Hur man fixar Apple iPhone XS-appar som ständigt kraschar och fryser [Felsökningsguide]

Programvaruproblem som avbildas av ofta kraschade och frysande apper hänförs vanligtvis till minnesproblem som när enheten har lite lagringsutrymme. Dessa symtom uppträder vanligtvis i tidigare enheter som troligen beror på slitage. Ändå är nya enheter inte riktigt undantagna från sådana problem. I själva verket kan även de högsta nivåerna enheterna oberoende av plattformen också komma in i dessa brister på grund av andra faktorer som dåliga uppdateringar och slumpmässiga buggar.

Om du kommer att stöta på en liknande fråga på din nya Apple iPhone XS-telefon, belyser detta inlägg några enkla lösningar och vanliga lösningar som du kan använda som felsökningsreferens. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om appar plötsligt kraschar och fryser på din iPhone XS.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Hur felsöker du iPhone XS med appar som ständigt kraschar och fryser?

Det finns två möjligheter som du måste tänka på när du löser problemet. Det kan vara så att problemet är isolerat till en applikation, om inte en större systemproblem. Om det bara gäller en viss app, kan det vara ett isolerat problem. Men om alla appar på din iPhone XS visar samma symtom, kan det vara ett systemproblem. För att komma igång, försök att utesluta appproblem med dessa vanliga felsökningsmetoder för app.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar och starta sedan om (mjuk återställning) av telefonen.

Bakgrundsappar som kraschat eller blivit skadade kan också påverka andra appar-operationer och därmed resultera i relevanta symtom. Så prova att rensa bakgrundsappar först och starta om / mjuk återställa din iPhone XS. Här är hur:

 1. Svep fingret upp från hemskärmen och pausa sedan.
 2. Dra åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsgranskningen av appar.
 3. Dra sedan upp i förhandsgranskningen för varje app för att stänga enskilda bakgrundsprogram.

När du har stängt alla löpande appar kan du utföra en mjuk återställning eller starta om dina iPhone XS-appar. Detta rekommenderas för att rensa felaktig cache från det interna minnet och för att uppdatera operativsystemet. Till att börja med, så här görs en mjuk återställning på den nya iPhone XS-handenheten:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas.
 3. Dra reglaget från höger till höger.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren eller Sidoknappen igen tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPhone slutar starta upp och försök ladda alla appar och se om symtomen återkommer eller inte. Om appar fortfarande agerar på samma sätt, använd nästa lösning.

Den andra lösningen: Installera väntande appuppdateringar på din telefon.

Appar som ständigt agerar är vanligtvis de som inte uppdateras. För att se till att detta inte är problemet kan du försöka kontrollera och installera väntande appuppdateringar manuellt på din iPhone XS. Så här gör du det:

 1. Klicka för att öppna App Store.
 2. Navigera till avsnittet Uppdateringar längst ner till höger på skärmen. En skärmlista som innehåller en lista över appar med väntande uppdateringar dyker upp.
 3. Klicka på Uppdatera bredvid appens namn för att uppdatera enskilda appar. Annars klickar du på knappen Uppdatera alla för att uppdatera alla appar på en gång. Det senare kan betraktas som ett alternativ om flera appuppdateringar är tillgängliga.

Vänta tills dina appar är klar med uppdateringen och starta om din iPhone (mjuk återställning) för att tillämpa de senaste ändringarna och uppdatera apparna och det interna minnet på din enhet. Att göra det borde ge dina appar och iPhone en ren ny start då.

Tredje lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste versionen.

Slumpmässiga buggar och skadlig kod som inbäddas i vissa appar eller nedladdade filer kan också utlösa att samma problem uppstår. Och ett enkelt sätt att bli av med de skyldiga är att installera en ny programuppdatering på din enhet. Programvaruuppdateringar erbjuder vanligtvis fixade korrigeringar för att bli av med slumpmässiga buggar som utlöser olika symtom. Om din iPhone är ansluten till Wi-Fi, har minst 50 procent ström och gott om utrymme, är det möjligt att installera en OTA-uppdatering. Så här kan du manuellt leta efter, ladda ner och installera iOS-uppdateringen på din iPhone XS:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Vänta tills uppdateringsmeddelandet dyker upp och följ instruktionerna på skärmen för att installera en ny uppdatering på din telefon.

