Hur man får iMessage på PC 2020 Edition

Apple har gjort det mycket enkelt för iOS-användare att plocka upp konversationer på sina Apple-datorer precis där de slutade på sina iPhone och iPads. Det här är genom något som de kallar Handoff, som ansluter din iPhone, iPad och Mac alla tillsammans via iCloud. Du kan plocka upp en konversation på nästan alla enheter.

iPhone- och iPad-ägare som använder Windows- eller Linux-baserade bärbara datorer och datorer måste tyvärr leta efter en alternativ lösning.

Lyckligtvis finns det en hel del tillgängliga, och i den här artikeln visar vi dig de mest populära.

Vad fungerar inte

Trots att praktiskt taget alla moderna snabbmeddelandeprogram har webbläsarbaserade tjänster, gör iMessage det inte. Tjänsten stöder endast iOS- och Mac OS X-operativsystem - tyvärr Android-användare.

Apple vill begränsa iMessage till sin egen tjänst, och med rätta - det är en av tjänsterna som skiljer iOS och macOS från alla andra. Du har åtminstone ett par alternativ tillgängliga för dig.

Vad fungerar

Om du är Windows- eller Linux-användare och vill skicka och ta emot iMessages utan att köpa en Apple-dator finns det några beprövade alternativ som hjälper dig att uppnå dina mål.

Fjärranslutning

Det enklaste sättet att komma åt dina iMessages från en Windows- eller Linux-dator är att använda Kroms funktion för fjärrskrivbord för att ansluta till din Apple-dator.

Du måste installera Chrome Remote Desktop-tillägget på de enheter du vill ansluta till varandra och gå igenom en mycket enkel, självförklarande installationsprocedur.

I ett nötskal får du tillgång till att använda vilken du ansluter till ditt Mac-skrivbord från din Windows- eller Linux-dator, så att du kan använda iMessage på distans.

Den uppenbara nackdelen med denna metod är behovet av att äga en Apple-dator till att börja med. Med tanke på detta krav kan du vara bättre på att bara använda iMessage på Apple-datorn.

Jailbreak din iPhone

Den andra metoden är något mer komplicerad, men mycket mer användbar. Det handlar om att jailbreaking din iOS-enhet och installera en app som heter Cydia, som är en katalog med applikationer som kan användas på en jailbroken iPhone eller iPod Touch. Vi rekommenderar inte nödvändigtvis detta, eftersom det upphäver den garanti du för närvarande har. Och om något går fel, kommer Apple direkt att vägra att fixa din telefon.

Men om du planerar att fortsätta, här är processen - i Cydia hittar du en app som heter Remote Messages, som kostar 4 $ från BigBoss-repo. Denna app skapar ett webbaserat gränssnitt till vilket du kan ansluta med din iPhone: s IP-adress i webbläsaren följt av: 333. Oroa dig inte för dessa detaljer - appen förklarar allt för dig. Du kan konfigurera ett lösenord för säkerhetsändamål och flera andra saker.

För att logga in iMessage på distans, bara öppna din favoritwebbläsare och ange den angivna IP-adressen följt av serverportnumret.

Använd en gratis emulator

De flesta moderna datorer är så kraftfulla att de kan emulera andra operativsystem, inklusive Apples iOS. Den mest populära iOS-emulatorn för Windows kallas iPadian. Du kan ladda ner den från dess officiella webbplats och installera den precis som alla Windows-applikationer.

iMessage kommer ursprungligen inte för något annat operativsystem bortsett från Apples helt egen iOS. Men det finns en emulator som kommer att lura din dmg-fil att köras på din Windows-dator. Det heter iPadian. Så här kan du använda den.

När du är klar, starta den och leta efter iMessage i sökfältet. iPaladin ska hitta appen och låta dig installera den. Därifrån kan du helt enkelt starta den och njuta av att använda iMessage på din Windows PC. Tänk på att emulatorn är långt ifrån felfri, men det får jobbet gjort.

Förutom iMessage kan du också använda iPaladin för att spela populära iOS-spel, prova hur operativsystemet fungerar och göra många andra intressanta saker. Utvecklarna uppdaterar det regelbundet, så eventuella buggar som kan komma i vägen för din användarupplevelse kommer sannolikt att sorteras ut inom en snar framtid.

Skaffa iOS-aviseringar på Windows

En mycket användbar, lätt lösning för att ansluta din iOS-enhet till din dator är Pushbullet. Den här tjänsten fungerar som en bro mellan dina mobila och stationära operativsystem, så att du kan skicka textmeddelanden, se telefonens meddelanden, följa intressanta saker, skicka filer, chatta med vänner, skicka länkar och mer. Om du tillbringar långa timmar på att arbeta på din dator och hatar att bli distraherad av påträngande meddelanden på dina mobila enheter, kan den här appen vara en sann livräddare.

Använd en annan snabbmeddelanden-app

Så mycket som vi älskar iMessage och hur Apple har integrerat det med resten av sina produkter, kommer dess funktionalitet inte ens nära moderna snabbmeddelanden-appar som Telegram. Telegram körs inte bara på praktiskt taget alla operativsystem, utan stöder också toppmodern kryptering, grupper på upp till 5000 medlemmar, självförstörande meddelanden, stort dokument- och fildelning, sömlös synkronisering och mer.

Dom

Att använda iMessage på en Windows- eller Linux-maskin är praktiskt taget omöjligt, såvida du inte planerar att ansluta till en MacBook via en fjärrtjänst, som nämnts tidigare. iMessage är en egen Apple-tjänst som få har lyckats replikera, och de kommer inte att dela den marknadsandelen, särskilt eftersom det hjälper till att driva försäljningen för andra produkter.

Som sagt, om du måste ha en iMessage-liknande tjänst på din dator, kan använda ett annat meddelandeprogram vara ditt enda val.