Hur man fixar Avast Service-problemet med hög CPU-användning

Avast är en av de ledande antivirusprogramvarorna som du kan installera på din Windows 10-dator för att ge den ytterligare skydd mot hot på nätet. Det finns en gratis version som innehåller alla nödvändiga grundfunktioner och en betald version som innehåller extra funktioner. Även om detta är en stabil programvara finns det fall då vissa problem kan uppstå. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Avast-servicens höga CPU-användningsproblem.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Avast Service-problemet med hög CPU-användning

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Detta kommer att uppdatera operativsystemet och ta bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Försök ta bort Avast Cleanup

Avast Cleanup är en funktion som är tillgänglig i den betalade eller premiumversionen av programvaran. Vad detta gör är att det tar bort dolda skräpfiler från ditt system för att påskynda din dator. Eftersom den här funktionen fungerar i realtid kan den ibland använda upp mycket av dina CPU-resurser. Om det här är vad som orsakar problemet bör du bara avinstallera den här komponenten.

 • Öppna Avast-användargränssnittet genom att klicka på ikonen i systemförsöket. Du kan också hitta den i din Start-menypost.
 • Gå till Inställningar och klicka på fliken Komponenter.
 • Klicka på den nedåtvända pilen bredvid komponenten som du vill ta bort (Avast Cleanup), klicka på Avinstallera komponent och klicka sedan på OK för att bekräfta avinstallationen av komponenten.
 • Starta om datorn.

Kontrollera om problemet med hög CPU-användning fortfarande uppstår.

Försök ändra skanningsfrekvensen

Försök öka Avast-skanningsfrekvensvärdet. Detta innebär att programvaran bara kör bakgrundskontroller och övervakning en gång i taget. Även om detta kanske inte är en idealisk lösning när det gäller säkerhet kan det minimera CPU-användningen av Avast.

 • Sök efter kommandotolken, högerklicka på den och välj Kör som administratör.
 • Skriv in följande kommando för att navigera till följande mapp där du kommer att kunna utföra ytterligare åtgärder: C: \ ProgramData \ AvastSoftware \ Avast
 • Öppna filen avast5.ini och sätt in följande kommando i raden: [GrimeFighter]: ScanFrequency = 999
 • Spara filen, starta om datorn.

Kontrollera om problemet med hög CPU-användning fortfarande uppstår.

Uppdatera Avast

Det finns en möjlighet att problemet orsakas av ett fel som finns i en föråldrad version av Avast. För att kontrollera om detta är den skyldige måste du uppdatera Avast.

 • Öppna Avast-användargränssnittet genom att klicka på ikonen i systemfältet.
 • Gå till fliken Uppdatering där du kommer att märka att det finns två uppdateringsknappar. En av dessa knappar är relaterad till uppdateringen av virusdefinitionsdatabasen och den andra är relaterad till uppdateringen av själva programmet.
 • Uppdatera virusdefinitionerna och uppdatera programmet genom att klicka på båda dessa uppdateringsknappar

Kontrollera om problemet med hög CPU-användning fortfarande uppstår.

Reparera Avast från kontrollpanelen

Om problemet orsakas av en skadad Avast-installation bör du försöka reparera detta från kontrollpanelen.

 • Logga in med ett administratörskonto på din Windows 10-dator.
 • Klicka på Start-menyn och klicka sedan på kugghjulsikonen för att öppna inställningarna.
 • Om du klickar på Apps bör du omedelbart öppna en lista över alla installerade program på din PC.
 • Leta reda på Avast och klicka på Avinstallera / reparera.
 • Avinstallationsguiden bör öppnas med två alternativ: Reparera och ta bort. Välj Reparera och klicka på Nästa för att fixa installationen av programmet.
 • Ett meddelande dyker upp och ber dig bekräfta processen. Avast kommer sannolikt att startas om med standardinställningarna som fungerade innan felet började uppstå.
 • Klicka på Slutför när avinstallationen slutför processen och starta om datorn.

Kontrollera om problemet med hög CPU-användning fortfarande uppstår.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.