Starta om din iPhone efter att den nya uppdateringen har installerats för att tillämpa nya systemändringar och för att rensa skräpfiler från det interna minnet.

Fjärde lösningen: Avinstallera och installera sedan om felaktiga appar.

När appar blir helt skadade är chansen för dem att arbeta igen minimal till ingen. Det är troligt vad du har att göra med att du fortfarande har samma symtom efter att ha använt tidigare metoder. Ditt nästa alternativ är därför att avinstallera eller ta bort de felaktiga applikationerna och sedan installera om dem. Så här avinstallerar du och installerar om appar på iPhone XS:

 1. Lås upp din iPhone genom att ange ditt lösenord eller Face ID.
 2. Tryck på och håll på en appikon på hemskärmen tills ikonerna börjar jiggla.
 3. Tryck på X på appen du vill ta bort.
 4. Välj Radera för att bekräfta borttagningen av den valda appen.
 5. Starta om din iPhone XS (mjuk återställning).
 6. Klicka för att öppna App Store och navigera sedan till Uppdateringar-> Köp- menyn.
 7. Klicka på Inte på denna iPhone- flik.
 8. Välj appen du vill installera om på din iPhone.
 9. Om du inte ser den appen från den valda fliken, prova att växla till fliken Alla .

Alternativt kan du söka efter namnet på appen du vill installera om i sökfältet högst upp på App Store- skärmen. Välj appen från sökresultaten och tryck sedan på Get eller Cloud- ikonen för att ladda ner och installera applikationen.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone XS.

Inställningar som är konfigurerade felaktigt kan också orsaka att vissa appar plötsligt uppför sig. Detta är vanligtvis fallet efter att ha anpassat dina iPhone-inställningar eller efter att ha installerat en ny uppdatering som automatiskt åsidosätter systeminställningarna på din enhet. För att rensa detta kan det hjälpa dig att återställa alla inställningar på iPhone. Genom att radera alla anpassade alternativ och återställer sedan standardalternativen och den ursprungliga konfigurationen. Dessutom kommer den här återställningen inte att påverka sparade data i telefonminnet till skillnad från en huvudåterställning. Om du vill ta chanser i den här återställningen, hänvisar du till dessa steg:

 1. Öppna appen Inställningar hemifrån.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningsalternativ .
 5. När du blir frågan anger du enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Vänta tills din iPhone är klar med att återställa inställningarna och starta sedan om för sig själv. När den startas om återställs standardkonfigurationer och originalalternativ. Anslut igen till ditt Wi-Fi-internet för att använda onlineappar och tjänster på din telefon igen. Se sedan om problemet är löst. Om inte, kan det hända att du måste ta till en återställning eller om nödvändigt återställa iOS.

Andra alternativ

Om dina iPhone XS-appar fortsätter att krascha och frysa efter att du har använt de tidigare lösningarna finns det en större chans att du har att göra med ett stort problem. Om du vill felsöka ytterligare, är det nästa alternativ att utföra systemåterställningar. Men det finns en fångst, medan systemåterställningar sannolikt kan hantera stora programvaruproblem, måste du notera att det på samma sätt kan leda till permanent borttagning av personlig information. För säkerhetsförvaring rekommenderas starkt att skapa säkerhetskopior i förväg. Du kan säkerhetskopiera viktiga filer till iCloud eller iTunes för den delen.

 • När du har skapat säkerhetskopior kan du utföra en fabriksåterställning via Inställningar-> Allmänt-> Återställ- menyn och sedan välja alternativet Radera allt innehåll och inställningar.

Du kan bli ombedd att ange ditt enhets lösenord för att fortsätta och bekräfta hela systemåterställningen. Följ bara anvisningarna på skärmen och vänta på att din iPhone återställer och återställer fabriksinställningarna.

Ett annat alternativ du har om en återställning av huvud inte finns i dina inställningar skulle vara att eskalera utvecklaren av felaktiga applikationer. Annars kan du bara få alla de falska apparna raderade permanent från din iPhone XS.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.