Hur man fixar AirDrop som inte fungerar på Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]

Många väljer nu trådlös fildelning. Förutom molnet finns det också fler fler sätt att dela filer trådlöst mellan smarta enheter. Om du äger en Apple-enhet kan du använda Apples extremt coola och användbara funktion som heter AirDrop. Med AirDrop kan du överföra nästan allt du kan dela från din iPad eller iPhone till andra enheter.

Du kan AirDrop-text från anteckningar till din väns iOS-enhet, AirDrop allt från en spellista till en plats som du har fäst i Apple Maps eller till och med dela din kontaktinformation till någon. AirDrop fungerar med hjälp av Bluetooth-teknik för att skapa ett peer-to-peer Wi-Fi-nätverk mellan enheter.

För säkerhetsändamål skapas en brandvägg av varje enhet runt anslutningen och filerna skickas krypterade. Precis som Bluetooth-funktionen i iOS kommer AirDrop automatiskt att upptäcka enheter som stöds i närheten. Enheterna bör också vara tillräckligt nära för att skapa en bra Wi-Fi-anslutning och dela filer över flera enheter utan att stöta på anslutningsproblem. Det är verkligen en cool funktion att använda på en iPhone. Om du stöter på problem med AirDrop har jag kartlagt några möjliga lösningar nedan.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker AirDrop som inte fungerar på iPhone XR

Innan felsökning ska du kontrollera och se till att AirDrop är korrekt konfigurerat och aktiverat på din iPhone XR. Det snabbaste sättet att kontrollera är genom kontrollcentret. Så öppna Control Center för att komma åt AirDrop-inställningarna. Från Control Center, tryck på AirDrop-ikonen för att aktivera funktionen om det behövs. Du kan välja mellan tre upptäckbara inställningar inklusive PÅ, AV och Endast kontakter (standard). Om du väljer att använda standarden eller endast Kontakter har bara personer i din kontaktlista tillåtelse att skicka en AirDrop-begäran.

Se också till att Bluetooth och Wi-Fi är aktiverade. AirDrop förlitar sig på både Bluetooth och Wi-Fi. Den använder Bluetooth för att upptäcka enheter inom 30 fot och Wi-Fi för att utföra den faktiska dataöverföringen. Således fungerar inte AirDrop om varken Bluetooth eller Wi-Fi inte är aktiverat. AirDrop-enheter måste också vara på och inte i viloläge. Detta betyder att skärmen är aktiv.

Läs vidare för att lära dig vad du ska prova om du inte kan få AirDrop att fungera ordentligt på din nya iPhone XR-handenhet.

Första lösningen: Mjuk återställning.

Den enklaste möjliga lösningen på mindre mjukvarufel och fel, inklusive de som påverkar trådlösa funktioner på en iPhone, är en mjuk återställning eller omstart av enheten. Det fixar effektivt oseriösa appar, datakorruption och andra mjukvarorelaterade problem som plötsligt dyker upp på din telefon. Att utföra en mjuk återställning på iOS-enheter är också ett sätt att rensa minnescache och skadade filer från det interna minnet utan att påverka några kritiska data som sparats på den interna lagringen. Om du inte redan har gjort det, bör du överväga att utföra en mjuk återställning som din första lösning. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas.
 3. Dra reglaget från höger till höger.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på strömbrytaren eller Sidoknappen igen tills telefonen startar om.

Låt din enhet starta helt och försök sedan dela filer via AirDrop och se om den fungerar nu.

Andra lösningen: trick för flygplansläge.

Detta gamla trick är också bevisat att fungera underverk när man hanterar mindre problem som påverkar en iPhone: s trådlösa funktioner. Det fungerar genom att snabbt starta om och uppdatera till trådlösa radioapparater och funktioner inklusive Bluetooth och Wi-Fi. Så här görs:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar.
 2. Välj flygplansläge och slå sedan på omkopplaren för att aktivera flygplansläge. Om du gör det inaktiverar du trådlösa radioapparater på din iPhone.
 3. Medan flygplansläget är på, starta om (mjuk återställning) av din iPhone XR.
 4. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplansläge- menyn och slå sedan omkopplaren för att stänga av flygplansläge igen.

Vänta tills din iPhone återupprättar Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar, försök sedan igenom AirDrop för att se om problemet är rätt.

