Hur man fixar Apple iPhone XS Max Bluetooth som fortsätter att koppla av efter installation av iOS 12.1.4-uppdateringen [Felsökningsguide]

En av de viktigaste funktionerna som finns i moderna enheter som smartphones är Bluetooth. Med Bluetooth kan du synkronisera din telefon med ett Bluetooth-aktiverat tillbehör för snabbare och enklare filöverföringar och andra trådlösa gester. I nya iOS-enheter erbjuds mer avancerade Bluetooth-funktioner, vilket gör det möjligt för användare att koppla ihop och ansluta iPhonerna till en mängd olika kompatibla tillbehör för olika ändamål.

För att komma igång med att använda Bluetooth måste telefonens Bluetooth-funktion vara aktiverad. Den Bluetooth-enhet du vill koppla ihop med din iPhone måste också vara inom räckhåll eller nära din iPhone och ställas in på upptäckbart läge. Ännu viktigare måste båda enheterna vara kompatibla. När alla dessa har uppfyllts bör Bluetooth-parning vara inställd. Det finns dock vissa faktorer som kan hindra Bluetooth-synkronisering mellan en iPhone och ett Bluetooth-tillbehör. Och dåliga uppdateringar är bland de vanliga syndarna. Programuppdateringar är avsedda för bra ändamål men ibland kan de också orsaka förödelse på grund av vissa uppdateringsbuggar. Och både mindre och iOS-uppdateringar som Apple släppte hade sin egen andel buggar.

På den positiva noten kan problem efter programuppdatering från programvarufel fixas. Allt du behöver göra är att prova några möjliga lösningar och lösningar tills du får en tillfällig eller permanent lösning. Nedan är några användbara metoder och föreslagna justeringar för att hantera ett Bluetooth-problem efter uppdatering på iPhone XS Max. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om din iPhone plötsligt fortsätter att koppla från Bluetooth eller inte kan synkronisera med andra Bluetooth-enheter efter uppdatering till iOS 12.1.4.

Hur felsöker du iPhone XS Max med Bluetooth som fortsätter att koppla bort?

Innan du felsöker, kontrollera och se till att din andra Bluetooth-enhet är uppdaterad. Om möjligt uppdatera enhetens firmware via inställningsmenyn. I annat fall kan du fortsätta med dessa steg för att utesluta mjukvarurelaterade faktorer på din iPhone XS Max som kan hindra den från att upprätta en säker Bluetooth-anslutning.

Första lösningen: Starta om din iPhone XS Max.

Om du inte har startat om telefonen efter uppdateringen finns det en större chans att några av dess appar eller systemfunktioner glider. Detta är normalt efter varje ny systemövergång. För att förhindra negativa symtom rekommenderas omstart av telefonen. På din iPhone XS Max kan du utföra en mjuk återställning för att rensa skräpfiler från dess minne och för att uppdatera appar och systemfunktioner också. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas och dra sedan avstängningsreglaget åt höger.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på Power / Side-knappen igen tills telefonen startar om.

Den här processen påverkar inte några sparade data i telefonminnet och kommer därför inte att orsaka permanent dataförlust. Som sagt, det är en säker process till att börja med.

Den andra lösningen: Stäng av och slå på Bluetooth igen.

Det kan vara nödvändigt att uppdatera din Bluetooth-anslutning eftersom uppdateringen kan ha förstört den. För att göra detta kan du stänga av Bluetooth i några sekunder och sedan på igen. Eller så kan du också använda Airplane Mode-tricket för att starta om trådlösa funktioner på din iPhone. Du kan börja med omstart av Bluetooth med följande steg:

 1. Navigera till Inställningar-> Bluetooth- meny.
 2. Vrid sedan Bluetooth-omkopplaren för att stänga av.
 3. Efter några sekunder trycker du på omkopplaren för att slå på Bluetooth igen.
 4. Vänta tills din Bluetooth-enhet dyker upp i listan över tillgängliga BT-enheter och välj sedan den för att börja koppla ihop.

Om det inte fungerar, kan du testa att använda flygplans-tricket nästa. Så här görs:

 1. Gå till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 2. Vrid sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det kommer du att inaktivera telefonens trådlösa radio inklusive Wi-Fi och Bluetooth-anslutningar.
 3. Medan flygplansläget är aktiverat, starta om din iPhone XS Max (mjuk återställning).
 4. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn och stäng av Flygläge igen för att aktivera trådlösa funktioner på din iPhone igen.

När du har stängt av flygläget aktiverar du Bluetooth-anslutningen och försök sedan ihopkoppla din iPhone med din andra Bluetooth-enhet och se om den redan fungerar. Om inte, felsök ytterligare.

LÄS OCH:

 • Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte synkroniseras med bil Bluetooth efter installation av iOS 12.1.4-uppdatering [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Apple iPhone XS Max som försvann efter installation av iOS 12.1.4-uppdateringen [Felsökningsguide]

Tredje lösningen: Glöm Bluetooth-anslutningen och lägg sedan till den igen.

