Hur man fixar datorn som inte känner igen hörlurarproblem

Hörlurar är ett vanligt datortillbehör eftersom det tillåter en användare att ha en tydlig och högkvalitativ ljudupplevelse. Det finns två sätt du kan ansluta till din dator med 3, 5 mm ljudport eller med USB-porten. Även om hörlurar vanligtvis fungerar omedelbart när de är anslutna, finns det fall då vissa problem uppstår. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att visa dig hur du fixar datorn som inte känner igen hörlurarnas problem.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar datorn som inte känner igen hörlurarproblem

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Det finns flera faktorer som kan orsaka detta problem, allt från fel ljudinställning till en skadad ljuddrivrutin. Nedan listas felsökningsstegen som du behöver göra för att lösa problemet.

Försök att inaktivera detektering av frontpanelen

Om du har en Realtek-ljudenhet installerad i din dator kan du försöka inaktivera detekteringen på frontpanelen. Det verkar finnas ett fel i Realtek HD Audio Manager som orsakar detta problem när frontpanelens ljud är aktiverat.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Run-ruta. Skriv sedan "kontroll" i rutan Kör och tryck på Enter för att öppna Kontrollpanelen.
 • Från kontrollpanelen väljer du Maskinvara och ljud och klickar sedan på Realtek HD Audio Manager.
 • Klicka på Enhetsavancerade inställningar och välj Separera alla ingångar som oberoende inmatningsenheter och tryck sedan på Ok för att spara ändringarna.
 • Stäng Realtek HD Audio manager och starta om datorn.

Kontrollera om datorn inte känner igen problemet med hörlurar fortfarande uppstår.

Försök att aktivera flerströmsläge

Om din dator använder Realtek HD Audio Manager kan du försöka aktivera dess flerströmläge.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Run-ruta. Skriv sedan "kontroll" och tryck på Enter för att öppna Kontrollpanelen.
 • Klicka på Maskinvara och ljud från Kontrollpanelen och klicka sedan på Realtek HD Audio Manager.
 • Klicka på Enhetsavancerade inställningar och aktivera flerströmsläge. Tryck OK för att spara ändringarna.
 • Starta om datorn

Kontrollera om datorn inte känner igen problemet med hörlurar fortfarande uppstår.

Uppdatera datorns ljuddrivrutiner

Om din dator använder en föråldrad ljuddrivrutin finns det en möjlighet att det här problemet uppstår.

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att öppna en Run-ruta. Skriv sedan “devmgmt.msc” och tryck på Enter för att öppna Enhetshanteraren.
 • Inuti Enhetshanteraren kan du utöka rullgardinsmenyn Ljud, video och spelkontroller och se om ditt headset visas här. Om den är listad högerklickar du på den och väljer Uppdatera drivrutin. Klicka sedan på Sök automatiskt efter uppdaterad drivrutin.
 • Starta om datorn när uppdateringen har installerats.

Kontrollera om datorn inte känner igen problemet med hörlurar fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.