Hur man fixar AirDrop som inte fungerar på min Apple iPhone 7 Plus [Felsökningshandbok]

Det här inlägget hanterar de möjliga orsakerna till AirDrop-fel, särskilt på iPhone 7 Plus-enheten tillsammans med steg-för-steg-felsökningsmetoder för att lösa problemet. AirDrop är en fildelningsfunktion som stöds i iOS 10 och senare versioner. Den använder Bluetooth 4.0 för att utföra energieffektiv sändning och peer-to-peer Wi-Fi för snabb överföring av filer till någon annan ny Apple-enhet. Med AirDrop kan du direkt dela foton, videor, platser och annat innehåll från din iPhone med andra kompatibla enheter i närheten. Du kan dela innehåll från olika appar som Safari, Kontakter och Foton. Allt du behöver göra är att hitta innehållet i en app som du vill dela och sedan följa instruktionerna på skärmen för att slutföra fildelningsprocessen.

När någon delar innehåll med dig via AirDrop ser du en varning som innehåller förhandsvisning av innehållet. Du kan trycka på för att acceptera eller avvisa det, som du föredrar. Hela processen är inte bara enkel utan också säker när den fungerar. Men av vissa skäl har andra problem med att använda AirDrop när de försöker göra fildelning från iPhone 7 Plus till andra Apple-enheter. Vad får sådana problem att uppstå och vilka medel kan detta åtgärdas? Om du stötte på den här sidan när du letade efter svar på samma frågor, uppmuntrar jag dig att läsa vidare.

Men innan något annat, om du har andra problem med din iPhone 7 Plus, se till att du kommer in på vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de mest rapporterade problemen med den nya iPhone. Om du behöver ytterligare hjälp eller om du inte hittar det du letar efter på den sidan, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är en gratis konsultationstjänst så du behöver inte oroa dig för någonting. Ge oss mer information om problemet så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig fixa det.

Möjliga orsaker till AirDrop-problem på din iPhone 7 Plus

I de flesta fall utlöses vanligtvis problem som detta av programvarufel. Det kan vara på iPhone eller andra Apple-enheter som är inblandade. Felaktiga referenser som olika eller inte matchande Apple ID på någon av de Apple-enheter som används.

AirDrop-tjänster kan också avbrytas eller påverkas av nätverksanslutningsproblem inklusive Wi-Fi- och Bluetooth-problem som transporteras på någon av enheterna. Detta är ofta fallet om du inte kan se den enhet du försöker AirDrop till. Det är möjligt att Wi-Fi eller Bluetooth är avaktiverat eller aktiverat men av vissa skäl inte tillgängligt. Samma problem kan uppstå om någon av dina enheter har Personal Hotspot på. I det här fallet måste du bara stänga av Personal Hotspot för att AirDrop ska fungera som avsett.

En annan sak du måste tänka på är enhetens närhet. Se till att den andra enheten du skickar till är i närheten. Precis som Bluetooth fungerar AirDrop bara inom Bluetooth- och Wi-Fi-räckvidden. Samma sak kan hända om den andra inställningen för AirDrop-enhet (mottagning) är inställd på Endast Kontakter och du inte finns med i Kontakter. I det här fallet måste du bara ställa in AirDrop-mottagningsinställningen till Alla.

Möjliga lösningar och rekommenderade lösningar

Nedan markeras generiska lösningar och lösningar för att hantera filöverföringsproblem med AirDrop på iPhone 7 Plus. Tänk på dessa bland dina alternativ när du felsöker relevanta problem på samma enhet. Se till att kontrollera AirDrop efter att du har slutfört varje procedur för att se om det redan fungerar bra eller inte. Fortsätt vidare till nästa tillämpliga lösning (er) om det behövs.

Första lösningen: Starta om din enhet

Programvaruproblem som uppstår på appen som används kan vara det främsta skälet till att AirDrop inte fungerar som avsett på din iPhone eller annan Apple-enhet. Vanligtvis kan problem som detta åtgärdas genom en omstart så se till att du inte misslyckas med det. Försök starta om din iPhone och andra Apple-enheter som används och försök skicka filen igen via AirDrop efteråt.

En omstart eliminerar mindre fel eller skadade filer som kan ha påverkat appens normala funktioner. Det rensar också utrymmet i enhetens interna minne.

 1. Om du vill starta om din iPhone 7 Plus trycker du bara på strömbrytaren och håller den intryckt.
 2. Vänta i minst 30 sekunder och tryck sedan på strömbrytaren tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Om den vanliga proceduren inte är tillämplig eftersom din app eller enhet plötsligt fryses eller inte svarar när du försöker göra AirDrop-filöverföringar, kan du använda hårddiskarna för att tvinga din iPhone att starta om istället.

 1. För att göra det, tryck samtidigt på viloläge / vakna-knappen och volym ned-knappen samtidigt.
 2. Fortsätt hålla in båda knapparna tills Apple-logotypen visas.
 3. Släpp båda knapparna när du ser logotypen. Din iPhone startar sedan om igen.

Precis som vid standardstart kommer ingen data att raderas i processen, vilket är säkert.

Andra lösningen: Kontrollera eller justera AirDrop-inställningar på din iPhone 7 Plus

AirDrop har tre alternativ att konfigurera, inklusive Av, Endast kontakter och Alla. Kontakter är bara det mest komplexa bland de tre eftersom det måste verifiera vem som vet vem. För att spela det säkert kan du växla till Alla och sedan försöka igen. I annat fall väljer du Av och sedan på igen.

