Hur man döljer frontkamera på Galaxy S10 | enkla sätt att ta bort hålkamera

Efter Apples ledning designade många telefontillverkare inklusive Samsung sina produkter med den främre kameran inbyggd i själva skärmen. För att inte fullständigt kopiera Apples design, valde Samsung dock att använda hålkonstruktionen för att hysa den främre kameran. Som förväntat gillar inte många människor idén. Om du är en av dem och du vill gömma framkamera på Galaxy S10 finns det två sätt att göra det på. Kom ihåg att det främre kamerahålet är en hårdvarukonstruktion så att det bara finns så mycket du kan göra åt det. Det finns inget sätt att ta bort den helt från skärmen. Metoderna nedan fungerar kanske inte hela tiden beroende på visningsläge eller app du använder.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man döljer frontkamera på Galaxy S10 | enkla sätt att ta bort hålkamera

Nedan följer sätten att dölja den främre kameran på Galaxy S10

Hur man döljer framkamera på Galaxy S10-metod 1: Förstora den övre ramen

Samsung insåg det faktum att vissa Galaxy S10-ägare kanske inte gillar hålkamera på skärmen så det finns ett inbyggt alternativ som du kan använda för att dölja det. Detta är ett ofullkomligt alternativ men det är ett av sätten att lura ögonen från att inte upptäcka det främre kamerahålet. Gå helt enkelt under enhetens inställningsmeny och dölj den främre kameran därifrån. Det här är stegen för att dölja framkamera på Galaxy S10:

  1. Klicka på Start-ikonen på hemskärmen.
  2. Öppna Inställnings-appen.
  3. Tryck på Display.
  4. Tryck på helskärmsappar.
  5. Aktivera Dölj framkamera.

När du har gjort det kommer ramen på toppen av skärmen att bli större och effektivt dölja den främre kameran. Skivans tjocklek ser dock onaturlig ut, speciellt eftersom det är långt bredare än den längst ner. Den svarta stapeln överst kommer inte helt att dölja kameran eftersom det ursprungliga utseendet på skärmen kommer att dyka upp igen när du använder appar som inte stöder den. Till exempel kommer den tjockare ramen att försvinna när du sätter enheten i helskärmsläge eller när du använder kameran.

Hur man döljer frontkamera på Galaxy S10-metod 2: Använd specialtillverkade tapeter för din S10

Om du inte vill ge avkall på fastigheter på skärmen för att dölja framkamera på Galaxy S10 är svaret tapeter. Det finns många coola bakgrundsbilder skapade av Android community som kan dölja framkamera och lägga roligt på din enhet under processen. Om du är reddit-användare finns det till och med en dedikerad subreddit för sådana bakgrunder. Bakgrunderna i det här avsnittet tillhandahålls av Android-gemenskapen så att du kan satsa att de är gratis. Till exempel, om du är ett Star Wars-fan, kan du använda en tapet med R2D2 och använda hålslaget som ögon. Vad du måste göra är att helt enkelt välja det du vill, ladda ner det och sedan ställa in det som din bakgrundsbild.

Hur man ställer in tapeter på Galaxy S10 | enkla steg för att använda befintlig tapet eller bild från galleriet

Vi hoppas att dessa två sätt att dölja framkamera på Galaxy S10 kommer att hjälpa. Låt oss veta om du har andra idéer om hur du gör det på ditt sätt och vi delar gärna det med andra Galaxy S10-användare.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.