Hur man fixar Apple iPhone 6 som inte kan ansluta till Wi-Fi efter den senaste iOS-uppdateringen [Potential Solutions]

Det här inlägget innehåller potentiella lösningar och lösningar som används för att hantera ett problem efter uppdateringen på en Apple iPhone 6 (# iPhone6), där enheten inte kan ansluta till ett trådlöst nätverk. Om du är en av dem som har samma nackdel med #iOS-uppdateringen, riktas detta innehåll till dig.

Programuppdateringar är generellt utformade för att erbjuda prestandaförbättringar såväl som buggfixar på en enhet. Men inte alla användare kan få samma positiva resultat efter uppgraderingen. I själva verket klagar många iPhone-ägare över olika problem som har skapats efter att ha fått den senaste iOS-firmware. En av dessa problem handlar om trådlös anslutning. Läs vidare och läs vad som eventuellt har orsakat denna fel efter uppdateringen på din iDevice och vad som måste göras om du också stöter på samma problem efter att ha fått den senaste iOS-uppdateringen.

Här är ett relevant problem vi fick från en av våra läsare nyligen.

Problemmeddelande:

”Jag uppdaterade förra veckan min telefon o iOS 9.3.2 och sedan dess kan jag inte ansluta till Wi-Fi jag fönster gav mig att lösenordet är felaktigt medan det fungerar på alla andra telefoner och jag försökte alla fixa problem som nämnts på nätet utan framgång. Snälla hjälp."

Möjliga orsaker

Flera faktorer kan utlösa vissa systemfel på en enhet efter installation av programvaruuppdateringar. Vissa firmwareuppdateringar kanske inte är kompatibla med vissa tredjepartsapplikationer som för närvarande är installerade på enheten och därmed förorsakar systemfel och inkonsekvens. Otillräckligt minne kan också orsaka problem på en enhet, särskilt om uppdateringsfilens storlek är för stor för att den ska kunna rymmas. Andra problem kan också utlösas av felaktiga uppgraderingar, som avbrutna eller oavslutade uppgraderingar på grund av förlust av ström på en enhet.

Samtidigt är anslutningsfrågor som startar efter att ha fått den senaste iOS-uppdateringen ofta associerade med vissa programstrukturer som automatiskt ändrar eller ersätter befintliga inställningar. Till exempel återställs nätverksinställningarna och måste därför konfigureras om.

Rekommenderade lösningar och lösningar

Eftersom en officiell fixering ännu inte är tillgänglig kan iDevice-ägare som har problem med att ansluta till Wi-Fi-nätverk efter installationen av den senaste iOS-uppdateringen använda någon av följande metoder som föreslås av andra som har stött på samma problem.

Här är några tillfälliga korrigeringar som har använts av andra iPhone-ägare för att hantera Wi-Fi-problem efter uppdateringen.

Obs! Se till att testa enheten efter att du har slutfört alla av dessa metoder för att se om problemet har rättats. I annat fall går du vidare till nästa tillgängliga metod om det behövs.

Steg 1. Starta om din iPhone (tvinga om omstart om det behövs).

Mindre programvarufel löses ofta genom en enkel omstart på en enhet. Om du inte har gjort det ännu, gör det nu. Om du vill starta om trycker du och håller ner knappen Sleep / Wake (Power) tills du ser den röda skjutreglaget. Dra sedan skjutreglaget för att stänga av enheten helt. Tryck och håll nere Sleep / Wake-knappen igen efter några sekunder tills Apple-logotypen visas. Den här processen påverkar inte data som lagras på din enhet, vilket är säkert.

Alternativt kan du tvinga din iPhone att starta om istället. För att tvinga om omstarten av enheten håller du in viloläge / vakna (ström) och hemknapparna samtidigt i cirka 10 sekunder tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Steg 2. Glöm Wi-Fi-nätverket och anslut sedan igen. Det är också möjligt att uppdateringen åsidosätter eller upphäver befintliga nätverksinställningar och anledningen till att du inte längre kan ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk med de aktuella inställningarna. I det här fallet kan det förmodligen vara det bästa alternativet att glömma Wi-Fi-nätverk. Så här görs:

 1. Gå till dina iPhone-inställningar.
 2. Klicka på Wi-Fi.
 3. Tryck på namnet på det nuvarande nätverket du använder.
 4. Tryck på alternativet "Glöm det här nätverket."
 5. Om du uppmanas med det att glömma nätverksmeddelandet trycker du på Glöm för att bekräfta åtgärden.
 6. Starta om din iPhone.
 7. Gå tillbaka igen eller anslut till Wi-Fi-nätverket.

Obs! Du kan komma att behöva ange nätverkslösenordet igen för att du ska gå igen. Ange rätt lösenord och försök sedan ansluta till Internet med ditt Wi-Fi-nätverk igen.

Steg 3. Inaktivera platstjänster för Wi-Fi-nätverk.