Kontrollera och se till att Stör inte stör på din iPhone och AirDrop-enheter. Stör ej kan avaktivera AirDrop-aviseringar från att levereras. Som ett resultat kommer du inte att kunna se eller svara på någon AirDrop-begäran. Din enhet kan också bli oupptäckbar men du skickar fortfarande information via AirDrop.

För att få åtkomst till och hantera Stör inte inställningar på din iPhone XR, öppna Control Center och tryck sedan på ikonen Stör ej (kvartmåne / halvmåne) för att stänga av funktionen, vid behov.

Försök sedan skicka filer via AirDrop och se om det redan fungerar som avsett.

Tredje lösningen: Logga ut och tillbaka till iCloud.

AirDrop-problem kan också kopplas till slumpmässiga kontoproblem, särskilt iCloud. För att utesluta detta, försök att logga ut från ditt iCloud-konto och logga in igen. Många människor har hittat underverk från att göra detta trick så du kan lika gärna betrakta detta som ett alternativ. Så här fungerar det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Klicka på iCloud .
 3. Välj alternativet för att logga ut.
 4. När du har loggat ut från iCloud, starta om / mjuk återställ din iPhone XR.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> iCloud- menyn.
 6. Välj alternativet att logga in på iCloud igen.

När du har loggat in på ditt iCloud-konto kan du försöka dela filer från din iPhone XR till någon annan kompatibel enhet i närheten via AirDrop. Om fildelningen lyckas löses problemet. Om det inte är det, måste du felsöka din enhet ytterligare.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar.

Nätverksrelaterade fel är också en sak att utesluta när man hanterar AirDrop-problem på en iPhone. I allmänhet hanteras slumpmässiga nätverksproblem genom att utföra en nätverksåterställning på telefonen. Det fungerar genom att rensa alla nätverkskonfigurationer och relevanta inställningar inklusive Wi-Fi-nätverk, Bluetooth-anslutningar, APNs och liknande. Eventuella fel associerade med ogiltiga nätverksalternativ och felaktiga nätverkskonfigurationer kommer också att tas bort. Om du vill återställa nätverksinställningar på din iPhone XR hänvisar du till dessa steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck sedan på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Din iPhone startar om av sig själv när återställningen är klar och laddar sedan standardnätverkskonfigurationerna. Detta innebär att du måste aktivera Wi-Fi, Bluetooth, AirDrop och andra funktioner som är inaktiverade som standard så att du kan använda dem igen på din enhet.

Femte lösningen: Uppdatera iPhone-programvaran till den senaste versionen.

Att installera nya uppdateringar som den senaste versionen av iOS som är tillgänglig för din iPhone XR kan också hjälpa till att lösa problemet om systemfel är skyldiga. Programuppdateringar innehåller vanligtvis korrigeringsfixar för att bli av med befintliga buggar och systemfel. Om du kan ansluta till Wi-Fi-internet på din iPhone XR, följ sedan dessa steg för att leta efter nya OTA-uppdateringar:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Välj Allmänt.
 3. Klicka på Programuppdatering .

Om en uppdatering är tillgänglig ser du ett meddelande som innehåller nyckeldetaljerna för uppdateringen tillsammans med alternativen för att ladda ner och installera. Innan du uppdaterar ska du säkerhetskopiera alla viktiga filer från din iPhone till iCloud. Se också till att din enhet har gott om lagringsutrymme och batteritid för att undvika ytterligare avbrott. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att påbörja nedladdning och installation av iOS-uppdatering.

Starta om / mjuk återställ din iPhone XR efter att ha installerat en ny uppdatering för att uppdatera dess minne och för att säkerställa att alla nya systemändringar är korrekt implementerade.

Sök mer hjälp

Kontakta Apple Support eller din enhetsoperatör för att rapportera problemet om det kvarstår efter att ha använt tidigare lösningar. Det kan finnas några mer avancerade inställningar eller alternativ som måste konfigureras på din iPhone XR eller AirDrop-enhet för att AirDrop-filöverföring ska fungera som förväntat.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Facebook-app som håller krasch på iPhone XR
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte synkroniseras med ett Bluetooth-system för bil [Felsökningsguide]
 • Hur man åtgärdar Skype-fel 1603 på en Apple iPhone XR [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar iTunes felkod 9, Apple iPhone XR kunde inte återställas [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar iMessage som inte fungerar på Apple iPhone XR, kan inte skicka / ta emot iMessages [Felsökningsguide]