Hur man fixar Alcatel Idol 5S som inte kommer att slås på (enkla steg)

Vi har några läsare som äger Alcatel Idol 5S som kontaktade oss om ett problem där deras enheter enligt uppgift stängdes av sig själva och inte längre skulle svara eller slå på. Skärmen sägs vara svart och inte svarar. Detsamma gäller för knapparna. Naturligtvis verkar dessa enheter visa att det finns ett allvarligt problem med deras firmware eller ännu värre, deras hårdvara.

Idol 5S har ett icke-löstagbart batteri så vi kan inte bara dra ut batteriet och placera tillbaka det igen och se om telefonen svarar på det. Men det här är inte första gången vi stöter på det här problemet och vi vet faktiskt att även om det kan verka som en mycket allvarlig fråga kan du faktiskt fixa det på egen hand utan någon tekniker. Jag delar med dig den lösning som vi alltid har använt för att lösa problemet så fortsätt att läsa.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du fixar din Alcatel Idol 5S som inte kommer att slås på

Oftare än inte är detta problem en manifestation av att firmware i din telefon har kraschat. Det lämnar ofta ett intryck av att det är typ av hårdvaruproblem men det är det faktiskt inte. Du behöver faktiskt inte göra några riktigt komplicerade felsökningsförfaranden. Bara ett par lösningar så kan du få din enhet att fungera perfekt igen. Med det sagt, här är vad du bör göra ...

Första lösningen: Tvungen Starta om din Alcatel Idol 5S

Det är väldigt enkelt och säkert att göra men också mycket effektivt för att hantera problem som detta eller sådana som resulterar i en firmwarekrasch.

  • Tryck och håll in Volym ned-knappen och strömbrytaren på din telefon samtidigt i 10 sekunder eller mer.

Om problemet verkligen beror på en systemkrasch skulle det slå på och starta upp med framgång. En sådan kombination simulerar batteridragning och tvingar din telefon att starta. Då uppdateras telefonens minne och adressproblem som kan ha orsakat systemet kraschar. Det finns dock ingen garanti för att problemet inte kommer att hända igen i framtiden, men åtminstone vet du redan vad du ska göra om samma problem buggar dig igen.

Om din telefon, av någon slump, inte svarar på kombinationen, kan du försöka göra det ett par gånger till för att se till att du gör det rätt. Om det fortfarande inte svarar efter det, bör du prova det här ...

  1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och släpp den inte.
  2. Håll den nedtryckt och håll ner strömbrytaren och håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Det är i princip detsamma som ovanstående bara att vi försöker hålla ned volymknappen innan strömknappen, eftersom det annars inte kommer att leda till tvångsstart.

Den andra lösningen: Ladda din Idol 5S och starta om den

När batteriet är för lågt stoppas vissa tjänster och funktioner av systemet för att ge plats för appar som används av användaren. Och när juicen tar slut kan det finnas vissa tjänster och hårdvarukomponenter som inte stängs av ordentligt. Som ett resultat kan ett tömt batteri också göra att firmware kraschar. Visst kan du låta din telefon svara med tvungen omstart men om det inte finns tillräckligt med batteri kvar för att slå på telefonen, har du fortfarande en svarsfri telefon. Här är vad du behöver göra för det:

  1. Anslut laddaren till vägguttaget. Se till att uttaget du använder fungerar.
  2. Anslut telefonen till laddaren med den ursprungliga kabeln.
  3. Oavsett om telefonen visar att den laddas eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i tio minuter.
  4. Tryck och håll ned volymknappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder eller mer, men denna gång medan enheten är ansluten till laddaren.

Om problemet inte är med hårdvaran bör din telefon fungera korrekt nu. Men efter att ha gjort dessa saker och din Alcatel Idol 5S fortsätter att svara, är det dags att ta enheten till servicecentret.

Jag hoppas att våra lösningar fungerar för dig. Om du har andra problem kan du kontakta oss eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.