Hur man blockerar textmeddelanden på Galaxy S9

Vi är alla bekanta med det irriterande oönskade telefonsamtalet, eller den vän eller familjemedlem som bara inte lämnar dig i fred. Lyckligtvis finns det ett bra sätt att du kan bli av med dessa människor permanent, och det är genom att blockera deras telefonnummer. Processen skiljer sig emellertid från smartphone till smartphone - det beror till stor del på vilken tillverkare du får den från, och sedan vilken version av Android du använder. Om du har en Samsung Galaxy S9 och undrar hur du kan blockera textmeddelanden på den kan processen vara förvirrande till en början.

Lyckligtvis gör Samsung, även om du kör TouchWiz-huden ovanpå Android, det superlätt att blockera inkommande meddelanden. Men här är saken: du kan inte helt enkelt blockera meddelanden från kontakter och telefonnummer - du måste blockera hela telefonnumret, vilket innebär att du inte får samtal eller textmeddelanden från den kontakten eller numret alls.

Så om du är okej med att blockera telefonnumret helt, se till att följa med nedan. Vi visar dig hur du kan på bara några korta steg.

Blockerar ett telefonnummer

Det finns några sätt att lägga till ett telefonnummer i din blocklista. Det första sättet är genom Telefon-appen själv. Navigera till samtalsloggen, också märkt som fliken Recents i din telefonapp.

Tryck nu långt på det nummer du vill blockera. När det visas trycker du på alternativet Detaljer betecknat med en (I) . Detta tar dig till detaljsidan för kontakten som du vill blockera. Om du redan har en kontaktprofil som fylls i för den personen, kommer den att visa alla deras detaljer här. Om det är ett slumpmässigt nummer kommer denna Detaljer-sida helt enkelt att vara det numret.

Längst ner i fältet ser du ett alternativ som säger Blocknummer . Knacka på den så visas en prompt. Det bekräftar i huvudsak att du vet vad du försöker göra och bekräftar att detta nummer inte kommer att kunna kontakta dig på något sätt efter att du har blockerat det. Om du samtycker, tryck på Blockera- knappen.

Grattis, du har lagt till ett blockerat nummer i din blocklista!

Blockera ett nummer genom inställningar

Du kan också blockera ett nummer manuellt - det behöver inte ringa dig först för att sätta det på din blockerade nummerlista. Tryck igen på din Telefon-app. Tryck på knappen med tre punkter i det övre högra hörnet. Du vill välja alternativen som säger Inställningar .

På nästa sida bläddrar du ner till underrubriken Samtalsinställningar. Under den här rubriken väljer du alternativet som säger Blocknummer . Här kan du lägga till telefonnummer som du inte vill ringa dig. Och, om du vill blockera okända samtalare från att nå dig, välj helt enkelt alternativet Blockera okända samtal till läget på. Det här kan vara trevligt, men samtidigt kan det också innebära att du kommer att missa många viktiga telefonsamtal. Vi rekommenderar att du låter blockera okända samtal vara inaktiverade så att du inte missar dessa viktiga samtal. När allt kommer omkring vill du inte missa det samtalet för en jobbintervju eller för ett viktigt konferenssamtal som kan avgöra en kampanj på jobbet. Så fortsätt att blockera siffror som du kan identifiera och vet med säkerhet vem det är.

Avblockerar ett nummer

Om du bestämmer dig för att låsa upp ett telefonnummer är processen ganska enkel. Öppna igen din Telefon-app. I appens övre högra hörn klickar du på menyknappen för tre punkter. Vi vill knacka på alternativet Inställningar .

Bläddra tillbaka till Samtalsinställningar och välj alternativet Blocknummer. Detta tar oss till listan över alla nummer du har blockerat. Om du vill avmarkera någon kan du trycka på någon av dem för att få möjlighet att avblockera. Eller så kan du dra siffrorna till vänster för att ha möjlighet att ta bort dem från din lista.

Vad sägs om telemarketers?

Tyvärr är det svårt att blockera telemarketers eftersom de ringer från alla slags olika nummer. Om du blockerar en av dem ringer de till dig från en annan. Men du kan fortfarande bli av med telefonsäljare för gott. Gå bara till www.donotcall.gov, följ stegen för att registrera ditt nummer i det nationella registrera inte, och inom några dagar bör du sluta ta emot oönskade telefonsamtal.

Dom

Som du ser har du flera sätt att blockera ett nummer på Samsung Galaxy S9. Om du följer stegen nedan bör blockering av ett nummer bara ta några sekunder.