Hur man fixar Amazon Fire TV Remote fungerar inte

Amazon Fire TV är en av de populära streaming media-spelarna som finns tillgängliga på marknaden vilket gör det möjligt för konsumenter att titta på olika innehåll från flera online-leverantörer som Netflix, Prime Video, Hulu, HBO, SHOWTIME, STARZ och mer.

Även om detta är en pålitlig enhet finns det tillfällen då fjärrkontrollen kanske inte fungerar korrekt. Det här är vad vi kommer att ta upp i dag när vi tar itu med hur vi fixar Amazon Fire TV-fjärrkontrollen som inte fungerar.

Försök byta ut Fire TV-fjärrbatterierna

Det första du behöver göra när fjärrkontrollen inte fungerar är att anta att batteriet redan är tömt. Detta gäller särskilt om du ständigt använder fjärrkontrollen eftersom det kommer att använda mycket batteritid. Det första du bör göra då är att byta ut batterierna.

  • Använd tummen för att utöva tryck på fjärrkontrollens baksida. Tryck ner tills hela bakstycket glider ner något.
  • Lyft bakstycket upp och bort från fjärrkontrollen.
  • Sätt i de två AAA-batterierna.
  • Sätt tillbaka bakstycket på fjärrkontrollen och skjut neråt för att fästa det på plats.

Koppla ihop Fire TV-fjärrkontrollen

Ibland kan problemet orsakas av att fjärrkontrollen inte är ihopkopplad till Fire TV. Följ felsökningsstegen nedan för att se till att den är ihopkopplad korrekt.

  • Tryck och håll in Hem-knappen på fjärrkontrollen i 10 sekunder. Fjärrkontrollen ska kopplas ihop med Fire TV inom en minut.
  • Om den inte går ihopkopplar, koppla sedan bort nätadaptern från Fire TV-enheten eller från vägguttaget.
  • När Fire TV-enheten är avstängd återställer du Fire TV-fjärrkontrollen genom att trycka på menyknappen, tillbaka-knappen och vänster sida av navigationsringen samtidigt. Håll in alla dessa knappar i 10 sekunder. Detta återställer inte Fire TV-enheten från fabrik. Det tar bort Fire TV-inställningar från fjärrkontrollen.
  • Ta bort batterierna från Fire TV-fjärrkontrollen och anslut Fire TV-enheten. Vänta tills startskärmen visas.
  • Sätt tillbaka batterierna i Fire TV-fjärrkontrollen och vänta en minut.
  • Om fjärrkontrollen fortfarande inte har parats ihop, tryck och håll in Hem-knappen på fjärrkontrollen i 10 sekunder.

Kontrollera Fire TV-fjärrkompatibiliteten

Du behöver inte utföra detta om fjärrkontrollen du använder kom ut ur rutan. Om du emellertid bytte ut fjärrkontrollen mot en ny fjärrkontroll eller en tredjepartsfjärrkontroll, försök att kontrollera om den fungerar med din specifika Fire TV-modell.

Prova att använda Fire TV-fjärrappen

Om du har en Android- eller iOS-enhet kan du gå till deras respektive appbutiker och ladda ner Fire TV-appen. Du kan sedan använda din smartphone eller surfplatta som en fjärrkontroll så länge den är ansluten till samma nätverk som din Fire TV.

Byt ut Fire TV-fjärrkontrollen

Det här är det sista du måste göra om ovanstående steg inte löser problemet men du kan använda Fire TV-fjärrappen. Detta betyder att den nuvarande fjärrkontrollen du använder är skadad och bör bytas ut mot en ny.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.