Hur man fixar Apple iPhone 6 Plus som sitter fast i återställningsläget

 • Lär dig orsakerna till att din #Apple iPhone 6 Plus (# iPhone6Plus) fastnar i återställningsläget.
 • Känner till några steg du kan använda för att få din iPhone ur återställningsläget så att den fungerar igen.
 • Vad du bör göra efter att du har startat om telefonen ur återställningsläget för att förhindra att den går in i samma tillstånd.
 • Slutligen, lära dig vad du ska göra om din iPhone 6 Plus förblir i återställningsläget trots allt du har gjort.

Att sätta din iOS-enhet i återställningsläge är en rekommenderad procedur för de som har problem med att utföra uppdateringar eller systemåterställning. Ursprungligen ska det vara en snabb och enkel process. Men det finns vissa fall där saker går fel och då blir en tänkt enkel återställning eller uppdatering ett större problem.

Till exempel har många iPhone-ägare som försökte uppdatera eller återställa Apple-enheter som iPhone 6 plus slutat med att deras telefon fastnat i återställningsläget. Vad ska du göra om din iPhone också sitter fast i det här läget? Läs vidare för att lära dig hur du löser problemet och spara din iPhone.

Vad får din iPhone att fastna i återställningsläget?

I de flesta fall anger en iPhone som fastnar i återställningsläget något som gick fel med uppdaterings- eller återställningsprocessen. Det kan ha avbrutits på grund av otillräcklig strömladdning. Det kan också vara en indikation eller ett mindre eller större programvaruproblem. Din iPhone kan fastna i det här läget om vissa filer skadas när du utför en uppdatering eller systemåterställning via iTunes. Det kan också hända när iTunes inte kan känna igen din enhet så att den fortsätter söka efter din iPhone och förblev i det tillståndet.

Det finns också andra fall av att iPhone fastnar i återställningsläget på grund av ett nätverksproblem. Till exempel är Apple-servern överbelastad (överbelastad), vilket resulterar i en fördröjning av både uppdateringar och återställning via iTunes. Under tiden kommer vissa användare inte att kunna använda eller avsluta återställningsläge på grund av hårdvaruproblem som trasiga, fastnat knappar eller andra skador på hårdvarukomponenterna. I det här fallet skulle en tekniker hjälp vara nödvändig.

Dessutom kan jailbreaking också göra att din iPhone fastnar i återställningsläget. Tyvärr erbjuder Apple inte support i sådana fall.

Hur får du din iPhone 6 Plus ur återställningsläget?

Nedan följer några av stegen som du kan använda för att få din telefon ur DFU-läget. Gå igenom dem och välj vilken som fungerar bäst för dig ...

Steg 1. Försök använda fixeringsverktyg för återställningsläge som Reiboot.

Med tanke på orsaken till att din iPhone 6 Plus fastnat i återställningsläget inte beror på en felaktig hårdvarukomponent, kan du ta bort den från det här läget med hjälp av en gratis programvara som heter Reiboot. Det är ett program som är utformat för att tvinga iPhones till och från återhämtningsläget.

För att använda detta verktyg måste du ladda ner programmet och installera en kompatibel version på din dator (Mac eller Windows). När du har installerat programmet öppnar du det och anslut sedan din iPhone 6 Plus till datorn. Vänta tills datorn upptäcker och känner igen din telefon. Du bör se att knappen Exit Recovery Mode aktiveras när anslutningen har byggts. Följ bara anvisningarna på skärmen för att lämna återställningsläget. När din iPhone är ur återställningsläget kommer den att starta om.

Steg 2. Försök använda en annan dator, om tillgänglig.

Operativsystem på både datorn och iTunes-versionen spelar också roll. Därför rekommenderas starkt att använda den senaste versionen för både iTunes och dator OS. Så om du är iPhone fastnar i återställningsläget när du använder en Mac-dator kan du prova en Windows-PC istället (eller vice versa) och se vad som händer. Om du använder en MacBook föreslår jag starkt att du byter till en Windows-dator. Se också till att iTunes-versionen som är installerad på datorn är den senaste versionen.

