Hur man fixar App Store som inte fungerar på iPhone [Felsökningshandbok]

Vissa iPhone-ägare klagade över att App Store inte fungerade på sina enheter. Den här typen av problem kan vara mindre men det fanns tidigare fall som tyder på att det också kan vara ett allvarligt firmwareproblem.

App Store är där du kan ladda ner nya appar för din Apple-enhet antingen gratis eller via köp. Kort sagt, det är en marknadsplats för iOS-appar. För att komma åt App Store måste din enhet ha en snabb och stabil internetanslutning via Wi-Fi eller mobildata. Nedan anges rekommenderade lösningar för att fixa App Store som inte fungerar på en iOS-enhet, särskilt iPhone. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra för att fixa App Store som inte fungerar på din iPhone.

Innan du felsöker, kontrollera och se till att din enhet har tillräckligt med lagringsutrymme för att tilldela nya appar. Om din iPhone-lagring är låg eller otillräcklig kommer appnedladdningar inte att gå igenom eftersom det inte finns mer utrymme för att lagra nytt innehåll. I det här fallet är allt du behöver göra att frigöra lite utrymme genom att ta bort gammalt och oönskat innehåll som oanvända appar och filer samt gamla meddelanden från din enhet. Om minnet inte är problemet är nästa sak du bör kontrollera din internetanslutning. För att säkerställa att din enhet kan komma åt Internet öppnar du webbläsarappen och navigerar sedan till olika webbplatser och sidor. Om alla webbplatser och sidor laddas framgångsrikt, indikerar det att Internet fungerar bra. Därför är nästa saker att utesluta programvarurelaterade problem som kan ha hindrat App Store från att fungera korrekt på din iPhone.

Möjliga lösningar för att App Store inte fungerar

Glöm inte att starta App Store efter att du har slutfört varje procedur för att avgöra om problemet är löst eller inte. Fortsätt vid behov till nästa tillämpliga lösning tills den ultimata fixingen hittas.

Första lösningen: Rensa alla bakgrundsappar och starta sedan om App Store.

Till och med inbyggda iOS-appar kan ge mindre problem när de utlöses av vissa faktorer. Detta är vanligtvis fallet om du kunde komma åt App Store på din enhet men plötsligt fungerar det inte. Appen kan ha stannat inaktiv eller avstängd i bakgrunden och så småningom kraschat. För att rensa detta måste du tvinga stänga App Store på din enhet.

Om du använder en iPhone X eller senare varianter utförs tvångsstängning eller rensning av alla bakgrundsappar med följande steg:

 1. Dra upp från botten av startskärmen och pausa sedan något mitt på skärmen.
 2. Dra sedan åt höger eller vänster för att navigera genom förhandsvisning av appen.
 3. Dra upp på App Store- appkortet / förhandsgranska för att stänga det.

Om du ser andra avstängda appar, följ samma steg för att avsluta dem alla så att ingen av dem skulle störa App Store senare. Om App Store fortfarande inte fungerar efter det, gå vidare till nästa lösning.

Andra lösningen: Starta om din iPhone.

Slumpmässiga app-fel kan också utlösas av mindre firmwarekrascher eller systemfel. Observera att ditt telefonsystem består av sammanhängande appar och tjänster. Som sagt, om huvudsystemet eller någon av dess underkomponenter kraschar finns det en tendens att andra appar blir instabila och slutar fungera. För att se till att det inte är det som hindrar App Store från att arbeta, mjuk återställa eller starta om din iPhone.

För mjuk återställning eller omstart av en iPhone X eller senare, se följande steg:

 1. Tryck och håll ned sidoknappen och endera volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Tryck sedan på Sidoknappen igen för att slå på din iPhone igen efter 30 sekunder.

Om du använder en iPhone 8, 8 Plus eller tidigare varianter, följ stegen istället:

 1. Tryck och håll ned knappen Top eller Side tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att slå av telefonen helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Top- eller Sidoknappen igen för att slå på telefonen igen.

Vänta tills din enhet har slutat starta upp och när den är klar, starta App Store för att se om problemet är borta. Om app-butiken inte fungerar fortfarande, gå vidare till nästa tillämpliga lösning.

Tredje lösningen: Uppdatera din Internet-anslutning.

Som nämnts tidigare kan fel på internetanslutningen också leda till detta problem och bör därför beaktas bland andra faktorer för att utesluta. Det finns många sätt att uppdatera din Internet-anslutning.

För Wi-Fi-nätverk hemma är omstart av den trådlösa routern eller modemet det överlägset mest effektiva sättet att uppdatera Internet-anslutningen. Så om du befinner dig i närheten av routern eller modemet för närvarande, överväga detta som det första alternativet. Här är vad du bör göra då:

 1. Leta reda på strömbrytaren på din trådlösa router / modem och tryck sedan på eller vänd den tills enheten slås av.
 2. Koppla bort nätadaptern från strömkällan medan den är avstängd helt och låt den vara så i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 3. Efter den förflutna tiden, koppla tillbaka den igen och slå sedan på den igen.
 4. Vänta tills routern / modemets signal stabiliseras.

Låt sedan din iPhone eller andra anslutna till enheter återställa Internet-anslutningen. För att bekräfta om Internet återställs, öppnar du din webbläsarapp och navigerar sedan genom olika webbplatser och sidor för att se om de alla laddas upp som förväntat. Och om de gör det, bör alla andra online-appar och tjänster inklusive App Store fungera ordentligt igen om inte andra faktorer stör.

Fjärde lösningen: Stäng av begränsningar för App Store.

Om du har aktiverat begränsningar på din iPhone, är chansen stor att App Store och dess relevanta tjänster är begränsade och att de inte kommer att kunna fungera som avsett. För att se till att detta inte är grundorsaken till problemet kan du försöka stänga av iPhone-begränsningarna så att alla appar och tjänster kan köras på din enhet.

