Hur man fixar en Apple iPad Pro 2020 som lätt värms upp, överhettas [Felsökningshandbok]

Värmeproduktion är normalt på mobila enheter. Men om enheten blir varm hela tiden, betyder det att något är fel och det måste därför tas om hand. Överhettning i smartphones kan hänföras till systemproblem eller hårdvaruskada. Den normala omgivningstemperaturen för en iPhone och iPad är mellan 32 ° och 35 ° Celsius. Varje enhet blir varm från långvarig omfattande användning som att spela spel, videoströmning och när man laddar ner enorma filer som stora uppdateringar. Detta är en normal effekt av processorens utmattning. Och den enklaste lösningen på detta är att låta enheten vila under en tid antingen genom att stänga av den eller hålla den i viloläge. Om symtomet återkommer, kan det beteckna en allvarlig problem på programvaran eller hårdvaran.

Innan du rusar till ett servicecenter finns det några användbara lösningar som du kan försöka utesluta programvarurelaterade faktorer. Nedan beskrivs några av de föreslagna metoderna och potentiella lösningar på en relevant fråga i Apple iPad Pro (2020) -varianten. Vänligen hänvisa till detta genomgång när du behöver fler ingångar för att felsöka och fixa din iPad Pro som enkelt värms upp eller överhettas. Läs vidare för mer detaljerade lösningar.

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vår iPad-frågeformulär.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar.

Många enheter stöter på överhettningsproblem på grund av falska appar. Och de vanliga syndarna är bakgrund eller avstängda ansökningar. Det här är apparna som lämnas öppna och körs på din iPad Pro. Även om appar i detta tillstånd hjälper till när multitasking eller appar laddas om, kan det också orsaka problem, särskilt när någon av dessa appar inte fungerar. Rogue-appar kan trigga processorn att hela tiden fungera tills den blir utmattad. Och det är när enheten blir varmare och så småningom överhettas. Som direkt åtgärd rensar du alla bakgrundsappar med dessa steg:

 1. Dra upp från botten av startskärmen och pausa sedan något mitt på skärmen.
 2. Dra sedan åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av appen.
 3. Dra upp på appkortet / förhandsgranska för att stänga enskilda bakgrundsappar.

Följ samma steg för att rensa resten av bakgrundsapparna och se om det löser problemet. Om det inte gör det, måste du felsöka ytterligare.

LÄS Också: Hur man fixar Messenger-appen som inte laddas ordentligt, kraschar hela tiden på en Apple iPad Pro 2020 [Felsökningsguide]

Den andra lösningen: Starta om telefonen.

Om det plötsligt inträffar med din iPad Pro, kan det bero på några mindre programvarufel som glitching-appar. Och den enklaste lösningen skulle vara en omstart av enheten. Vid denna punkt skulle ditt nästa alternativ antingen vara en mjuk återställning eller tvinga omstart. Om din enhet fortfarande svarar kan du göra det

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills iPad startas om.

Överhettning kan också utlösa andra symtom som fryst display och så att enheten inte kan svara på beröringsingångar. Det är här en tvingad omstart behövs. Det fungerar på samma sätt som mjuk återställning när det gäller att starta om systemet och rensa mindre programvarufel och fel, men utförs på olika sätt. För att tvinga att starta om en iPad Pro följer du bara dessa steg:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck sedan på strömbrytaren / sidoknappen och släpp sedan när iPad startas om.

Vänta tills enheten startar upp och se sedan om problemet är löst.

Tredje lösningen: Uppdatera appar och iOS.

Appar som har blivit falska och utlöser överhettningssymtom är vanligtvis de som inte uppdateras regelbundet. Om du inte har ställt in dina appar för att automatiskt installera uppdateringar kan de bli mottagliga för olika problem. Som sagt, manuellt leta efter och installera väntande appuppdateringar på din iPad Pro med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på App Store.
 2. Från App Store-skärmen bläddrar du ner till botten och knackar sedan på fliken Uppdateringar . En lista över alla appar med väntande uppdateringar visas sedan.
 3. Klicka på Uppdatera bredvid appens namn för att uppdatera enskilda appar.
 4. Om flera appuppdateringar är tillgängliga, klicka helt enkelt på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen istället. Om du gör det kommer alla appuppdateringar att installeras samtidigt.

