Hur man döljer textmeddelanden på iPhone

De textmeddelanden vi skickar avslöjar ofta en obekväm mängd personlig information om oss. Ändå gör iPhone, åtminstone i sin standardkonfiguration, mycket lite för att hålla våra konversationer privata.

Om du vill dölja känsliga textmeddelanden på din iPhone, måste du gå in i menyn Inställningar och, beroende på hur mycket integritet du önskar, även ladda ner en sekretessorienterad textapp från App Store.

Så hur kan du dölja texter på iPhone? Följ med nedan, så visar vi dig hur, och till och med går igenom varför det kan vara nödvändigt.

Varför ska du dölja texter på iPhone?

Inte alla med anledning att dölja textmeddelanden är en kriminell mastermind eller en fuskpartner. Föreställ dig att någons födelsedag är runt hörnet. Du vill kasta ett stort parti för personen, och naturligtvis vill du att festen ska vara en överraskning. Att hålla allt i hemlighet är tillräckligt svårt om du inte bor med personen, men det kan vara helt omöjligt om du gör det.

Något så enkelt som att låta din smartphone lägga upp displayen på köksbordet kan bli en liten katastrof. Ett avslöjande textmeddelande som dyker upp på skärmen när födelsedagspojken / -flickan sitter vid bordet och överraskningen förstörs.

Samtidigt som alla bara har en födelsedag per år blir det frågat av en kollega, vän eller barn om det är okej att låna din telefon händer troligen mycket oftare. Du vet förmodligen hur det känns att veta att alla dina privata bilder, personliga konversationer och potentiellt pinsamma appar är bara några kranar och sveper bort från att upptäckas.

Och vad händer om du lämnar din telefon någonstans och någon som du inte känner - eller kanske till och med inte kommer överens med - tar tag i den?

Men i slutet av dagen behöver du inte någon anledning att skydda din integritet genom att dölja känsliga textmeddelanden. Om det gör att du känner dig bättre att hålla personlig information dold, fortsätt att läsa den här artikeln för att ta reda på hur du kan dölja textmeddelanden på din iPhone.

SMS-integritet har blivit bättre ...

Åtminstone på de senaste versionerna av iOS (minst iOS 11 och uppåt) har integriteten för textmeddelanden blivit mycket bättre. Nu får du en förhandsvisning av textmeddelanden, men den kan faktiskt inte ses förrän du låser upp telefonen, vare sig du har via Face ID eller Touch ID.

Istället kommer din förhandsvisning att visas på telefonen som "Textmeddelande" eller "iMessage", istället för att du faktiskt visar innehållet i meddelandet. Som sagt, det finns fortfarande några saker du kan göra för att hålla textmeddelanden dolda på andra sätt.

Inaktivera förhandsvisning av meddelanden för låsskärmen

Eftersom Apple vill göra ditt liv enklare har de gjort det så att ett popup-fönster visas på låsskärmen varje gång du får ett textmeddelande, visar ett utdrag och låter dig skicka ett snabbt svar genom att dra åt vänster på utdraget. Trots hur uppenbarligen bekväm den här funktionen är, representerar den en enorm integritetsrisk.

Lyckligtvis kan du enkelt inaktivera det från menyn Inställningar:

 1. Öppna appen Inställningar och gå till Meddelanden och sedan Meddelanden.
 2. Rulla ner och leta efter avsnittet Inkludera.
 3. Avsnittet Inkludera innehåller alternativet Visa förhandsvisning. Som standard är detta alternativ aktiverat. Klicka på den för att stänga av den.
 4. Be någon att skicka ett textmeddelande, låsa din iPhone och kontrollera att förhandsgranskningsfunktionen för textmeddelanden har inaktiverats.

Om du någonsin bestämmer dig för att du vill aktivera det igen, behöver du bara aktivera alternativet Visa förhandsvisning. Och som vi nämnde tidigare, om du kör iOS 11 eller senare, kommer den här funktionen faktiskt som aktiverad som standard nu.

