Hur man får en ersättning för en böjd Iphone 6 eller iPhone 6 Plus

Det är en bra fråga. Här och där har det rapporterats om den nya iPhone 6 och iPhone 6 Plus-böjningen så det här ämnet är värt att diskutera lite. En av våra läsare mailade oss och frågade support om vad vi skulle göra eftersom hans 3 månader gamla iPhone 6 Plus uppenbarligen har visat tecken på #Bendgate.

Dear Sir.

Jag hittade din e-postadress från internet. Jag köpte min iPhone 6, 64GB plus för 3 månader sedan. Nu står jag inför problem.

  1. Hemknappen medan du klickar skapar klickljud. Ibland är det mycket lätt att tömma och ibland fungerar det perfekt. Jag är inte säker på vad jag ska göra med det här problemet och inte heller kommer mitt garantiföretag att lösa problemet eller inte.
  2. Min telefon är mycket lätt böjd från volym upp och ner sida av sig själv. I hela scenariot är jag orolig för att mitt dumma garantiföretag inte kommer att ge mig någon lösning och kommer att säga att det är normalt. Jag vet inte hur jag ska lösa denna fråga och till vem jag måste kontakta. Jag behöver en vägledning eftersom det är min första i-telefon. Vänliga Hälsningar. - Sheraz

Om du råkar ha ett liknande problem, här är de saker du måste göra:

Besök din lokala Apple-butik

Detta bör vara det första du måste göra. Frågorna som nämns ovan är helt klart hårdvara till sin natur så att denna blogg kan erbjuda lite till ingenting när det gäller att fixa den. Troligtvis kommer ditt fall att bli en ersättning. Påståenden om böjda iPhones måste klara ett test som kallas Visual Mechanical Inspection för att förtjänar ersättning. Detta test diskuterades av The Next Web förra året även om ingenting mycket berättades om det.

iPhoner som inte är över ett år gamla från inköpsdatumet bör täckas väl av Apples 1-års begränsade garanti. Om du vill kontrollera detaljerna i din iPhone-garanti, se till att du väljer rätt region på Apples webbplats eftersom det kan vara några små skillnader i vissa bestämmelser per land.

Om din telefon inte har manipulerats finns det en stor chans att din lokala Apple-butik kommer att respektera din begäran om ersättning. Det tar normalt ungefär en vecka att få en ny ersättnings-iPhone baserad på vår erfarenhet så se till att hitta ett tillfälligt alternativ medan du väntar på det.

Se relaterad artikel från CNET: Kommer Apple att ersätta din böjda iPhone 6? Det beror på

Engagera Apples chattstöd

Vi rekommenderar Apples chattstöd över deras röstkundservice på grund av bekvämlighet. Se till att du har all information till hands innan du chattar med dem för att förkorta sessionen. De ber vanligtvis om saker som telefonens serienummer och IMEI. Om du inte hur du får dem, gå bara till Inställningar> Allmänt> Om. Du kan också besöka den här länken för att veta hur du får informationen utan att gå igenom Inställningar .

Om du är redo, gå bara till att initiera en chatsession med Apples chattrepresentanter, besök bara deras supportwebbplats här .

Ring Apple

Om du vill gå igenom gamla skolan, men ändå effektiv metod för att få hjälp, kan du pröva Apples tekniska hotline. Supportnumren per land varierar så vänligen kontrollera denna sida först för att få rätt.

Prissättning utan garanti

Om din iPhone 6 eller iPhone 6 Plus är över ett år gammal från inköpsdatumet är begäran om service eller utbyte gratis. Det kostar 299 $ för iPhone 6 att servas medan 329 $ för iPhone 6 Plus. Om Apple anser att din iPhone har drabbats av användarskador även om den inte är över ett år gammal är reparation och utbyte inte gratis.

Säkerhetskopiera dina personuppgifter

Om du har bestämt dig för att få din iPhone 6 eller iPhone 6 Plus service, glöm inte att säkerhetskopiera dina filer. Du har två alternativ att göra det - via iCloud eller iTunes. För mer information, vänligen kolla denna tutorial sida om vad du ska göra.

Din säkerhetskopia behåller dina enhetsinställningar och filer så att du enkelt kan överföra dina data till den nya när du har fått en fast iPhone eller ersättning.

Det är i princip de saker du behöver veta om hur du får en ersättning för en böjd iPhone 6 eller iPhone 6 Plus. Glöm inte att skicka e-post till oss om du har några andra bekymmer angående någon av dina Apple-produkter.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan maila oss på [e-postskyddad] för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Viktigast av allt, skicka ett e-postmeddelande med fullständig information om vad som händer. Om telefonen visar ett felmeddelande eller popup-fönster, vänligen inkludera dem så att vi kan ge dig mer exakta lösningar.

Vi rullar också ut mer användbara tips och tricks för iPhones i kommande inlägg, så fortsätt att titta.