Hur man delar WiFi-lösenord från Mac till iPhone [Handledning]

När iOS 11-plattformen rullades ut av Apple introducerades också en ny funktion som heter Share Your WiFi. Med den här funktionen kan du dela lösenordet för ditt WiFi-nätverk med en annan användare av iOS 11 eller senare, samt macOS High Sierra eller senare datorer. Fortsätt läsa för att lära dig hur du delar WiFi-lösenord från Mac till iPhone eller vice versa.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Krav för att använda Dela din WiFi på din iPhone eller Mac

Liksom många andra iOS-funktioner fungerar Dela din WiFi-funktion bara om följande krav uppfylls:

 • Båda enheterna måste ha WiFi- och Bluetooth-funktioner aktiverade.
 • Personlig hotspot måste vara avstängd på endera enheten.
 • Båda enheterna måste vara i närheten eller inom Bluetooth och WiFi.
 • Ditt Apple-ID måste sparas i den andra enhetens Kontakter-app.
 • Denna lösenordsdelningsfunktion fungerar bara med macOS High Sierra eller senare och iOS 11 eller senare enheter.

Innan du hoppar till den faktiska delningen av WiFi-lösenord, kontrollera och se vilken version som enheten kör på.

Följ de här stegen för att kontrollera den aktuella versionen av din Mac:

 1. Välj Systeminställningar från Apple- menyn .
 2. Klicka på Programuppdatering.
 3. Om en uppdatering är tillgänglig, klicka på knappen Uppdatera nu och följ sedan resten av instruktionerna på skärmen för att implementera den senaste programuppdateringen för din Mac.

LÄS Också: Hur man fixar Apple iPhone XR larmsystem som inte fungerar, ljudvarningar för larm fungerar inte

Om meddelandet om programuppdatering säger att din Mac är uppdaterad körs macOS och alla dess appar redan på den senaste versionen. Därför bör WiFi-lösenorddelning fungera som avsett.

För att kontrollera och visa den aktuella programvaruversionen av din iPhone eller iPad, se följande steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka sedan på Om . En ny skärm som innehåller den aktuella programvaruversionen av din iPhone eller iPad visas sedan.

Alternativt kan du leta efter tillgängliga uppdateringar genom att gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny . Om en uppdatering är tillgänglig kan du läsa och granska uppdateringsinformationen och följ sedan resten av instruktionerna på skärmen när du är redo att uppdatera din iOS-enhet.

Glöm inte att starta om din enhet efter uppdatering för att se till att alla nya systemförändringar är korrekt implementerade och på samma sätt för att uppdatera dess minne och operativsystem.

Redo att dela ditt WiFi-lösenord till din iPhone?

När du har uppfyllt alla ovannämnda krav kan du fortsätta med WiFi-lösenorddelning. Så här fungerar det:

Om du är den som delar WiFi-lösenordet, se till att din enhet (Mac) är olåst och ansluten till WiFi-nätverket. Se också till att både Bluetooth- och WiFi-funktioner är aktiverade.

 1. Välj WiFi-nätverket på den andra personens enhet (iPhone) eller den enhet som du vill ansluta.
 2. Klicka sedan på din enhet (Mac) på alternativet Dela lösenord när du uppmanas att bekräfta meddelandet.
 3. Tryck till slut Klar .

När funktionen för delning av WiFi-lösenord är aktiverad kan du helt enkelt knacka på någons WiFi-anslutna enhet utan att ange nätverkslösenordet. Efter det är du ansluten till Internet.

Denna funktion är verkligen gynnsam, speciellt i tider när du har slut på mobildata och du dåligt behövde för att få en internetuppkoppling. Så länge din enhet uppfyller de ovannämnda kraven, kan du be din vän med en iPhone eller iPad att ge dig lite data.

Vad ska jag göra om WiFi-lösenorddelning inte lyckas?

Om det första försöket att dela WiFi-lösenord inte lyckas, startar du om båda enheterna och försök sedan dela WiFi-lösenordet för att se om det går igenom nu. Om det fortfarande inte fungerar kan du söka ytterligare hjälp från Apple Support eller kontakta din Internetleverantör för att kontrollera din nuvarande status för ditt WiFi-nätverk.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.