Hur man Facetime på Samsung Galaxy Note 9: FaceTime-alternativ för Android

Facetime är tid som ägnas ansikte mot ansikte med någon, antingen genom personlig interaktion eller genom en dator eller mobiltelefon. Tekniskt sett är det mycket möjligt att ta del av din Samsung Galaxy Note 9 men om du tror att du kommer att använda FaceTime som vad iPhone-, iPad- och Mac-användare gör, det kan du inte eftersom applikationen bara körs på Apple-enheter. Du har dock en hel del andra alternativ att välja mellan om du vill kommunicera med någon ansikte mot ansikte med din smartphone.

Fortsätt läsa nedan för att lära dig mer om FaceTime-alternativ som du till och med kan hitta bättre i många aspekter. Men om du hittade det här inlägget när du försökte hitta en lösning på ett problem, besök sedan vår felsökningssida för Note 9 för vi har redan tagit upp de vanligaste problemen med den här telefonen. Vi kanske redan har publicerat artiklar som kan hjälpa dig att lösa problemet. Om du behöver mer hjälp kan du fylla i vår frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss så är vi villiga att hjälpa dig.

Facetime på Galaxy Note 9 med Facebook Messenger

Detta kommer som det första alternativet eftersom Facebook är mest populärt när det gäller social interaktion och snabbmeddelanden. Huvud FB-appen kommer som ett förinstallerat program på din Note 9 men dess Messenger måste laddas ner från Play Store. Under åren har företaget faktiskt förbättrat sin meddelandetjänst och fasetimering med Messenger kan nu göras smidigt.

Genom att använda Messenger kan du videosamtal med alla användare oavsett om de använder Android, iOS eller datorer och jag tror att det faktiskt är bättre än FaceTime på många sätt och det är gratis. Allt du behöver är en internetanslutning antingen via mobildata eller WiFi och du kan redan ansluta med vem som helst. Du kan till och med göra videosamtalskonferenser med det.

Facetime på Galaxy Note 9 med Skype

Skype är förmodligen den äldsta tjänsten som erbjuder videosamtal och har etablerat sitt namn under åren. Det är gratis och det stöder nästan alla plattformar som finns tillgängliga idag som Android, iOS, Windows Phone, Mac, Windows och till och med Linux. Du kan också ringa en fast telefon eller mobiltelefon men för en avgift men för videosamtal, chatt och skärm- och fildelning är det gratis.

Facetime på Galaxy Note 9 med Google Hangouts

Google Hangouts är en sorts nybörjare men det har vunnit popularitet eftersom de flesta användare av Google-konton har direkt tillgång till det. Den erbjuder nästan samma tjänst som de flesta snabbmeddelanden-appar där ute och du kan ringa samtal gratis med hjälp av Google Voice-numret som också kan skaffas gratis.

Om du är en Android-enhet behöver du inte registrera dig eller logga in på Google Hangouts eftersom du väl har installerat din telefon automatiskt när den har anslutit till ditt Google-ID som du använder på din telefon.

Facetime på Galaxy Note 9 med Line

Precis som alla andra appar på den här listan stöder Line alla funktioner de erbjuder. Det som gör att det sticker ut bland de övriga är dess sociala nätverksfunktioner där du kan posta status och posta kommentarer om vänner. Det har också en egen mobil betalningsplattform och eftersom internationella samtal betalas skulle det vara lättare att göra det genom att dra nytta av sin betalningsfunktion utan att behöva oroa sig så mycket för säkerheten för din personliga bankinformation. Du kan ladda ner Line från Play Store gratis och själva appen är relativt liten och lätt.

Facetime på Galaxy Note 9 med WhatsApp

WhatsApp är stolt över att vara en av de säkraste snabbmeddelandetjänsterna med kryptering från slutet till slut, vilket betyder att dina meddelanden och samtal är säkrade så att bara du och personen du kommunicerar med kan läsa eller lyssna på dem, och ingen däremellan, inte ens WhatsApp.

Dokument och fildelning görs enkelt vilket gör det möjligt för användare att skicka upp till 100 MB samtidigt. Och sedan Facebook köpte det 2014 har dess chatt-, röst- och videosamtal redan blivit perfekt.

Du kan ladda ner WhatsApp gratis och använda det gratis i ett år, varefter du kommer att debiteras $ 0, 99 per år. Det är ett ganska billigt pris för de tjänster som det erbjuder.

Slutsats

Apples FaceTime är en cool och användbar tjänst men eftersom inte alla äger en Apple-enhet för att använda sådana tjänster, borde alternativen jag har nämnt här göra dig rättvisa. Personligen skulle jag rekommendera Facebook Messenger när det gäller snabbmeddelanden och videosamtal; det är gratis och ganska lätt att använda. Alla andra alternativ i den här listan bör också erbjuda dig samma service som FaceTime erbjuder och du kan använda dem på din Samsung Galaxy Note 9 eller någon Android-smarttelefon för den delen.