Hur man blockerar textmeddelanden på iPhone X

Undrar du hur du kan blockera oönskade textmeddelanden? Du kanske har problem med att hindra en betydande annan från att spränga telefonen med meddelanden, eller så får du oönskade skräppostmeddelanden från vem som vet var.

Även om du inte alltid kan stoppa skräppostmeddelandena, eftersom de alltid verkar komma från ett annat nummer, kan du åtminstone hindra oönskade personer från att kontakta dig. Lyckligtvis gör Apple det riktigt enkelt att blockera textmeddelanden på iPhone X och andra Apple iPhone. Faktum är att processen är densamma över hela linjen, även på iPad!

Hur man blockerar texter på iPhone

Som vi sa är det extremt enkelt att blockera textmeddelanden på iPhone X (och andra Apple-enheter), eftersom Apple är ett naturligt sätt att göra det direkt från meddelanden-appen.

Så, det första steget är att låsa upp din enhet och öppna appen Meddelanden. I din lista över senaste meddelanden hittar du sedan personen eller numret du vill blockera. Klicka nu på ikonen (I) bredvid kontakten i meddelanden-appen. Bläddra hela vägen till botten av kontakten, klicka på Blockera denna uppringare .

En bekräftelseprompt dyker upp där du behöver klicka på den stora röda blockeringsknappen . Grattis! Personen som vi just blockerade kommer inte att kontakta dig när som helst snart.

Det är värt att notera att du inte bara kan hindra någon från att textmeddelanden dig - du är bara alternativet att blockera personen helt. Det betyder att de inte kommer att ringa dig, SMSa dig eller ens använda FaceTime-video eller -ljud för att komma i kontakt med dig. Så genom att trycka på Block Caller- knappen kommer de inte att kontakta dig alls.

Om du någonsin vill avmarkera numret kan du upprepa processen. Det enda som är annorlunda är att knappen Block This Caller förvandlas till en Unblock This Caller- knapp. Klicka på Avblockera den här anroparen och numret avbryts omedelbart.

Via Inställnings-appen

Du kan också blockera en anropare via appen Inställningar. Så lås upp din iPhone och öppna appen Inställningar på din telefon. Därefter vill du navigera till Meddelanden > Blockerad - det här är en lista över alla nummer som du har blockerat på din telefon. Detta är också området där du kan lägga till nya nummer i listan.

Allt du behöver göra är att klicka på knappen Lägg till ny och välj sedan kontakten som du vill blockera - om du vill bli av med en blockerad kontakt och ta bort blockeringen, dra helt enkelt numret i listan till vänster.

Blockera meddelanden från okänt nummer

Apple ger dig också ett sätt att blockera meddelanden från ett telefonnummer som du inte känner till. Den skärmar i huvudsak numret och filtrerar sedan bort det från dina inkommande samtal och meddelanden, så att du aldrig kommer att se någon kontakt från dem.

För att aktivera detta, öppna appen Inställningar och gå till avsnittet Meddelanden . Nu vill du helt enkelt klicka på reglaget som säger Filtrera okända avsändare . Om du har aktiverat detta visas skjutreglaget grönt. Om den är inaktiverad blir skjutreglaget helt vitt.

Stoppa skräppostmeddelanden

Vi hatar alla skräppostmeddelanden. Generellt sett är de bara irriterande och du måste ignorera dem. Det är vanligtvis någon som försöker sälja en produkt eller någon som letar efter data genom att låta dig göra en kort undersökning.

Andra gånger kan skräpmeddelanden vara farligare - vissa spam-meddelanden kan faktiskt innehålla skadlig programvara som de överför via en mediefil eller genom att få dig att klicka på en konstig länk. Apple försöker vanligtvis filtrera bort dessa, och det gör din bärare, men det finns fortfarande några som kommer igenom sprickorna.

Du kan hindra dem från att SMSa dig genom att knacka på knappen Rapportera skräp under meddelandet. Apple hjälper dig att bli av med detta nummer efteråt och lägger till det i deras gigantiska lista över skräppostnummer för att filtrera bort.

Tyvärr finns det inget riktigt sätt att hindra skräppost från att komma igenom meddelanden. Du kan försöka registrera dig för Federal Trade Commissions 'Don't Call Registry, som hindrar telemarketing från att ringa oönskade samtal och texter till dig, men det hindrar inte skadliga meddelanden.

Andra textappar

Du kan också ladda ner andra textmeddelanden-appar som, till exempel, Signal, om du inte är ett stort fan av iPhone-meddelanden. Med signal kan du också enkelt blockera siffror på iPhone, men är mest känd för dess överlägsna kod-till-ände-kodning när det gäller meddelanden fram och tillbaka.

Om du använder Signal trycker du på konversationstråden med kontakten eller telefonnumret som du vill blockera. Precis som i appen iPhone Meddelanden, klicka på din kontakts namn i rubrikområdet.

Då är det lika enkelt som att välja Blockera och sedan Blockera den här användaren eller Blockera den här gruppen, beroende på vilken konversationstråd du är i. Sedan bekräftar du bara genom att välja Block. Från och med nu bör alla indikationer på den kontakten eller numret du ser i Signal ha en varning om att du blockerade användaren.

Signalen gör det verkligen enkelt att blockera texter på iPhone.

Dom

Som ni ser är det ganska enkelt att blockera ett meddelande på Apples iPhone X. Genom att följa stegen ovan har du framgångsrikt stoppat någon du inte vill kontakta dig från att någonsin komma i kontakt med dig igen via telefon.