Hur man fixar Apple iPhone 6s Plus som inte vibrerar [Felsökningsguide]

Plötsligt vibrerar inte din iPhone 6s Plus och du undrar varför detta händer. Detta kan leda till problem, särskilt om du inte bara kan ställa in din iPhone så att den ringer för inkommande samtal eller textvarningar och att du bara litar på vibrationer för att bli meddelade när någon försöker nå dig via ett samtal eller text. Men eftersom din iPhone inte längre vibrerar finns det en större chans att du kommer att missa viktiga samtal eller textmeddelanden. Varför händer detta och hur åtgärdar du det? Detta är den huvudsakliga frågan som det här inlägget kommer att försöka ta itu med. Läs vidare för att lära dig vad som orsakar detta problem på din iPhone 6s Plus och hur du hanterar det.

Men innan något annat, om du har ett annat problem med din enhet, besöker du felsökningssidan som vi har konfigurerat för iPhone 6s Plus. Vi listar upp alla problem vi behandlar varje vecka på den sidan så försök att se om vi redan har tagit upp ditt problem tidigare. Om vi ​​gjorde det, försök att använda lösningarna som vi föreslog och om de inte fungerar kan du kontakta oss genom att fylla i detta formulär.

Möjliga orsaker

Du kan skylla på felaktig hårdvara eller mjukvara. Om du råkar tappa din iPhone eller blivit våt tidigare, kan du lika gärna överväga risken för fysiska eller vätskeskador som orsakar din iPhone-vibrationsfunktion att sluta fungera. I de flesta fall verkar problemet vara ett mindre problem och är isolerat till en applikation. Och ofta kan det korrigeras genom en omstart på enheten.

Problemet kan också vara på iPhone: s vibrationsmotor. För att avgöra om vibrationsmotorn är aktiv eller fungerar, börja med att vända Ring / Silent-omkopplaren på vänster sida om din iPhone på och av flera gånger. Du bör känna en snabb vibration när du växlar Ring / Tyst-omkopplaren, med tanke på att V ibrate på Ring eller Vibrate on Silent- alternativet är aktiverat i dina iPhone-inställningar. Om Vibrera på ring är aktiverad kommer din iPhone att vibrera när du drar omkopplaren till din iPhone-skärm. Om Vibrate on Silent är aktiverat, kommer din iPhone att vibrera när du växlar på baksidan av din iPhone. Du ser också en tunn orange bredvid omkopplaren om du placerar omkopplaren mot enhetens baksida.

Potentiella lösningar och lösningar

Nedan finns en lista med generiska lösningar som kan hjälpa dig fixa din iPhone 6s Plus som inte vibrerar på grund av vissa programfel eller slumpmässiga fel. Se till att testa enheten efter att du har slutfört varje metod för att avgöra om problemet redan har lösts. Om inte, prova nästa tillämpliga lösning.

Första lösningen: Starta om (Soft Reset).

Som nämnts tidigare kan en omstart på enheten, även känd som mjuk återställning, hjälpa till att korrigera mindre programvaruproblem som kan ha orsakat din iPhone 6s Plus att sluta vibrera. För att utesluta denna möjlighet, försök att starta om enheten i minst tre gånger och testa sedan för att se vad som händer. Så här görs en mjuk återställning korrekt på din iPhone 6s Plus:

 1. Tryck på strömbrytaren (Sleep / Wake) i några sekunder tills skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Vänta i cirka 30 sekunder.
 4. Efter den förflutna tiden trycker du på strömbrytaren igen tills du ser Apple-logotypen.

Din iPhone startas sedan igen.

Alternativt kan du tvinga din iPhone att starta om, särskilt om den inte svarar eller plötsligt fastnar.

 • För att göra det, tryck och håll ned ström- och hemknapparna samtidigt i några sekunder och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Båda metoderna är säkra eftersom inga data kommer att påverkas i processen. Kontrollera om din iPhone nu kommer att vibrera efter omstart.

Den andra lösningen: Kontrollera vibrationsinställningarna på din iPhone

När du flyttade Ring / Silent-omkopplaren fram och tillbaka men din iPhone inte vibrerar, är det möjligt att vibrationen är av eller att din enhet är inställd på antingen ringsignal eller tyst läge. Återigen måste du aktivera antingen Vibrera på ring eller Vibrera på tyst alternativ så att din iPhone vibrerar för inkommande samtal eller textmeddelanden. Här är hur:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Ljud & Haptics.
 3. Tryck på omkopplaren bredvid Vibrera på ring eller Vibrera på tyst. Om du ser att omkopplaren är grön och placerad åt höger betyder det att alternativet är aktiverat eller aktiverat och att du är bra att gå.

