Hur man fixar Apple iPad Air YouTube-app som inte laddar eller inte kan spela videor

Allt du ville är att strömma några coola YouTube-videor på din nya iPad Air men av någon anledning kommer appen inte att ladda eller inte kunna spela dessa videor via YouTube-appen. Nu har du ett problem att fixa. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om du inte kan spela YouTube-videor eller inte kan ladda YouTube-appen på din iPad Air-skiffer.

Bland de faktorer som du måste överväga att utesluta i det här fallet inkluderar app-glitches, särskilt med YouTube-appen, mindre programvarufel på iPad, dåliga uppdateringar, skadade filer och felaktiga inställningar på enheten. För att göra detta kan du använda följande felsökningsförfaranden när du är redo att fixa din iPad Air.

Första lösningen: Avsluta YouTube och starta sedan om.

För första gången är mindre app-glitches oftast de skyldiga. Detta inträffar vanligtvis om du tidigare har öppnat YouTube på din iPad Air och du har lämnat den upphängd länge tills den kraschade. För att hantera detta problem behöver du bara sluta och starta om appen. Så här görs:

 1. Dra fingret uppåt från hemskärmen och pausa sedan i mitten.
 2. Dra antingen åt vänster eller höger och leta efter YouTube-appkortet eller förhandsgranska.
 3. När du hittat förhandsgranskningen av appen, dra den upp för att stänga den.

Om du ser några andra appar som kör, rensar du alla med samma metod. Om du gör det kommer du att uppdatera och frigöra din iPads minnesutrymme. Det kan också förhindra att alla andra bakgrundsappar orsakar konflikt till nedladdningar av App Store.

När du har rensat bort alla bakgrundsappar och slutat App Store, starta om / mjuk återställ din iPad Air med följande steg:

 1. Tryck och håll ned knappen Top eller Side tills skjutreglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPad helt. Håll den av i cirka 30 sekunder.
 3. Tryck på och håll ned knappen Top eller Side igen efter förflutit tid och släpp sedan när Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPad är klar omstart och sedan kan du försöka öppna YouTube igen och spela videor för att se om det redan fungerar.

LÄS Också: Hur man fixar Facebook som inte laddas ordentligt på Apple iPad Air 2020

Den andra lösningen: Starta om ditt Wi-Fi-internet.

Mindre internetproblem är också bland de faktorer som man kan överväga att utesluta i detta fall. YouTube-appen är en online-plattform och kräver därför en stabil internetanslutning för att fungera. Om din internetanslutning är mycket långsam är chansen stor att högkvalitativa videor eller full HD-videor inte kan laddas, eller värst, skulle YouTube-appen krascha och slutar fungera. För att rensa detta kan du starta om ditt Wi-Fi-internet med någon av följande metoder.

 1. Gå till Inställningar-> Wi-Fi- meny och slå sedan på Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen och sedan på igen.
 2. Gå till Inställningar-> Flygplan- menyn och slå sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Medan den är påslagen startar du om din iPad och sedan tillbaka till flygplansläge, men för att stänga av funktionen igen.
 3. Stäng av den trådlösa routern / modemet i cirka 30 sekunder till 1 minut och slå sedan på den igen.

Att glömma ditt Wi-Fi-nätverk och sedan lägga till det är också ett annat sätt att starta om och uppdatera din Wi-Fi-internetanslutning.

För att göra detta, gå till Inställningar-> Wi-Fi- meny och se till att den är på. Välj ditt Wi-Fi-nätverk från listan och tryck sedan på informationsikonen (i) bredvid. Klicka på alternativet för att glömma det här nätverket och bekräfta sedan åtgärden när du blir ombedd att fortsätta.

Någon av ovanstående procedurer kan hjälpa till att rensa upp mindre fel som kan ha orsakat onlineappar som YouTube att sluta fungera som avsett.

Tredje lösningen: Uppdatera YouTube till den senaste tillgängliga versionen.