Om du ser ett felmeddelande som innehåller felkod när du försöker återställa via återställningsläge, notera felkoden eller meddelandet. Du kan använda den här koden eller meddelandet för att felsöka och lösa problemet permanent.

Vad du ska göra efter att din iPhone lyckats lämna återställningsläget

När du har lyckats få din iPhone ur återställningsläge, öppna iTunes och säkerhetskopiera din enhet direkt. Om iTunes inte känner igen eller upptäcker din enhet kan du fortsätta med DFU-återställning istället.

Många användare har betraktat DFU eller Standard Firmware Update som ett bättre alternativ för iPhone-systemuppdateringar och återställning. Det är en bättre chans att erbjuda en permanent fix för systemåterställning eller uppdatera problem med iOS-enheter jämfört med standard iTunes och återställningsläge återställning.

Viktiga anteckningar:

 • Om det är möjligt ska du säkerhetskopiera din iPhone till iCloud eller iTunes innan du börjar återställa DFU. Under processen raderar och laddar din dator alla bitar av kod som styr programvaru- och hårdvarukomponenter på din iPhone.
 • En DFU-återställning rekommenderas inte om din iPhone är vattenskadad eftersom det finns en chans att din iPhone kan bli helt dysfunktionell om en DFU-återställning misslyckas på grund av vattenskadade komponenter på din iPhone.

Om du är säker på att din iPhone är fri från vattenskador kan du fortsätta med DFU-uppdateringen eller återställa.

Här är standardprocessen för att sätta din iPhone 6 Plus i DFU-läge och hur du utför en DFU-återställning. I den här processen behöver du en dator (Mac eller Windows), helst den som kör den senaste versionen av operativsystemet.

 1. Anslut din iPhone till din dator. Din iPhone kan antingen vara på eller av.
 2. Öppna iTunes på din dator. Att använda den senaste iTunes-versionen rekommenderas.
 3. Tryck nu och håll nere Sleep / Wake-knappen och Home- knappen på din iPhone samtidigt i 8 sekunder.
 4. Släpp Sleep / Wake-knappen efter 8 sekunder men håll ner Home-knappen tills iTunes ger dig denna meddelandeprompt , "iTunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge."
 5. När du ser detta meddelande, släpp Hem- knappen .
 • Om du har gått in i DFU-läge blir din iPhone-skärm helt svart. Om det inte är det, försök igen från början.
 1. Starta DFU-återställning eller uppdatering med iTunes.
 • Det kan ta längre tid för iTunes att ladda ner programvaran (beroende på filstorlek) för din iPhone, så vänta tills nedladdningen är klar.

Om något går fel i processen, som när DFU-återställningen inte kunde slutföras, kan det hända att din iPhone är skadad. En skadad komponent kan förhindra att DFU-återställningen slutförs.

Vad du ska göra om din iPhone förblir fast i återställningsläget

Om du är iPhone fortfarande fastnat i återställningsläge och att du redan har slut på alternativ att försöka ska du bättre kontakta Apple Support eller din telefonoperatör för att eskalera problemet för ytterligare support och rekommendationer. Det finns en större möjlighet att din iPhone är fysiskt skadad och att det redan kräver teknisk service.

Engagera med oss

Vi är här för att hjälpa! Om du behöver ytterligare hjälp med andra problem på din iPhone 6 Plus eller andra iDevice (er), känn dig fri att fylla i detta formulär med all nödvändig information. Vi skulle uppskatta om du kan ge oss mer viktiga detaljer om problemet du har för att vi ska kunna göra en mer exakt analys, och så vi kan komma med de bästa möjliga lösningarna och rekommendationerna för dig att prova. Du kan också se fler lösningar på andra iPhone 6 Plus-problem som vi har behandlat i våra tidigare inlägg via vår felsökningssida .