Testa din iPhone för att se om den nu vibrerar efter att du har aktiverat funktionerna. Om det fortfarande inte vibrerar kan du prova nästa tillämpliga lösning.

Tredje lösningen: Återställ alla inställningar.

Det är möjligt att vissa inställningar på din iPhone är konfigurerade felaktigt eller har klarat av vissa buggar. Antingen en programuppdatering eller så gjorde du det. Om felaktiga inställningar är skyldiga, kan du korrigera det genom att återställa alla inställningar på din iPhone 6s Plus. Processen kommer inte att radera någon personlig information inklusive appar, foton och kontakter från din enhet men den återställer allt i inställningsappen till fabriksinställningarna. Detta innebär att du måste konfigurera dina batteriinställningar, teman, visningsalternativ, Wi-Fi-nätverk och lösenord igen. Skadade filer i appen Inställningar kommer också att tas bort tillsammans med felaktiga alternativ. Följ dessa steg för att återställa alla inställningar på din iPhone:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla nedåt och tryck på för att välja Återställ från de angivna alternativen.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Ange ditt lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta åtgärden.
 7. Vänta tills framstegsfältet är slut.

Din iPhone startas automatiskt när återställningen är klar.

Fjärde lösningen: Återställ din iPhone med DFU-läge.

Om problemet kvarstår efter att du har återställt alla inställningar på din iPhone 6s Plus, kan du ge DFU-läge återställning ett försök den här gången. Device Firmware Update (DFU) -läget återställning betraktas som den djupaste återställningen du kan göra på din iPhone. I den här processen måste du använda en dator för att radera och ladda om alla koder som styr både programvaru- och hårdvaruskonstruktioner på din iPhone.

En återställning av DFU-läge kan vara en potentiell lösning om problemet du har utlöses av ett programfel, som är tillräckligt tufft för att motstå de tidigare metoderna. Med tanke på att koderna skrivs om under processen kan du ha din iPhone som helt ny efteråt. Programvaruproblemet kan troligt också lösas.

Följ dessa steg för att utföra en DFU-återställning på din iPhone 6s Plus:

 1. Anslut din iPhone till datorn med en blixtkabel eller den medföljande USB-kabeln.
 2. Öppna iTunes på datorn. Se till att du använder den senaste versionen av iTunes-appen. Det spelar ingen roll om din telefon är på eller av.
 3. Tryck och håll ner ström- och hemknapparna på din iPhone 6s Plus.
 4. Släpp strömbrytaren efter 8 sekunder, men fortsätt med att hålla hemknappen intryckt.
 5. När du ser meddelandeprompt som står: "iTunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge" släpp eller släpp hemknappen.

Om du har gått in i DFU-läge blir din iPhone-skärm helt svart. Om det inte är det, försök igen från början.

Viktiga anteckningar:

 • Försök aldrig utföra en DFU-återställning om du misstänker att din iPhone har fysisk eller vätskeskada. Eventuella skador kan förhindra att din enhet slutför DFU-återställningen. Detta kommer att leda till en möjlig iPhone-tegel och så kan du sluta ha en helt värdelös enhet.
 • Innan du fortsätter med en återställning av DFU-läge måste du säkerhetskopiera din iPhone för säkerhetsskydd. Du kan säkerhetskopiera din iPhone via iCloud eller iTunes.

Sök mer hjälp

Kontakta din operatör eller Apple Support för ytterligare felsökningshjälp och rekommendationer. Annars kan du ta din iPhone direkt till Genius Bar i Apple Stores, ställa in en serviceavtal och få en kompetent tekniker att diagnostisera eller reparera vad som hittats skadat på din enhet. Du kommer troligtvis att betala för en serviceavgift om vissa komponenter eller själva iPhone är skadad.

Om du tycker att det här är för mycket, varför inte fundera på att få en uppgradering den här gången? Den nya iPhone 8 och iPhone 8 Plus är redan utrullade så du kan lika gärna överväga att ge upp din gamla iPhone och få tag på någon av dessa nya kraftfulla iPhoner hittills. Det borde inte vara någon mer vibrerande fråga om du gör det.

Anslut oss

Vi är alltid villiga att hjälpa till att fixa dina problem med din Apple-enhet. Bläddra igenom våra befintliga felsökningsinställningar eller så kan du kontakta oss direkt genom att fylla i detta formulär och trycka på knappen Skicka. Se till att du tillhandahåller all nödvändig information om din telefon och problemet så att det skulle bli lättare för oss att hjälpa dig.