Befintliga Bluetooth-anslutningar kan förstöras av ett uppdateringsfel och när detta händer kan negativa symtom uppstå till följd av slumpmässiga Bluetooth-fel, på och av synkroniserings- och parningsfel. För att åtgärda problemet måste du koppla bort din iPhone från Bluetooth-enheterna. För att ta bort parning kan du använda alternativet att glömma Bluetooth på din iPhone XS Max. Så här hanterar du denna Bluetooth-inställning i iOS 12 eller senare enheter:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Bluetooth .
 3. Klicka för att aktivera Wi-Fi, om det behövs.
 4. Hitta och välj sedan den Bluetooth-enhet du vill glömma.
 5. Klicka på informationsikonen bredvid namnet på Bluetooth-enheten.
 6. Välj sedan alternativet Glöm den här enheten.
 7. Om du uppmanas att trycka på Glöm för att bekräfta åtgärden.

Enheten kommer sedan att raderas och kopplas ihop från din iPhone. Om du ser andra Bluetooth-enheter, glöm alla av dem på samma sätt. Om du gör det förhindrar alla andra Bluetooth-enheter att orsaka konflikter eller störa synkroniseringsprocessen.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningarna på telefonen.

Återställningar behövs ofta för att ta itu med mer komplexa systemproblem som inte kunde åtgärdas genom initiala lösningar. Det finns olika typer av återställningar som kan göras på en iPhone. Eftersom du har att göra med nätverksrelaterat problem rekommenderas att utföra en återställning av nätverksinställningar. Detta rensar alla dina nuvarande nätverkskonfigurationer inklusive APN: er, Wi-Fi-nätverk och Bluetooth-anslutningar. Eventuella fel orsakade av ett nätverksfel från den senaste uppdateringen kommer också att raderas i processen. Så här görs:

 1. Klicka på Inställningar på din Startskärm .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord, följ sedan instruktionerna på skärmen för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Vänta tills återställningen är klar. När det är klart startar telefonen automatiskt igen. Så fort det startar upp kan du konfigurera och ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen. För att synkronisera din iPhone med andra Bluetooth-aktiverade enheter eller tillbehör måste du aktivera Bluetooth igen och sedan koppla ihop dina enheter igen.

Femte lösningen: Återställ din iPhone XS Max i iTunes.

Återställa en iPhone är vanligtvis det sista alternativet att tänka på när man hanterar tuffa systemfel. Detta är dock bara möjligt om du har sparat en tidigare säkerhetskopia av din iPhone på datorn innan du uppdaterar. Du kan använda och återställa från den säkerhetskopian tills Apple kommer med en fix patch för att hantera det senaste uppdateringsfelet. Så här återställer du iOS i iTunes via återställningsläge:

 1. Anslut din iPhone till din dators USB-port med den Apple-medföljande synkroniseringskabel / Lightning-kabel.
 2. Medan den är ansluten, tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 3. Tryck sedan snabbt och släpp knappen Volym ned.
 4. Tryck sedan på och håll ned Sid / strömknappen och fortsätt att hålla när den startar om. Släpp inte sidan / strömbrytaren när Apple-logotypen visas eftersom du måste sätta enheten i återställningsläge.
 5. Släpp sidan / strömknappen när du ser Connect to iTunes- logotypen på skärmen.
 6. Gå till iTunes så ska du se ett meddelande om att din anslutna iOS-enhet är i återställningsläge och ber alternativ att uppdatera eller återställa.
 7. Välj alternativet Återställ om du vill torka allt från telefonsystemet och sedan återställa iOS via iTunes.

Det tar vanligtvis 15 minuter innan hela återställningsprocessen är klar. Om det överskrider den tiden och din iPhone lämnar återställningsläget väntar du bara på att iTunes slutför att ladda ner den senaste programvaran för din iPhone och följ sedan de tidigare stegen för att gå in i återställningsläget och slutföra systemåterställningen. Du kan koppla bort din iPhone från datorn så snart återställningsprocessen är klar. Läs bara och följ instruktionerna på skärmen i iTunes.

Om inget av det hjälper kan du prova att para din iPhone med andra tillgängliga Bluetooth-aktiverade enheter och se om symptomen återkommer. Om Bluetooth fungerar bra vid parning med andra enheter eller tillbehör, är det ett isolerat problem med den tidigare Bluetooth-enheten. I så fall kan du söka ytterligare hjälp från enhetstillverkaren eller använda andra alternativa enheter som tjänar samma syfte istället.

Om din iPhone XS Max inte kan arbeta med andra Bluetooth-enheter och tillbehör, bör du eskalera problemet till Apple Support redan. Detta kan vara ett stort Bluetooth-fel och behöver därför en dedikerad fixfix. Och att rapportera problemet till Apple Support är det första steget för att få den ultimata lösningen. Låt dem bara veta exakt hur du slutade ha en instabil Bluetooth-anslutning på din iPhone XS Max.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur fixar jag Apple iPhone XS Max black screen of death-frågan?
 • Hur man fixar Apple iPhone XS Max mobildata som inte fungerar [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Spotify som inte fungerar, inte kan spela spår på Apple iPhone XS Max [Felsökningsguide]