Hur man åtgärdar problemet med MMS som inte fungerar på OnePlus 6 (kan inte skicka eller ta emot MMS)

Om MMS inte fungerar på din OnePlus 6, läser du rätt artikel. Dagens inlägg delar ett exempel på detta problem och ännu viktigare, sättet att lösa det. Lär dig hur du åtgärdar ett MMS-problem på OnePlus 6 genom att följa våra förslag nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Vad gör man om OnePlus 6 inte kan skicka eller ta emot MMS (MMS fungerar inte)

Hej! Jag har en OnePlus 6 och att försöka skicka eller ta emot MMS är en kamp. Ibland verkar de bara som de borde, men oftare fastnar de i ”Failed to Download” -området. På samma sätt, när jag försöker skicka ett, är det fast och säger ”skicka” ibland upp till 15 minuter innan det äntligen ger upp med ett ”Misslyckat att skicka” -meddelande. Den enda lösningen jag har hittat är att slå mitt flyg i flygplansläge, stänga av det igen och sedan snabbt slå skicka eller ladda ner. Finns det en enkel lösning på det här? Jag skulle gärna bara ha dem att ladda ner automatiskt eller skicka utan att behöva växla flygläge. Tack!

Lösning : Det här problemet har inte en enda orsak så du måste göra ett antal felsökningssteg. Följ våra förslag nedan och någon av lösningarna bör hjälpa.

Kontrollera att mobildata fungerar

Till skillnad från vanliga texter eller SMS kräver Multimedia Messaging Service mobil internetuppkoppling för att fungera. Om mobildata inte är aktiverat på din OnePlus 6-enhet kan du inte förvänta dig att MMS ska fungera som du förväntar dig att göra. Så här aktiverar du mobildata på din enhet:

 1. Gå till Start-skärmen.
 2. Dra pilsymbolen upp.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på SIM & nätverk.
 5. Flytta reglaget för mobildata till höger.

Om mobildata är på men MMS fortfarande inte fungerar, fortsätt med felsökningsstegen nedan.

Tvungen startar om

Ett av de enklaste sätten att felsöka vilken telefon som helst är att uppdatera systemet. Ditt fall är inte annorlunda, så se till att tvinga om starta om enheten för att se vad som händer. Följ dessa steg för att simulera en batterikoppling (tvingad omstart) på OnePlus 6.

 1. Tryck och håll ner strömbrytaren på höger sida av telefonen
 2. Håll strömbrytaren intryckt i 10-12 sekunder, eller tills telefonen vibrerar och startar om
 3. Om telefonen stängs av släpper du, tryck sedan på strömmen igen i 1-2 sekunder för att starta om telefonen

Rensa cache-partition

Genom att rensa cache-partitionen antar vi att orsaken kan vara relaterad till systemcachen. Ibland kan uppdateringar skada systemcachen, vilket i sin tur kan leda till fel eller långsam prestanda. Om du inte har provat att torka av cache-partitionen sedan du fick enheten, kan du prova stegen nedan. Denna felsökning tar inte bort personuppgifter eller appar så att du inte behöver oroa dig för att förlora något viktigt. Det som raderas i processen är tillfälliga filer som Android-användare ska ladda appar snabbare. Denna cache kommer att byggas om över tid.

 1. Stäng av telefonen genom att trycka på strömbrytaren i fem sekunder. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Håll in volymknappen och strömbrytaren samtidigt tills enheten vibrerar och öppnar återställningsmenyn.
 3. Välj önskat språk.
 4. Gå till Wipe> Wipe cache> Ja med volymknapparna för att starta processen
 5. Starta om enheten efter att detta är gjort.

Installera app- och Android-uppdateringar

Vissa textmeddelanden och MMS-problem orsakas av inkompatibla appar eller programvarufel. För att minimera problem som dessa vill du hela tiden kontrollera om det finns uppdateringar till appar och operativsystem. Som standard bör din enhet automatiskt söka efter dessa uppdateringar och det bör finnas meddelanden om dem om de är tillgängliga. Om du manuellt vill kontrollera om det finns appuppdateringar kan du bara öppna appen Google Play Store och leta efter appuppdateringar där. När det gäller programuppdatering kan du alltid gå under Inställningar> Programuppdatering för att kontrollera.

Ta bort gamla konversationer

Om du regelbundet skickar MMS eller långa texter, är det möjligt att meddelanden-appen kan ha slut på plats för att hålla inkommande och utgående MMS. Försök ta bort gamla konversationer, särskilt de som innehåller media (foton, GIF, videor etc.). Denna typ av meddelanden tenderar att ta snabbt utrymme så att du vill rensa lite utrymme för nya meddelanden.

Skicka MMS i Safe Mode

Detta felsökningssteg syftar till att veta om en nedladdad applikation hindrar MMS från att fungera. För att kontrollera vill du starta om enheten till säkert läge. I det här läget avbryts alla appar från tredje part. Så om MMS fungerar i säkert läge men inte i normalt läge kan du satsa på att du har ett dåligt appproblem. Så här startar du till säkert läge:

 1. Långt Tryck på avstängningsknappen i telefonen
 2. Meddelandet Omstart till säkert läge visas på skärmen
 3. Tryck på OK för att gå in i OnePlus 6 i säkert läge
 4. Vänta tills din telefon startar om, efter det kan du se symbolen för säkert läge längst ner till vänster på skärmen

För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din OnePlus 6 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

Detta är ett felsökningssteg för häftklammer för alla nätverksrelaterade problem. Genom att göra detta ändrar du i grunden alla nätverksinställningar på din enhet till deras standardvärden. Om ett fel orsakas av en dålig programvarukonfiguration kan det hjälpa. Nedan följer stegen för att återställa nätverksinställningarna för din OnePlus 6:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 4. Klicka på Återställ inställningar.

Använd en annan meddelanden-app

Om problemet inte löses just nu kan det vara ett problem med meddelanden-appen du använder. Försök att använda en alternativ app och se vad som händer. Det finns många gratis meddelanden-apper i Play Store men vi rekommenderar att du provar Googles egna Android-meddelanden.

Fabriksåterställning

Fabriksåterställning är lite extrem i detta fall men vi föreslår att du gör det innan du ringer till din nätoperatör. Detta är för att se till att du täcker all möjlig felsökning av programvara. Se bara till att skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg.

 1. Stäng av telefonen genom att trycka på strömbrytaren i fem sekunder. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in volymknappen och strömbrytaren samtidigt tills enheten vibrerar och öppnar återställningsmenyn.
 3. Välj önskat språk.
 4. Gå till Wipe> data cache> Radera allt> Bekräfta med volymknapparna.
 5. Starta om enheten efter att detta är gjort.

Kontakta din nätoperatör

Detta sista förslag är nödvändigt om ingenting ändras efter att ha torkat telefonen. Inte alla MMS beror på problem med själva enheten. Eftersom du har täckt alla möjliga problem på enhetssidan vid denna punkt, ligger den mest troliga skyldigheten i nätverket. Det kan vara ett problem med din mobildatabonnemang, ett avbrott eller ett konto- eller faktureringsproblem. Prata med din operatör om det och se till att du nämner alla felsökningssteg som vi hittills har försökt.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.