Inaktivera meddelandet om låsskärmsmeddelande

Att inaktivera förhandsvisning av textmeddelandet är ett bra första steg, men du kan skydda din integritet ännu mer genom att inaktivera meddelandet om textmeddelandet helt:

 1. Öppna inställningsappen och gå till Meddelanden och sedan Meddelanden.
 2. Leta reda på alternativet Visa på låsskärm och klicka på det för att stänga av det.
 3. När du är på det kanske du också vill inaktivera alternativet Badge App Icon.
  • Om du inaktiverar alternativet för badge-appikonen tas det lilla märket bort som visar antalet olästa textmeddelanden från appikonen för meddelanden.

Dölj textmeddelanden inuti meddelanden-appen med HiddenConvos

Apple tillhandahåller inte ett ursprungligt alternativ för att dölja textmeddelanden i appen Meddelanden. Det finns dock en användbar Cydia-tweak som heter HiddenConvos, som gör att du kan dölja alla konversationer i meddelanden-appen med ett enkelt svep och tryck.

 1. Om du har en Jailbroken iPhone kan du helt enkelt starta Cydia och installera HiddenConvos tweak.
 2. När tweak är installerad, öppna meddelanden och svep åt vänster på alla konversationer du vill ha. En ny Dölj-knapp visas bredvid knappen Radera.
 3. Klicka på den så att konversationen försvinner utan att raderas.
 4. För att dölja det trycker du bara på Redigera och sedan på Åtgå alla.

Andra appar för att dölja textmeddelanden

Vi förstår att inte alla har en Jailbroken iPhone. Så bekvämt som enkla Cydia-justeringar som HiddenConvos är, kan du förbättra din integritet även med vanliga appar från App Store.

Täck mig

CoverMe är en komplett sekretesslösning som inkluderar privat textning och samtal som skyddas av krypteringsalgoritmer av militär kvalitet, privat fildelning, självförstörande meddelanden och en funktion som kallas Private Vault, som i huvudsak är ett ogenomträngligt valv för dina personliga dokument, filer och data.

CoverMe har dessutom användbara inställningar för åtkomstkontroll som kan hjälpa dig att skydda din telefon mot inkräktare och tjuvar. Appen är gratis, men de flesta funktioner kräver att ett köp i appen låses upp och vissa kostar ett visst antal krediter, som också finns tillgängliga som köp i appen.

iDiscrete

iDiscrete är en av de mest fullständiga sekretessapparna i App Store. IDiscrete är i huvudsak en säker lagringsbox där du kan placera allt innehåll som du vill hålla privat. Detta kan inkludera allt från videor till bilder till texter.

Det som skiljer iDiscrete från andra liknande applikationer är dess patenterade säkerhetsmekanism för Touch Sequence Protection. När en obehörig person öppnar appen visas en falsk laddningsskärm. Endast enhetens ägare vet att appen faktiskt väntar på ett lösenord, vilket kan anges genom att trycka på rätt platser.

Wickr Me

Wickr Me är en heltäckande krypterad samarbetsplattform för team och företag. Det låter dig säkert ta bort alla meddelanden, videor och bilder från din enhet, skicka självförstörande meddelanden, ta bort metadata från multimediainnehåll, skicka krypterade meddelanden till andra Wickr Me-användare och skapa grupper med upp till 10 gruppmedlemmar för enkla och mycket säkert teamsamarbete.

Dom

Som du ser finns det många utmärkta sätt att dölja dina textmeddelanden. Om du behöver dölja textmeddelanden i din textapp, är en av de tre apparna ovan idealiskt vägen att gå.

Men om du bara vill dölja det textmeddelandeavdraget som dyker upp i meddelandefönstret är det lätt att avaktivera. Och som vi nämnde har vissa iOS-versioner - iOS 11 och uppåt - till och med aktiverat som standard.