 • För att hantera eller konfigurera den här funktionen, gå till din iPhone- inställningar-> Allmänt-> Begränsningsmeny . Vrid sedan på omkopplaren för att stänga av begränsningar.

När du har gjort nödvändiga ändringar i den här inställningen, starta om din iPhone och försök sedan ladda appen igen för att se om allt fungerar bra redan. Om App Store inte fungerar problemet fortsätter att fel din iPhone, prova nästa lösning.

Femte lösningen: Uppdatera din iPhone till den senaste versionen.

Uppdateringar kan också vara nyckeln till att lösa problemet om tuffa buggar och systemfel är skyldiga. Programvaruuppdateringar som släpps av Apple innehåller vanligtvis förbättrade säkerhetsfunktioner inklusive fixade korrigeringar för att bli av med befintliga problem som hänför sig till systemfel och skadlig programvara. Om din iPhone har snabb och stabil internetåtkomst (helst via Wi-Fi), har gott om lagringsutrymme och batteritid, kan du gå vidare och installera tillgänglig iOS-uppdatering via over-the-air (OTA).

 • Gå till din iPhone- inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny för att leta efter ny iOS-uppdatering. Du bör se ett uppdateringsmeddelande om en ny iOS-version är tillgänglig. Om det finns det, läs och granska uppdateringsinformationen och när du är klar, följ instruktionerna på skärmen för att börja ladda ner och installera uppdateringen på din telefon.

Starta om enheten för att uppdatera dess minne och spara de senaste systemändringarna efter uppdateringen. Omstart kan också förhindra att appar fungerar efter den senaste systemövergången. Försök och se om det löser App Store-problemet på din iPhone.

Om du inte kan uppdatera din iPhone via luften (trådlöst) kan du försöka använda iTunes på en dator istället. Detta kräver att du ansluter din iPhone till datorn via USB-kabel. För att undvika eventuella synkroniseringsproblem med iTunes måste du använda den ursprungliga kabeln eller Lightning-kabeln för att ansluta din iPhone till datorns USB-port.

Sjätte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Det är vanligtvis nödvändigt att utföra återställningar om symptomen kan motstå de tidigare metoderna. Det du har att göra med kan vara ett komplicerat systemfel och det måste utplånas helt. Om App Store-problemet uppstod från en uppdateringsinstallation eller anpassning av inställningar, är det troligt att komplexa systemfel kommer att skylla. I detta fall behövs vanligtvis återställning av alla inställningar på din enhet. Så här är vad du ska göra då:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar. Om du gör det raderas alla dina telefons anpassade inställningar och återställs sedan de ursprungliga alternativen och värdena.
 5. Om du blir ombedd, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Vänta tills återställningen är klar och börja aktivera nödvändiga funktioner så att du kan använda dem igen på din telefon. Om du inte redan har gjort det, kan du ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk igen för att komma tillbaka online och använda onlineappar inklusive App Store.

Denna återställning påverkar inte några sparade data i det interna minnet och du behöver inte skapa säkerhetskopior i förväg. Efter detta kan du försöka se om App Store inte fungerar fortfarande på din iPhone och gå vidare till nästa lösning om det inte är det.

Sista utväg: Fabriksåterställ din iPhone (huvudåterställning).

Om problemet fortsätter efter att ha utfört alla tidigare procedurer, kan det vara mer än bara en trasig inställning som hindrar App Store från att arbeta på din iPhone. Det du har att göra med är troligtvis ett dödligt systemfel, vilket ofta kräver att hela systemåterställningen ska åtgärdas. Och detta är när fabriksåterställningar och iOS-återställningar spelar sin roll. Om du vill felsöka ytterligare kan du använda en fabriksåterställning först. Detta raderar allt från din iPhone inklusive alla nedladdningar, anpassade inställningar och annan sparad information. Tuffa buggar och stora systemfel rensas på samma sätt i processen. Men innan du fortsätter, se till att säkerhetskopiera alla dina kritiska filer till iCloud eller iTunes så att du fortfarande skulle kunna återställa dem senare. När säkerhetskopian är säker, följ dessa steg för att fabriksinställa din iPhone genom inställningar:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet att radera allt innehåll och inställningar . Detta raderar allt från din enhet.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Bekräfta sedan att du vill radera din iPhone.

Låt din telefon slutföra återställningen och startar om automatiskt när du är klar. Då kan du använda startguiden för att ställa in din enhet från början som en ny enhet.

Större programvaruproblem åtgärdas vanligtvis av en fabriksåterställning, varför eventuella tillhörande symptom också försvinner efter återställningen.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPhone XR som plötsligt kraschar eller stängs oväntat

Om App Store fortfarande inte fungerar på din iPhone även efter att du har utfört en fabriksåterställning kan du använda iOS-återställning. Vid denna punkt skulle ditt nästa alternativ vara att återställa din iPhone i iTunes via återställningsläge eller DFU-läge. För att göra detta måste du använda en dator antingen Windows eller Mac, med den senaste versionen av iTunes-appen installerad. Anslut sedan din iPhone till datorn via USB-kabel / Lightning-kabel. Låt telefonen synkronisera med iTunes och följ det när du upptäcker kommandona för att börja återställa din iOS-enhet.

Om du har uttömt alla möjliga medel men ändå hamnat med att App Store inte fungerade på din iPhone, bör du nu överväga att kontakta Apple Support för att öka problemet. Du kan be dem att dubbelkontrollera den aktuella statusen för App Store-servern från deras slut. Det kan vara några tekniska problem som kan ha fått App Store-appen och relevanta tjänster att sluta fungera eller blivit otillgängliga just nu.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!