Att installera den senaste uppdateringen för YouTube-appen kan också hjälpa dig att bli av med fel i appen som orsakade att appen misslyckades. Om du har ställt in din enhet för att automatiskt installera uppdateringar för dina nedladdade appar inklusive YouTube, är du bra. Men om du inte har det, kanske du måste överväga att manuellt installera väntande appuppdateringar på din enhet. Så här görs:

 1. Öppna App Store.
 2. Från App Store-skärmen bläddrar du ner till det nedre avsnittet.
 3. Klicka sedan på fliken Uppdateringar för att öppna en ny skärm som innehåller en lista över appar med väntande uppdateringar.
 4. Hitta YouTube på den listan och tryck sedan på Uppdatera- knappen bredvid den för att utlösa uppdateringsinstallation.
 5. Om flera uppdateringar är tillgängliga kan du bara trycka på knappen Uppdatera alla för att installera alla appuppdateringar samtidigt.

Vänta tills alla appuppdateringar är helt installerade och sedan kan du starta om din iPad. Omstart är absolut nödvändigt för att säkerställa att alla senaste systemförändringar tillämpas korrekt. Om du gör det kommer dina appar också att uppdateras.

LÄS Också: Hur man fixar Wi-Fi-signalfall på Apple iPad Air 2020, fortsätter att koppla ifrån Wi-Fi-nätverket

Fjärde lösningen: Avinstallera sedan ominstallera YouTube-appen på din iPad Air.

Liksom andra appar behöver YouTube-appen också uppdateringar för att förbli optimal och funktionell. Om appen inte är aktuell är det en tendens att den skadas. Om det här är vad som hände med din iPad Airs YouTube-app, måste du avinstallera den skadade versionen av den då appen och sedan installera den senaste versionen från App Store. Så här görs:

 1. Från din startsida, bläddra till och hitta YouTube- appikonen.
 2. När du hittat den trycker du på och håller på ikonen i några sekunder tills ikonerna vinklar.
 3. Klicka sedan på X längst upp till vänster på YouTube- appen.
 4. Om du uppmanas klickar du på Ta bort två gånger för att bekräfta att du vill ta bort YouTube- appen från din iPad.

För att hindra appikonerna från att vrida och få dem tillbaka till sitt normala tillstånd, tryck helt enkelt på en tom del av din startsida.

När du har tagit bort applikationen startar du om iPad och installerar om YouTube-appen från App Store. Du kanske måste söka i den senaste versionen av appen med hjälp av sökfliken.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad Air.

Att utföra programåterställningar kan betraktas som de sista alternativen om problemet fortsätter efter att de tidigare metoderna har utförts. Det kan hända att du har att göra med ett komplicerat problem som orsakas av ogiltiga inställningar eller felaktig anpassning. För att korrigera dessa fel följer du dessa steg för att radera alla anpassade inställningar på din iPad Air och återställa sedan standardalternativen och värdena:

 1. Gå till startsidan och tryck sedan på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Om du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Kontrollera och se till att begränsningarna för YouTube-videor inte är begränsade på din iPad Air. Följ de här stegen för att kontrollera och hantera den här inställningen:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj skärmtid .
 3. Tryck på innehåll och integritetsbegränsningar .
 4. Bläddra till avsnittet Tillåtna appar och se till att nedladdningar av App Store inte är begränsade.

Stäng av restriktioner kan också betraktas som ett alternativ för att se till att ingenting är begränsat på din enhet.

 • För att göra detta, helt enkelt växla till innehåll och integritetsbegränsningar växla till OFF .

Detta upphäver alla begränsningar och begränsningar som ställts in för vissa appar och tjänster inklusive strömning och nedladdning av YouTube.

Kan du fortfarande inte få YouTube-appen att ladda eller spela videor på din nya iPad Air?

Att utföra de grundläggande felsökningsförfarandena som visas ovan skulle vanligtvis räcka för att bli av med de vanliga utlösarna inklusive app-glitches, slumpmässiga firmware-fel och problem med nätverksanslutning. Men eftersom problemet fortsätter fram till denna punkt skulle det behövas att eskalera det till Google-YouTube-stöd. Det kan finnas några komplexa fel inom YouTube-applikationen eller interna serverfel som kräver mer avancerade lösningar som bara Googles tekniska supportteam kan erbjuda.

Om problemet bara uppstår när du försöker ladda en specifik YouTube-video eller försöker komma åt en specifik YouTube-kanal, kan det bara vara ett isolerat problem med den kanalen eller videofilen / URL: en. I så fall finns det inte mycket som kan göras i slutet. Men du kan skicka en rapport om frågan via kommentaravsnitt eller använda rapportalternativet, om det finns tillgängligt.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!