Hur man får Periscope på PC

Under dagen och åldern med obeveklig fråga om tillförlitligheten hos traditionella medier är det en verklig spelväxlare att kunna se historiska händelser utvecklas genom ögonen på de människor som är direkt påverkade av dem.

Periscope grundades på tron ​​att livevideo är en kraftfull källa till sanning och förbinder oss på ett autentiskt sätt med världen runt oss. Periscope är en live-videostream-app för iOS och Android som ägs av Twitter och ursprungligen utvecklats av Kayvon Beykpour och Joe Bernstein. Det ger människor möjlighet att sända video med en smarttelefonkamera till miljontals Periscope-användare. Men tänk om du hellre vill titta på Periscope-sändningar på en dator? Finns det ett sätt hur du kan ta med live, användargenererat videoinnehåll på en stor bildskärm? Ja, och inte bara en.

Beroende på hur du vill använda Periscope, kanske du är nöjd med den officiella webbappen som låter dig söka i arkiverade sändningar och titta på utvalda sändningar live. Du kan logga in med ditt Periscope-konto, kommentera, dela sändningar på sociala medier och mer. Liknande funktionalitet erbjuds av tredjepartsaggregat av Periscope-strömmar som On Periscope eller Periscope for Web.

Ingen av de tillgängliga onlinelösningarna kommer dock nära funktionen för den officiella mobilappen. Om du vill uppleva allt som Periscope har att erbjuda på en PC kan du fortsätta läsa för att lära dig hur du får Periscope mobilapp på din dator.

Google har skapat ett Chrome-plugin som gör det möjligt att köra Android-appar i Chrome webbläsare. Plugin heter App Runtime för Chrome eller ARC, och den är tillgänglig i Chrome Web Store.

  1. Ladda ner och installera Google Chrome : Gå till den officiella webbplatsen för Google Chrome och ladda ner installationsfilen för din PC. Starta den nedladdade installationsfilen och följ anvisningarna. Installationsprogrammet kommer automatiskt att ladda ner den senaste versionen av Google Chrome och installera den på din dator.
  2. Installera ARC: Gå till Chrome Web Store och lägg till ARC Welder i Chrome. Tänk på att det finns en annan version av ARC för Chrome OS och för Windows. För att lägga till ARC i Chrome klickar du bara på den blå Lägg till Chrome-knappen i det övre högra hörnet.
  3. Ladda ner den senaste Periscope APK-filen: ARK kan inte ladda ner Android-appar från Play Store; den kan bara köra nedladdade APK-filer. Lyckligtvis kan du enkelt säkra den senaste APK-filen för Periscope från webben. APKMirror bör ha en nedladdningslänk för den senaste versionen. Om det inte gör det finns det många andra liknande webbplatser där ute - använd bara Google.
  4. Öppna ARC och ladda den nedladdade Periscope APK-filen: ARC kan öppnas genom att klicka på Apps-knappen i bokmärkesfältet i Google Chrome. När du har öppnat ARC visas ett fönster som liknar en smarttelefonskärm som uppmanas att ladda en APK-fil. Välj den nedladdade Periscope APK-filen och vänta tills den laddas. Tryck sedan på Test-knappen för att starta Periscope-appen på din PC.

Android-emulatorer är inte något nytt under solen - även den officiella utvecklingsmiljön kommer med en. Som sagt, vi kan garantera att du tröttnar på att använda den officiella utvecklingsemulatoren för att köra Periscope på din PC. Det är klumpigt, det är inte riktigt optimerat för prestanda och det riktar sig till utvecklare och inte vanliga datoranvändare. Lyckligtvis finns det många Android-emulatorer från tredje part som tar bort all komplexitet från att köra Android-appen på PC.

Ko-spelare

Ko Player är en kommande Android-emulator med stöd för OpenGL-acceleration, videoinspelning, externa ingångsenheter och flera konton, bara för att nämna några intressanta funktioner. Trots sitt tydliga fokus på Android-spel stöder Ko Player de flesta Android-appar, inklusive Periscope. Ko Player har en egen databas med APK-filer, vilket gör det enkelt att hitta, ladda ner och lansera den senaste versionen av Periscope.

Bluestacks

Bluestacks grundades 2011 och dess användarbas har sedan dess ballongat upp till mer än 130 miljoner användare från hela världen. Med tanke på dess långa historia är det inte en överraskning att Bluestacks stöder de allra flesta Android-appar och -spel och är optimerade i högsta grad. Den senaste versionen, Bluestacks 3, har ett integrerat appcenter, en inbyggd chattapp, en modern motor som automatiskt justerar olika emuleringsparametrar för att ge utmärkta prestanda och mer.

Andy

Andy är en gratis, användarvänlig Android-emulator som ger sömlös synkronisering mellan stationära och mobila enheter och möjliggör nedladdning av app från alla stationära webbläsare direkt till Andy OS. Med Andy kan du använda din mobila enhet för att styra Android-apparna på din dator, men du kan också ansluta din Xbox- eller PlayStation-controller och använda den istället.

Om du har en mycket långsam dator, kanske Android-emulering inte är det rätta alternativet för dig som ett alternativ till ARC Welder. Det du kan prova istället är att spegla din smartphone till din PC. Detta görs enkelt om du har en Chromecast-aktiverad monitor eller om du laddar ner AllCast-mottagare för Chrome.

Du kan också överväga att rota din Android-enhet och installera en mer kapabel spegellösning som AirDroid 3 med sin AirMirror-funktion. Allt du behöver göra för att spegla Periscope som körs på din Android-smartphone till din PC med den senaste versionen av AirDroid är att ansluta båda enheterna till samma trådlösa nätverk och starta AirMirror. Om du inte har för mycket trafik i ditt lokala Wi-Fi-nätverk, bör du njuta av en fördröjningsfri Periscope-upplevelse på din PC.