Att stänga av den här funktionen inaktiverar inte Wi-Fi helt. Endast de lokationstjänster som används för trådlöst nätverk kommer att inaktiveras.

Andra användare sa att de har lyckats fixa problemet och ansluta till sitt Wi-Fi-nätverk igen efter att ha inaktiverat Wi-Fi-nätverkstjänster på sina iPhoner. Så du kan lika gärna prova och se hur det går i slutet. Här är hur:

 1. Gå till dina iPhone-inställningar.
 2. Klicka på Integritet.
 3. Klicka på Location Services.
 4. Välj System Services.
 5. Växla omkopplaren bredvid Wi-Fi-nätverk för att stänga av funktionen.

Försök att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk med Wi-Fi-nätverkstjänster avstängda.

Steg 4. Återställ nätverksinställningar.

Återställning av nätverksinställningar hjälper ofta till att lösa nätverksrelaterade problem som uppstår på alla enheter. Processen raderar aktuella nätverksinställningar och återställer dem till standardvärden. Nätverkscacher, DHCP-inställningar och annan nätverksrelaterad information spolas också i processen. Följ dessa steg för att återställa nätverksinställningar på din iPhone 6:

 1. Navigera till Inställningar.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Välj Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.

Om du uppmanas att trycka på OK eller på andra angivna alternativ för att fortsätta och bekräfta återställningsprocessen. Vänta tills nätverksinställningarna återställs helt.

Steg 5. Ställ in anpassad DNS.

Ändring av domännamnsserver eller DNS-inställningar kan också hjälpa till att lösa problem med trådlösa anslutningar inklusive långsam surfning eller ingen Internet-åtkomst.

Av vissa skäl kan vissa programuppdateringar orsaka konflikt med ISP: s DNS-servrar och därmed orsaka anslutningsproblem för slutanvändare. Det finns bara ett sätt att avgöra om detta är det som orsakar problem med att ansluta till ditt trådlösa nätverk, och det är att försöka ändra de aktuella DNS-serverinställningarna på din iPhone.

Om du är villig att prova det nu bör du notera dina aktuella DNS-inställningar innan du börjar göra ändringar. På så sätt kan du alltid återställa den till de ursprungliga inställningarna om ändringen inte skulle göra något bra alls. För de som inte vet hur, här ändrar du DNS-inställningarna på din iPhone:

 1. Gå till Inställningar.
 2. Klicka på Wi-Fi-menyn.
 3. Leta upp ditt Wi-Fi-nätverk från listan över tillgängliga nätverk och tryck sedan på informationsikonen (i) bredvid.
 4. Rulla ner till DNS-avsnittet.
 5. Klicka på siffrorna bredvid DNS för att ändra dem.
 6. Ange den nya DNS-serveradressen från tangentbordet.

Obs: Om du kanske frågar vilken DNS-server som ska användas istället för den som tillhandahålls av din Internetleverantör? Här är dina alternativ då:

 1. Google DNS - detta är en gratis DNS-tjänst som lovar hastighet, prestanda och säkerhet. Du kan välja vilken av Googles DNS du föredrar att använda:
 • 8.8.8
 • 8.4.4
 1. Öppna DNS - detta är en annan gratis DNS-tjänst som också erbjuder snabbhet, tillförlitlighet och säkerhet.
 • 67.222.222
 • 67.222.220

När du är klar med att göra ändringar på DNS-servern klickar du på Wi-Fi.

Steg 6. Power-cykel eller starta om den trådlösa routern och / eller modemet.

Att cykla eller starta om den trådlösa routern eller modemet som din iDevice är ansluten till kan också hjälpa till att lösa anslutningsproblem. Det rekommenderas också att starta om dina iDevices efter att du har cyklat den trådlösa routern och / eller modemet för att återupprätta nätverksanslutningar.

Om ingen av de ovannämnda lösningarna kan lösa problemet och att din iPhone fortfarande inte kan ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk, föreslår jag att du kontaktar din operatör eller Apple Support för att eskalera problemet du har och be om ytterligare felsökningsstöd och / eller andra alternativ.

Engagera oss

Vi är villiga att hjälpa dig! Om du behöver ytterligare hjälp med att hantera andra problem på din iPhone eller andra iDevices, kan du nå oss via det här formuläret som finns på vår felsökningssida . Fyll bara i formuläret med all nödvändig information och skicka sedan in det till oss. Vi uppskattar om du kan ge oss alla viktiga detaljer inklusive felkoder, varningsmeddelanden eller andra instruktioner du kan få, eftersom de kommer att hjälpa oss att avgöra vad som eventuellt har gått fel med din enhet och vad som måste göras för fixa det. Ju mer information vi har desto lättare för oss att hitta en mer exakt och effektiv lösning och rekommendation för dig att prova.

Du kan också söka efter fler lösningar på andra iDevice-problem som vi tidigare har behandlat och publicerat på våra dedikerade felsökningssidor.