Hur man blockerar bedrägliga skräppost från Robocall-robotar på Android

En av de bästa konsumenternas klagomål som har lämnats in till FCC varje år är oönskade samtal från telemarketers. Dessa spam-samtal kan ofta slösa mycket av din tid om du får flera av dessa typer av samtal dagligen. Även om du blockerar dessa samtal hittar robocallers fortfarande ett sätt att kontakta dig eftersom de hittar nya sätt att kringgå alla blockeringssystem som du placerar på din telefon. Även om det kan verka som en förlorande strid finns det effektiva sätt att blockera förfalskade skräppost från robocall-robotar på Android som vi har listat nedan.

Blockera varje skräppostnummer manuellt: Detta är en tidskrävande metod men är mycket effektiv. Om ett visst nummer fortsätter att kontakta dig och är känt för att vara ett spam-samtal kan du blockera detta nummer från din telefon.

För att blockera ett samtal från en senaste Samsung-smartphone

  • På startskärmen trycker du på Telefonikonen.
  • Tryck på Meny och sedan på Inställningar.
  • Tryck på Blockera nummer och ange numret manuellt

Använd en Spam Blocker-app från tredje part: Google Play Store har flera bra appar som kan blockera spam-samtal. Truecaller: Anrops-ID, SMS-skräppostblockering och Dialer är en sådan app som är ett bra val. Appen identifierar okända nummer och kan omedelbart avgöra om det är ett skräppost och sedan blockera dem.

Om du är i AT&T-nätverket med en efterbetald plan kan du utnyttja operatörens gratisapp som heter AT&T Call Protect, vilket kan hindra att bedrägliga robocalls ansluter till dig. Det kommer inte att blockera spam-samtal helt utan identifiera istället de som ringer som ett möjligt spam-samtal.

Sprintkonsumenter kan utnyttja transportörerna Premium Caller ID-tjänst som kan identifiera spam-samtal och flagga robocalls och spammers. Även om detta är en funktion på $ 2, 99 per månad är detta fortfarande inte en komplett lösning eftersom den inte automatiskt blockerar skräppostsamtal från att komma till dig.

T-Mobile-konsumenter kan använda sig av operatörens Scam ID och Scam Block-tjänster som erbjuds gratis till alla sina efterbetalda kunder. Scam ID kommer att identifiera störande anropare när din telefon ringer. Scam Block kommer att blockera kända skräppostnummer från att komma till din telefon.

Skaffa den senaste Samsung eller Google-smarttelefonen

De senaste Android-smarttelefonmodellerna som S8, S9 eller Google Pixel 2 kan automatiskt flagga misstänkta skräppostsamtal med aktietelefonappen. Detta är dock inte en 100% effektiv lösning eftersom vissa spam-samtal fortfarande kan tas emot.

Tillåt bara samtal från dina kontakter

Detta är den överlägset mest effektiva lösningen för att blockera förfalskade spam-samtal. Det betyder att du bara får samtal från personer på din kontaktlista. På en Samsung-enhet kan du aktivera den här funktionen genom att följa stegen nedan.

  • På startskärmen trycker du på Telefonikonen.
  • Tryck på Meny och sedan på Inställningar.
  • Knacka på blocknummer och slå sedan på den okända samtalsfunktionen.