Hur man fixar en Apple iPad som inte laddas [Felsökningshandbok]

När din enhet inte laddas är det absolut nödvändigt att räkna ut den bakomliggande orsaken, annars skulle den förbli inoperabel, särskilt om batteriet tar slut. I det här fallet måste du undersöka programvarufel och hårdvarorelaterade problem som slumpmässiga systemfel, dålig laddare, skadad kabel eller defekt laddningsport.

De lösningar som jag har kartlagt nedan används för att utesluta både mjukvarurelaterade faktorer och hårdvaruskador som orsakade att en iPad slutade ladda. I det här inlägget kommer vi att försöka överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan fastställa orsaken och förhoppningsvis lösa problemet. Läs vidare för att lära dig vilka metoder du kan prova om din iPad inte laddas av någon anledning.

För iPad-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning kan du försöka se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vår frågeformulär för iPad-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga om din iPad när du laddar.

Om din iPad kan starta upp, låt den ladda och eliminera faktorerna som kan ha orsakat att dess laddningssystem blev instabilt. Följande procedurer hjälper dig att utesluta de möjliga syndarna.

1. Radera dåliga appar.

Ibland kan rogue-appar stoppa en enhet från att ladda eller det kan vara att enheten fortfarande kan laddas men det verkar inte laddas eftersom vissa falska appar tillför massiv batteriladdning. Kontrollera batterianvändningsinformationen och se vilka från dina appar som använder upp en betydande mängd ström under en viss tidsperiod. Om du ser någon ovanlig batteriförbrukning för en app, kan den appen vara den skyldige. I så fall löser du troligt problemet genom att ta bort och installera den felaktiga appen. Eller så kan du bara avinstallera appen helt om du inte längre använder den.

 • För att avinstallera / radera en app, gå till Inställningar-> Allmänt-> iPad-lagringsmenyn och välj sedan appen som du vill ta bort.

Eller så kan du använda standardproceduren för att ta bort appar från din iPad-skärm. Här är hur:

 1. Tryck och håll på en appikon från valfri hemskärm tills alla appar börjar vinkla.
 2. Klicka på X i det övre vänstra hörnet av appen som du vill ta bort.
 3. Om du marknadsförs trycker du på Radera för att bekräfta.
 4. För att avsluta och gå tillbaka till normal appvy på Hem-skärmen, tryck bara på Hem-knappen.

Starta om din iPad efter att ha tagit bort dåliga appar och gå sedan till App Store för att ladda ner och installera appen igen.

LÄS Också: Hur man löser problemet med batteriladdning på Apple iPad Pro 2020

2. Uppdatera dina iPad-appar.

Att installera appuppdateringar kan också fungera som botemedel om dåliga appar får din iPads laddningssystem att sluta fungera. Appuppdateringar innehåller också bugfixar för att ta itu med apprelaterade problem och symtom. Uppdatering kräver tillräckligt minne och batteri så se till att din iPad har dem.

 • För att uppdatera appar, gå bara till App Store-> Uppdateringar och klicka sedan på knappen Uppdatera för att uppdatera enskilda appar eller Uppdatera alla för att uppdatera alla appar på en gång.

Starta om din iPad efter att ha uppdaterat apparna för att tillämpa eller sparat de nya programvaruändringarna och på samma sätt för att uppdatera apparna.

3. Uppdatera din iPad-programvara till den senaste versionen.

Förutom appuppdateringar är installation av den senaste tillgängliga iOS-versionen också en potentiell lösning om problemet orsakas av systemfel och malwares. Apple rullar vanligtvis upp periodiska uppdateringar som innehåller bugfixar. Om du inte konfigurerade din iPad för automatisk uppdatering kan du manuellt leta efter en ny iOS-uppdatering att ladda ner och installera. Återigen måste din enhet ha tillräckligt med ström och minne och måste vara ansluten till Internet för att få åtkomst till Apples uppdateringsserver.

 • När du är klar att börja, gå till dina iPad- inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny . Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdatering.

Alternativt kan du använda iTunes för att uppdatera din iPad manuellt på en dator. Anslut bara din iPad till datorn med den ursprungliga USB-kabeln / blixtkabeln och starta sedan iTunes-appen på datorn för att komma igång.

4. Återställ alla inställningar på din iPad.

Felaktiga inställningar eller ogiltig anpassning på iPad kan också leda till ett liknande problem. Om du vill rensa detta kan det hjälpa dig att återställa alla inställningar på iPad. Denna återställning raderar alla anpassade inställningar inklusive ogiltiga alternativ och konfigurationer och återställer sedan standardvärdena. Detta påverkar inte sparad information så att du inte behöver oroa dig för att förlora personlig information.

 • För att göra detta, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ- menyn och välj sedan alternativet Återställ alla inställningar. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord och tryck sedan på alternativet för att bekräfta att alla inställningar återställs.

