Hur man avinstallerar eller tar bort ett program på Mac som kör macOS Mojave

Det här inlägget visar de olika sätten att avinstallera eller ta bort program / appar från en Mac-dator som körs på macOS Mojave. Läs vidare för mer detaljerade instruktioner.

Med Mac App Store kan du ladda ner och installera tredjepartsprogram eller program som du vill använda på din dator. Dessa appar kan erhållas genom köp eller gratis nedladdning. Du kan ladda ner alla appar du vill ha så länge din dators hårddisk kan tilldelas. Men det faktum att datorns enheter har begränsad lagringskapacitet gör att det är nödvändigt att ta bort oanvända appar och filer. Processen för att ta bort appar varierar mellan enheter och operativsystem. Och detta måste vara bland de viktigaste saker som en datorägare bör veta eftersom det är en del av datorsystemoptimering.

En av de mest effektiva lösningarna på otillräckliga minnesproblem i datorer är genom att ta bort eller avinstallera oönskat innehåll och applikationer. I macOS är processen för att ta bort applikationer mycket enklare än andra operativsystem. Faktum är att den övergripande processen kan slutföras med bara några klick eller dra-och-släpp. Och det här inlägget visar de faktiska stegen. Läs vidare för att lära dig hur du avinstallerar eller tar bort ett program eller ett program på din Mac-dator på macOS Mojave-plattformen.

När ska du avinstallera eller radera appar från din Mac?

Att bli av med oanvända filer och appar är en del av clearing och optimering av hårddisken. I själva verket anses avinstallering av program bland andra rutinmässiga uppgifter inte bara för Mac-användare utan för alla datorägare. En indikation på när du vill ta bort eller avinstallera oanvända appar och filer är när din dator börjar fungera trögt. Andra prestandaproblem som frekventa systemkrasch, frysning av appar och slumpmässiga automatiska omstarter. Dessa symtom åtföljs vanligtvis av ett meddelande som säger att din dator har lite lagringsutrymme och att du måste frigöra lite utrymme för att tilldela nya appar och processer.

Sätt att avinstallera ett program eller app från din Mac som kör macOS Mojave

Det finns olika sätt att avinstallera eller ta bort appar eller program från en Mac-dator och metoderna som jag har upprättat nedan är tillämpliga på enheter som körs på macOS Mojave-system. Om du är ny på macOS-gränssnittet hjälper det här inlägget dig att komma igång. Vänligen hänvisa till detta genomgång om du behöver hjälp med att bli av med oanvända appar eller program från din Mac.

Viktig anmärkning: Se till att logga in på din dator med ett administratörskonto, för om du inte gör det blir du ombedd att ange ett administratörslösenord för att bekräfta borttagning av appen.

Första metoden: Avinstallera / ta bort ett program eller app på MacOS Mojave-datorn med Finder.

Följande steg används ofta som standard eller traditionell metod för att ta bort eller avinstallera oönskade appar eller program från en Mac-dator. Börja när du är redo:

 1. Gå till Finder .
 2. Öppna sedan mappen Program .
 3. Välj det program eller det program som du vill avinstallera.
 4. Högerklicka sedan på applikationen och tryck på Flytta till papperskorgen.
 5. Alternativt kan du dra appikonen direkt till papperskorgen eller papperskorgen.

Följ samma steg för att avinstallera eller ta bort andra appar eller program som du inte längre använder på din Mac-dator. När appen flyttas till papperskorgen måste du genomföra ett sista steg för att radera den permanent från ditt datorsystem. För att göra det högerklickar du på papperskorgen- ikonen längst ner till höger i menyraden. Klicka sedan på alternativet Töm papperskorgen

Hela raderingsprocessen kan ta ett ögonblick beroende på antalet appar som ska raderas samt filtyp och storlek.

Andra metoden: Avinstallera / ta bort program eller appar från macOS Mojave med Launchpad.