Förutom appuppdateringar rekommenderas också installation av den senaste uppdateringen för din iPad. Programuppdateringar inbäddar vanligtvis fixade korrigeringar för att bli av med befintliga buggar som destabiliserar eller förstör systemfunktioner. Om din iPad fortfarande är lyhörd och har stabil internetåtkomst kan du prova de här stegen för att leta efter OTA-uppdateringar att ladda ner och installera:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka sedan på Programuppdatering.

En uppdateringsmeddelande bör dyka upp om en ny iOS-version är tillgänglig. Läs uppdateringsinformationen och följ sedan instruktionerna på skärmen för att uppdatera din enhet när du är redo.

Alternativt kan du uppdatera din iPad Pro manuellt via iTunes. Säkra bara en dator som har den senaste iTunes-programvaruversionen och är ansluten till ett stabilt internet.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPad Pro 2020 som inte känns igen av iTunes, okänt fel 0xE [Felsökningsguide]

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar.

För att utesluta ogiltiga inställningar eller felaktiga konfigurationer kan du försöka återställa alla inställningar på din iPad Pro. Om du gör det raderas alla anpassade inställningar inklusive eventuella felaktiga konfigurationer. Efter återställningen återställs standardalternativen och värdena. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta att alla inställningar återställs.

Efter återställningen bör din enhet starta om av sig själv. Då kan du aktivera de funktioner du vill använda inklusive Bluetooth- och Wi-Fi-funktioner.

Femte lösningen: Radera och återställa fabriksinställningarna.

Om det inte är en felaktig hårdvara är problemet du hanterar troligt komplicerat och kräver därför avancerade lösningar. Detta är när systemåterställningar spelar en viktig roll. Men innan du gör det bör du säkra en säkerhetskopia av alla dina kritiska data eftersom de alla kommer att raderas i processen. Säkerhetskopiera din iPad om möjligt i i förväg om möjligt. Följ sedan stegen för att fabriksinställa din iPad Pro genom inställningar:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta återställning av fabriksinställningar.

Efter återställningen kommer enheten att starta om och laddar standardinställningarna. Vänta bara tills det startar upp och följ sedan installationsguiden för att konfigurera och konfigurera din iPad Pro som ny.

Om en fabriksåterställning via inställningsmenyn inte är möjlig kan du använda iTunes för att återställa din iPad Pro på en dator istället. Anslut bara din iPad till datorn med den medföljande USB-kabeln eller Lightning-kabeln och följ sedan de angivna kommandona och kontrollerna för att återställa och återställa din iOS-enhet till fabriksinställningarna.

Andra alternativ

 • Systemåterställning. Om problemet utlöses av dödliga systemfel och ingen av de tidigare lösningarna kan fixa det kan du välja systemåterställning. Du kan börja med ett återställningsläge återställning via iTunes och om det inte fungerar, fortsätt med en återställning av DFU-läge.
 • Reparationstjänst. Om allt annat misslyckades med att fixa din iPad Pro och det fortfarande överhettas, bör du istället ta den till närmaste Apple-servicecenter. Enheten kan ha uppstått någon form av fysisk eller vätskeskada på batteriet eller andra relevanta komponenter, och därför behövs reparation.

Du kan också eskalera problemet till din enhetsoperatör eller Apple Support så att de kan hjälpa dig vidare med att tillämpa mer avancerade lösningar. Om enheten fortfarande är berättigad till garanti kan du också välja att använda garanti istället. Prata med din operatör för mer information om hur du använder servicegaranti eller ny enhet byte.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar en Apple iPad Pro 2020 som inte kommer att spela YouTube-videor, YouTube-app kraschar plötsligt [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar Netflix-appen som inte fungerar, kraschar hela tiden på en Apple iPad Pro 2020 [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar programuppdatering misslyckades med fel på Apple iPad Pro 2020, kan inte installera ny iOS-uppdatering [Felsökningsguide]