Hur man fixar en Apple iPad Pro som inte laddas, långsamt laddas eller laddas ibland

Apples 12.9 iPad Pro stöder snabbladdning, vilket innebär att den kan laddas snabbt när den används med Apples 29W strömadapter. Men om din iPad Pro inte laddar snabbare som avsedd när du använder samma 29W strömadapter, är det något fel och det är vad du måste ta reda på och lösa. Laddningsproblem på mobila enheter beror inte alltid på maskinvaruskador som dåligt batteri eller defekt laddare som används.

Faktum är att många människor som stod inför detta dilemma senare fann att programvarorelaterade faktorer har utlöst symptomen. Detta indikerar därför behovet av att felsöka och utesluta programvaruproblem som kan hindra din enhet från att ladda ordentligt. Om det inte hjälper, är det när du överväger att välja tjänst. Nedan är några laddningstips och sätt att utesluta mjukvarurelaterade problem som kan ha orsakat laddningsproblem till en Apple iPad Pro-enhet. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om din iPad Pro inte laddas, laddar mycket långsamt eller intermittent.

Innan du felsöker din iPad Pro:

 • Kontrollera och se till att laddaren och laddningsporten fungerar och att laddaren är ordentligt ansluten. Förlust av anslutningar orsakar ofta intermitterande eller av och på.
 • Om du använder en trådlös laddare som surfplatta, se till att din iPad Pro är korrekt placerad på laddningsbasen / stativet.
 • Använd endast den Apple-medföljande laddningsutrustning. Din enhet laddas inte om laddaren som används inte är kompatibel eller inte stöds. Medan andra laddare kan fungera, är deras utgångseffekt inte liknande som Apples standarder. Därför finns det en chans att det kan förstöra din enhets laddningssystem eller värst, kan skada din enhet så småningom.
 • Ta bort alla skyddskåp eller andra tillbehör. Andra iPadfall kan ha en tendens att blockera laddningsporten och därmed resulterar i inga laddningar eller intermittent laddningsproblem.
 • Laddning från direkt strömkälla / vägguttag. Andra strömkällor som bärbara kraftbanker, datorportar och billaddare har vanligtvis inte standarduttag för att ladda din enhet så snabbt som den borde.
 • Använd inte din iPad medan den laddas. Att spela spel eller använda tunga appar och tjänster online när laddning avskräckas eftersom dessa skulle bromsa laddningsprocessen.

Om din iPad Pro fortfarande står inför laddningsproblem efter att ha följt ovan nämnda krav, kan du fortsätta och prova dessa lösningar för att utesluta mjukvarurelaterade attribut från de bakomliggande orsakerna.

Första lösningen: Tvinga om din iPad Pro igen.

Om din iPad Pro laddar väldigt långsamt eller har intermittent (av och på) laddning, kommer mindre programvara att svika, om inte en defekt laddare eller tappa anslutningar är skylden. I detta fall kan du försöka utesluta det senare genom att kontrollera och se till att laddaren / adaptern är ordentligt ansluten till strömkällan. För att rensa slumpmässiga fel som kan ha orsakat laddningsproblem, tvinga om iPad Pro igen med följande steg:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck och håll ned Side / strömknappen tills du ser Apple-logotypen.

Genom att utföra en tvingad omstart rensas alla inaktiva appar och tjänster som finns kvar på din enhet. Någon av dessa appar kan vara oseriösa vid någon tidpunkt och när det händer kan olika symtom utlösas.

Du kan också göra en tvingad omstart medan din iPad är ansluten till laddaren. Många tyckte att denna tweak var användbar när de hanterar långsam eller ingen laddningsproblem på sina respektive iOS-enheter.

Andra lösningen: Installera nya uppdateringar för appar och iOS.

Den här metoden är endast tillämplig om din iPad Pro kan ladda (långsamt eller intermittent). Om din iPad Pro fortfarande har minst 50 procent av batteriets livslängd och är ansluten till Wi-Fi-internet, kan du försöka leta efter nya uppdateringar att ladda ner och installera. Om problemet kan hänföras till systemfel, kommer installationen av den nya iOS-versionen troligen att lösa problemet. Apple rullar vanligtvis uppdateringar som innehåller fixade korrigeringar för att hantera befintliga problem inklusive laddningsproblem som orsakas av malwares och buggar. Följ de här stegen för att leta efter ny iOS-uppdatering på en iPad Pro:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Bläddra ner och välj Allmänt.
 3. Klicka på Programuppdatering.

Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett meddelande eller ett meddelande som ger en kort översikt av den senaste iOS-versionen tillsammans med de funktioner och korrigeringar den erbjuder. Läs och granska uppdateringskraven och följ sedan instruktionerna på skärmen för att fortsätta med nedladdnings- och installationsprocessen. När uppdateringen är helt installerad, starta om / mjuk återställ din iPad Pro för att tillämpa de nya systemändringarna. Se sedan om det åtgärdar laddningsproblemet på din enhet.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad Pro.

Anpassade inställningar och aktiverade alternativ på enheten kan också påverka laddningshastigheten. Det finns funktioner i din iPad Pro som kan tömma batteriet snabbare när det är aktiverat. Så om dessa funktioner också kan vara det främsta skälet till att din enhet inte kan ladda snabbare eftersom de redan förbrukar ström medan enheten laddas. För att rensa det här, avaktiverar du antingen alla dessa funktioner individuellt eller utför denna återställning för att ta bort alla anpassade inställningar på din iPad Pro:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta återställning av inställningar.

Efter återställningen bör din enhet starta om av sig själv och ladda sedan standardalternativen och värdena. Om du vill använda funktioner som är inaktiverade eller avstängda som standard måste du aktivera dem först individuellt på din enhet.

Att utföra denna återställning rekommenderas vanligtvis om din enhet började ha laddningsproblem eller fungerar efter installation av nya uppdateringar.

Fjärde lösningen: Återställ fabriksinställningarna på din iPad Pro.

För att utesluta större systemfel som kan ha orsakat att din enhet laddas ibland eller trög kan du överväga att utföra en fabriksåterställning bland orter. Men du måste notera att denna återställning också torkar allt från din iPad inklusive alla dina sparade data, varför det är nödvändigt att skapa säkerhetskopior. För att återställa fabriken måste din enhet ha minst 50 procent batteritid för att undvika ytterligare avbrott. Du kan återställa din iPad Pro genom inställningar eller använda iTunes på en dator. För att återställa fabriksinställningarna, följ bara dessa steg:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta hela systemåterställningen.

Om du vill återställa en iPad Pro på en dator måste du säkra en Mac- eller Windows-dator som har den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad. När du har det ansluter du din iPad Pro till datorn med den medföljande USB / Lightning-kabeln. Vänta tills iTunes känner igen din enhet och när din iPad visas i iTunes, följ kommandona eller kontrollerna på skärmen för att starta återställning av systemet.

Andra alternativ

 • Använd alternativ laddningsutrustning. Om din iPad inte laddas ordentligt eller inte laddar alls med den Apple-medföljande laddaren kan du försöka använda annan kompatibel laddare. Detta hjälper dig att avgöra om problemet är isolerat på laddaren eller inte. Om du använder en kabelladdare och upplever dessa problem kan du i stället försöka använda trådlös laddningsbas. Om laddaren är fel kan du använda en ny laddarebyte från din iPad-leverantör om din enhet fortfarande är berättigad till garanti. Annars kan du köpa en ny iPad Pro-laddare.
 • Service / iPhone-reparation. Om allt annat misslyckas, skulle ditt senaste bästa hopp att lösa problemet vara en tekniker. Du kan ta din enhet till närmaste Apple-auktoriserade servicecenter på plats för bedömning och / eller reparation av maskinvaruskador. Ta också med dig laddaren så att den också kan granskas för alla slags skador.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPad Pro 2020 som inte kommer att aktiveras [Felsökningsguide]
 • Hur du åtgärdar problemet med batteriladdning på Apple iPad Pro 2020 [Felsökningshandbok]
 • Hur du fixar AirDrop som inte fungerar på din Apple iPad Pro 2020, kan inte dela filer via AirDrop [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Safari som fortfarande frågar 403 förbjudet fel på en Apple iPad Pro 2020 [Felsökningsguide]