Så här fungerar det:

 1. Dra upp från botten av hemskärmen för att öppna kontrollcentret.
 2. Knacka på AirDrop .
 3. Om du vill växla till den enklaste metoden för filöverföring trycker du på Alla.
 4. I annat fall trycker du på Av, upprepar sedan processen och trycker på igen.

Här är vad som händer när du väljer något av dessa mottagningsalternativ:

 • Tar emot - du kommer inte att kunna ta emot AirDrop-förfrågningar.
 • Endast kontakter - bara dina kontakter kan se din enhet.
 • Alla - alla iOS-enheter i närheten som använder AirDrop kan se din enhet.

Tredje lösningen: Se till att dina enheter matchar

Verifiera och se till att Apple ID stämmer med dem som används i dina andra AirDrop-enheter. Om du försöker använda AirDrop för att överföra innehåll från din iPhone 7 Plus till din Mac-dator och din Mac inte dyker upp, här är vad du kan prova:

 1. Öppna Finder på din Mac-dator.
 2. Klicka på AirDrop i sidofältet. Om du gör det sätter du din Mac-dator i ett AirDrop-klart läge.

Försök överföra innehåll igen via AirDrop och se om din iPhone redan kan hitta och ansluta till din Mac-dator den här gången.

Fjärde lösningen: Växla Bluetooth- och Wi-Fi-radio

Återigen kräver AirDrop att Bluetooth- och Wi-Fi-anslutningar fungerar korrekt. Om något går fel med antingen ditt Bluetooth- eller Wi-Fi-nätverk, kommer du troligtvis att ha några problem med AirDrop-överföringar. I det här fallet kan du prova att utföra dessa steg:

 1. Öppna Kontrollcentret genom att svepa upp från undersidan av din iPhone-skärm.
 2. Tryck på Bluetooth-ikonen för att stänga av Bluetooth. Gör samma sak med Wi-Fi- ikonen för att stänga av Wi-Fi på din enhet ..
 3. Efter några sekunder klickar du på Bluetooth- och Wi-Fi-ikonerna för att slå på funktionerna igen och aktivera Bluetooth- och Wi-Fi-tjänster på din enhet.

Eller så kan du bara slå på flygplansläge för att stänga av Bluetooth och Wi-Fi och sedan slå på flygplansläge igen för att slå på dem på en gång.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone

Felkonfigurerade eller felaktiga nätverksinställningar kan påverka din iPhone: s nätverksanslutningsfunktioner, vilket också påverkar AirDrop-operationer. I det här fallet kan återställning av nätverksinställningarna vara en potentiell lösning eftersom det raderar alla fel eller felaktiga nätverksingångar och återställer nätverksinställningarna tillbaka till standard. Saken är att du måste konfigurera ditt trådlösa nätverk efteråt. Var noga med att notera ditt trådlösa nätverkslösenord och serverinställningar innan du fortsätter med dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Klicka för att välja Återställ nätverksinställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange rätt lösenord för din enhet om du uppmanas.
 6. Tryck på Återställ nätverksinställningar för att bekräfta åtgärden.

Vänta tills din enhet slutför processen för återställning av nätverket och fortsätt sedan genom att ställa in Wi-Fi och Bluetooth på din enhet. Försök kontrollera AirDrop när allt detta är korrekt inställt.

Sjätte lösningen: Uppdatera iOS på din iPhone 7 Plus

Om du inte redan har gjort det, ladda ner och installera den senaste versionen av iOS för din iPhone. Du kan leta efter tillgängliga programuppdateringar genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Om-> Programuppdatering. En uppdateringsmeddelande visas om en iOS-uppdatering är tillgänglig för din enhet. Om det finns det, säkerhetskopiera din iPhone innan du går ner på en iOS-uppdatering och installation.

Du kan också använda iTunes för att säkerhetskopiera och uppdatera din iPhone 7 Plus. Om du har en dator med den senaste iTunes-appen installerad kan du fortsätta med följande steg:

 1. Öppna iTunes på datorn.
 2. Anslut din iPhone 7 Plus på datorn med den medföljande USB-kabeln eller kontakten.
 3. Vänta tills iTunes känner igen din iPhone.
 4. Om du uppmanas att välja det, lita på den här datorn.
 5. Välj din iPhone 7 Plus från listan över tillgängliga enheter i iTunes.
 6. Klicka på alternativet för att säkerhetskopiera din iPhone till iCloud eller datorn.
 7. Klicka på alternativet för att uppdatera iOS på din iPhone.
 8. Vänta tills installationen av iOS-uppdateringen är klar och försök sedan kontrollera AirDrop igen.

Programuppdateringar innehåller också bugfixar tillsammans med programförbättringar. Så om problemet du har med AirDrop utlöses av något programfel som finns på iPhone-systemet, bör uppdateringen kunna bli av med det.

Om inget av dessa fungerar kan du prova andra iOS-filöverföringsverktyg online. Det finns faktiskt en hel del relevant programvara som du kan ladda ner gratis eller köpa online för att utföra samma process. Se bara till att välja den mest trovärdiga och kompatibla programvaran för din iOS-enhet. Annars kontakta Apple Support för andra alternativ och rekommendationer.

Engagera med oss

Om du har andra problem med din Apple iPhone 7 Plus är vi alltid villiga att hjälpa till. Kontakta oss via vårt iPhone-frågeformulär och ge oss all nödvändig information om ditt problem så att vi kan hitta en lösning på ditt problem.