Låt din iPad slutföra återställningen och startar om igen av sig själv när du är klar. Då kan du börja aktivera nödvändiga funktioner så att du kan använda dem igen på din telefon.

5. Radera / återställa din iPad (valfritt).

Om du vill eliminera komplexa systemfel som kan ha orsakat att iPads laddningssystem fungerar kan du utföra en huvudåterställning eller återställa din iPhone som en av de sista alternativen. Detta raderar allt från din enhet och återställer sedan fabriksinställningarna eller standardkonfigurationerna. Om problemet med ingen laddning uppstod från en uppdateringsinstallation kan du välja att återställa din iPad till en tidigare iOS-säkerhetskopia istället. Ett snabbare sätt att fabriksinställa en iPad är genom inställningar.

 • För att göra detta måste iPad ha tillräckligt med batteri och internetåtkomst så att du kan säkerhetskopiera din enhet till iCloud i förväg. Och för att komma igång, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> -menyn och välj sedan alternativet Radera allt innehåll och inställningar. Ange enhetens lösenord när du blir ombedd att fortsätta och bekräfta sedan fabriksinställning.

Telefonen börjar sedan torka innehållet. Eventuella komplexa systemfel som orsakade ihållande eller återkommande symtom elimineras också i processen. Därmed kör din enhet på en helt ren plattform.

Om du föredrar att använda iTunes, gör du så här att utföra en fabriksåterställning eller iOS-återställning i iTunes:

 1. Öppna iTunes-appen på din dator.
 2. Anslut din iPad till datorn med den Apple-medföljande kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde.
 3. Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord eller lita på den här datorn, följ bara anvisningarna på skärmen för att fortsätta.
 4. Välj din iPad när den dyker upp i iTunes.
 5. Navigera till avsnittet Sammanfattning och klicka sedan på knappen för att återställa [iPad]. Du kan också välja att säkerhetskopiera filer från din iPhone innan du återställer den. Klicka bara på knappen Säkerhetskopiera iPad för att göra det.
 6. Slutligen, om du uppmanas med ett varningsmeddelande, klicka på Återställ- knappen för att bekräfta.

Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra hela iOS-återställningsprocessen. När allt är klart kan du koppla bort din iPad från datorn och sedan ge den en ny omstart för att uppdatera dess minne och rensa skräpfiler och annan cachelagrad data.

Om din iPad fortfarande inte laddas efter felsökning av programvarurelaterade problem, är det dags att arbeta med hårdvaran. Det du har att göra med kan vara ett hårdvaruproblem.

Att utesluta hårdvarorelaterade problem

Ovanstående procedurer används vanligtvis för att utesluta mjukvarurelaterade attribut från den underliggande orsaken. Om din iPad fortfarande inte laddas efter att ha utfört ovanstående procedurer, är problemet troligtvis på grund av hårdvaruskada på laddaren, laddningsporten eller själva iPad. Och det är här du måste utesluta alla möjliga hårdvarorelaterade faktorer. Fortsätt bara till nästa procedurer.

LÄS Också: Hur fixar jag en iPad Pro 2020 som sitter fast på svart skärm

Den andra lösningen: Anslut din iPad till en dator via USB-kabel.

En dators USB-port kan också användas som en alternativ laddningskälla eller strömkälla. Även om strömutgången från datorns USB-portar kanske inte är lika mycket som från ett vägguttag eller huvudströmkälla, kan den användas som en alternativ lösning och kan hjälpa dig att avgöra om problemet är med strömkällan som används . Du kan också använda andra laddningskällor som bärbara elbanker, billaddare och liknande. Om din iPad kan laddas via USB-portar är problemet med strömkällan du använde. Efter detta och din iPad fortfarande inte laddas, gå sedan vidare till nästa lösning.

Tredje lösningen: Prova med en annan laddare.

Många av dem som stött på samma problem utan laddning har upptäckt att en dålig eller defekt laddare är skylden. Även om originella Apple-laddare är utformade för att vara robusta, kan de avskrivas i tid. Vanliga indikationer på problem med uppladdning av slitage är intermittent eller av och på och utan laddning samt ingen laddning alls. Det enklaste sättet att avgöra om problemet orsakas av en felaktig laddare, försök att använda annan laddare som är kompatibel med din iPad. Om din iPad kan ladda med en annan laddare har du identifierat den underliggande orsaken till problemet. I det här fallet har du två alternativ att välja mellan och det är antingen att din originala laddare har reparerats eller ännu bättre, ersätt den med en ny original Apple-laddare istället.

Om din iPad fortfarande inte laddas efter att ha tagit slut på alla möjliga lösningar och justeringar, kan vissa hårdvarukomponenter på din iPad ha fått vissa skador och därför behöver en reparation. I det här fallet kan du besöka det närmaste Apple-auktoriserade servicecentret i ditt område och få din iPad kontrollerad av en tekniker. Ta också med dig laddaren så att teknikern också kan granska laddaren för att det kan vara grundorsaken till problemet.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.