Hur man blockerar någon på Gmail

Oavsett anledning är varför du vill blockera en person eller en viss kontakt, det är på dig och du kan göra det enkelt med Gmail. Google har förbättrat sin gratis e-posttjänst under de senaste åren och det finns många saker du faktiskt kan göra nu, inklusive blockering av kontakter du inte vill ta emot meddelanden från.

I det här inlägget kommer jag att guida dig om hur du enkelt kan blockera någon eller en kontakt direkt från din Gmail-inkorg. Förfarandet är enkelt och enkelt så jag är säker på att du kan följa den utan problem. Så fortsätt att läsa den här artikeln eftersom den kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Hur man enkelt blockerar någon på Gmail

Följande steg är det enklaste sättet att blockera någon direkt från inkorgen. Så här görs ...

 1. Öppna Gmail genom din webbläsare genom att gå till mail.google.com.
 2. Logga in på ditt konto.
 3. När du är i inkorgen, hitta e-postmeddelandet från någon du vill blockera och öppna meddelandet genom att klicka på det. Om meddelandet skickades för länge sedan måste du använda sökrutan för att söka efter det.
 4. När meddelandet öppnas, titta på det övre högra hörnet av meddelandet och hitta ikonen Mer. Det är ikonen med 3 prickar. Klicka på den för att visa alternativen.
 5. När alternativfönstret dyker upp ska du hitta och klicka på “Block [Name]” för att blockera en sådan person.

Strax efter att ha gjort detta går alla e-postmeddelanden direkt till mappen Skräppost. Skräppost raderas automatiskt utan att du vet det efter en tidsperiod, men du kan också ta bort dem omedelbart om du vill.

När det gäller att blockera en kontakt eller någon i Gmail är detta det enklaste sättet att göra det. Om du emellertid inte vill ta emot e-postmeddelanden från ett visst domännamn som Facebook.com eller någon annan webbplats kan du också använda ovanstående procedur men jag föreslår att du gör följande istället.

 1. Gå till Inkorgen.
 2. Skriv in domännamnet du vill blockera i sökfältet men tryck inte på Enter ännu.
 3. Klicka istället på den lilla nedpilen till höger om sökfältet bredvid X-ikonen.
 4. När alternativfönstret visas klickar du på Skapa filter längst ner i det bredvid Sök-knappen.
 5. Du kommer till ett annat fönster så hitta alternativet Radera det och sätta en bock i rutan bredvid.
 6. Slutligen klickar du på Skapa filter.

Det du gjorde är att skapa ett filter som innehåller det domännamn du vill blockera men istället för att skicka meddelanden till skräppostmappen som när du blockerar en kontakt raderas meddelanden omedelbart.

Om du vill ta bort flera e-postadresser kan du också göra sådant enkelt med sökrutan. Följ dessa steg för att du ska bli vägledd ...

 1. Gå till inkorgen på ditt Gmail-konto.
 2. Skriv in e-postadresserna som du vill blockera i sökfältet, men istället för att komma komma, använd detta |. Så e-postadresser verkar så här: [e-postskyddad] | [e-postskyddad] .
 3. Klicka inte på Enter när du har angett e-postadresserna, klicka istället på den lilla nedpilen till höger om sökfältet bredvid X-ikonen.
 4. När alternativfönstret visas klickar du på Skapa filter längst ner i det bredvid Sök-knappen.
 5. Du kommer till ett annat fönster så hitta alternativet Radera det och sätta en bock i rutan bredvid.
 6. Slutligen klickar du på Skapa filter.

Och det är allt! Alla meddelanden som kommer från dessa e-postadresser kan aldrig nå din inkorg.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!