringen troligen att fixas. Följ de här stegen för att leta efter tillgängliga programuppdateringar på din iPhone 6s Plus:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Du kommer att se en uppdateringsmeddelande om den är tillgänglig.

Om du inte kan kontrollera om det uppdateras eller stöter på ett fel när du letar efter en programuppdatering på din iPhone 6s Plus kan du försöka besöka Apples webbplats för systemstatus och se om det finns tjänster tillgängliga. Om den visar grönt på systemstatus är tjänsten uppe och den ska fungera. Annars är det för närvarande nere eller inte tillgängligt så du måste försöka igen vid ett senare tillfälle. Detta verkar vara bland de vanligaste problemen som påverkar iPhone-användare som försöker uppdatera till den senaste iOS-versionen i luften eller trådlöst. Alternativt kan du använda iTunes för att leta efter iOS-uppdatering för din iPhone 6s Plus istället.

Upptrapp problemet

Om ingen av dessa metoder kan lösa problemet och att din iPhone 6s Plus fortfarande inte kommer att ringa, kan du eskalera problemet till din enhetsoperatör eller Apple Support för ytterligare hjälp och rekommendationer. Annars kan du ta din iPhone direkt till ett auktoriserat servicecenter för hårdvarautvärdering och / eller reparation, om det behövs.

Anslut oss

Vi är alltid villiga att hjälpa till att fixa dina problem med din Apple-enhet. Bläddra igenom våra befintliga felsökningsinställningar eller så kan du kontakta oss direkt genom att fylla i detta formulär och trycka på knappen Skicka. Se till att du tillhandahåller all nödvändig information om din telefon och problemet så att det skulle bli lättare för oss att hjälpa dig.