Om du vill ta bort / avinstallera appar som du köpte från App Store kan du använda Launchpad på din Mac. Startplattan betraktas som det centrala navet för att visa och starta appar installerade på din Mac. Så här avinstallerar du appar från din Launchpad:

 1. Öppna Startplattan genom att klicka på dess ikon i Dock . Du kan också öppna den från kontrollremsan i höger ände av pekfältet.
 2. Hitta sedan appen som du vill avinstallera.
 3. Tryck på alternativ / Alt-tangenten på tangentbordet.
 4. Slutligen klickar du på Ta bort för att bekräfta att du vill ta bort eller avinstallera den valda appen eller programmet.

Följ samma steg för att ta bort andra oanvända appar från din Mac via Launchpad.

Tredje metoden: Avinstallera / ta bort program eller appar på macOS Mojave med Mac-bibliotekets mapp.

Vissa appar som du inte kommer att kunna ta bort appar från din Mac med hjälp av tidigare metoder eftersom vissa appar kan ha några preferenser eller andra filer sparas inte i en enda mapp. I det här fallet måste du ta bort appens inställningar från mappen Bibliotek på din Mac-dator. För att komma igång, öppna eller öppna mappen Bibliotek på din Mac. Som standard är mappen Bibliotek dold i tidigare MacOS-versioner. Om du inte ser den här mappen, följ dessa steg för att se och komma åt bibliotekmappen på din Mac i macOS Mojave:

 1. Öppna Finder ap.
 2. Håll ner Alt / Alternativ-tangenten och välj från rullgardinsmenyn som finns längst upp på skärmen.
 3. Hitta mappen Bibliotek under hemmappen.

Om de föregående stegen inte fungerar kan du prova den här alternativa metoden:

 1. Öppna Finder .
 2. Välj från menyraden.
 3. Välj Gå till mapp eller tryck samtidigt på Shift + Cmd + G på tangentbordet.
 4. Skriv sedan ~ Library i den medföljande textrutan och klicka på Go .

Då bör du se och komma åt innehållet i mappen ~ Bibliotek på din Mac.

Avinstallerade appar kommer att raderas permanent från din Mac när du eller Finder tömmer papperskorgen. Om det händer kommer alla filer som skapades med dessa appar inte längre att öppnas medan andra hamnade bland andra skadade filer. Om du vill rensa alla tillhörande filer och data från rotmappen kan du göra följande steg:

 1. Öppna Finder med Spotlight Search.
 2. Klicka på från menyraden.
 3. Rulla ner till och klicka på Gå till mapp.

På nästa skärm ser du en lista med mappar. Så här tar du bort filer och data som är knutna till de appar du nyligen tar bort. Leta efter följande mappnamn för att ta bort alla tillhörande filer och appdata.

 • Så här tar du bort appen kraschar: ~ / Library / Application Support / CrashReporter /
 • Så här tar du bort biblioteket: ~ / Library /
 • Så här tar du bort sparade appar: ~ / Library / Saved Application State /
 • Så här tar du bort stödcacher: ~ / Library / Caches / och / Library / Caches /
 • Så här tar du bort binära och dockningsikoner: ~ / Applications /
 • Så här tar du bort plugins: ~ / Library / Address Book Plug-Ins /
 • Så här tar du bort programfiler: ~ / Library / Application /
 • Så här tar du bort appinställningar: ~ / Library / Preferences /

Se till att inte ta bort systemfiler för att undvika att MacOS skadas. Om du behöver mer hjälp med att bestämma rätt filer och mappar för att ta bort, bör du kontakta Apple-Mac support istället.

Har du problem med att avinstallera appar från din Mac?

Om du har problem med att avinstallera vissa appar på din Mac med någon av ovanstående metoder kan du välja att använda alternativa verktyg eller avinstallera appar som är kompatibla med din enhet. Bland de mest pålitliga avinstallationsapparna för Mac inkluderar AppCleaner, AppZapper och CleanMyMac App Uninstaller Tool, för att nämna några. Dessa appar är redan kompatibla med macOS Mojave.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!