Hur man åtgärdar Kan inte initiera Steam API-fel snabbt och enkelt sätt

Steam är en populär online-plattform där du kan få en digital kopia av ditt favorit PC-spel. Istället för att gå till en butik för att köpa en fysisk kopia av spelet kan du bara ladda ner det till din dator, vilket är ganska bekvämt för de flesta. Även om detta är en stabil plattform finns det fall då vissa problem kan uppstå. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att problemet med Steam API inte kan initialiseras.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur man fixar Det går inte att initiera Steam API-fel

Innan du utför några av de rekommenderade felsökningsstegen som anges nedan är det bäst att starta om datorn först. Den här åtgärden uppdaterar operativsystemet och tar bort alla skadade tillfälliga data som kan orsaka problemet.

Det finns flera faktorer som kan orsaka detta problem, allt från Steam-klienten till störningar som kommer från brandväggen eller antivirusprogrammet. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du måste göra för att lösa problemet.

Lägg till Steam i brandväggsundantagslistan

Det finns en chans att din brandvägg hindrar Steam-spelet från att ansluta till internet, varför det här problemet händer. Om det här är vad som orsakar problemet måste du lägga till spelet i undantagslistan för brandväggen.

 • Öppna Kontrollpanelen genom att söka efter det här verktyget i Start-knappen.
 • Leta reda på alternativet Windows Firewall.
 • Klicka på Windows-brandväggen och klicka på Tillåt en app eller funktion via alternativet Windows-brandvägg från listan till vänster med alternativ. En lista med appar bör öppnas.
 • Leta upp spelposten på listan och markera rutorna bredvid både privata och offentliga nätverk.
 • Klicka på OK och starta om datorn.

Kontrollera om problemet med Steam API inte kan initialiseras fortfarande.

Använd inte beta-versionen av Steam

Steam Beta har vanligtvis flera nya funktioner som inte finns i den stabila versionen av Steam. Det är också känt för att ha flera buggar, vilket troligen är vad som orsakar detta problem. För att fixa detta bör du återgå till den stabila versionen av Steam.

 • Öppna Steam PC-klienten genom att dubbelklicka på den på skrivbordet.
 • Klicka på Steam-alternativet på menyn längst upp på klientens skärm och välj Inställningar.
 • Från fliken Konto och klicka på knappen Ändra under avsnittet Beta-deltagande.
 • Ett nytt fönster bör öppnas så kolla igen under Beta-deltagande och klicka för att öppna rullgardinsmenyn. Välj alternativet "OBS - Avsluta alla betaprogram" och använd de ändringar du har gjort.
 • Klicka på Steam-alternativet längst upp till vänster i Steam-fönstret och välj Avsluta för att avsluta Steam helt.
 • Använd tangentkombinationen Ctrl + Shift + Esc genom att trycka på knapparna på samma gång för att öppna Verktygshanteraren.
 • Klicka på Mer information längst ner till vänster i fönstret för att utöka Task Manager och söka efter alla Steam-relaterade processer som Steam.exe, Steam Client Bootstrapper eller GameOverlayUI.exe. Markera dem en och en och välj alternativet Avsluta längst ner till höger i fönstret.
 • Klicka på Ja för meddelandet som kommer att visas som bör varna för hur avslutande av olika processer kan påverka din dator så se till att du bara bekräftar det.
 • Öppna Steam-klienten igen och starta spelet från fliken Bibliotek.

Kontrollera om problemet med Steam API inte kan initialiseras fortfarande.

Prova att köra Steam som administratör

Det finns tillfällen då Steam-klienten behöver ett högt tillstånd för att köra vissa processer, varför du måste köra detta som administratör.

 • Leta efter Steam-körbara och öppna dess egenskaper genom att högerklicka på posten.
 • Gå till fliken Kompatibilitet i fönstret Egenskaper och markera rutan bredvid Kör det här programmet som ett administratörsalternativ innan du ändrar ändringarna.
 • Bekräfta alla dialogrutor som kan dyka upp och som bör uppmana dig att bekräfta valet med administratörsbehörigheter och Steam bör startas med adminprivilegier från och med nu.
 • Öppna Steam genom att dubbelklicka på ikonen och försök starta om spelet.

Kontrollera om problemet med Steam API inte kan initialiseras fortfarande.

Inaktivera funktionen Auto-Conception på Comodo Internet Security

Om du använder Comodo Internet Security-programvaran finns det en möjlighet att problemet orsakas av funktionen för automatisk inneslutning. Du måste inaktivera detta för att kontrollera om det här är vad som orsakar problemet.

 • Öppna Comodo Internet Security-användargränssnittet genom att dubbelklicka på ikonen på skrivbordet.
 • Öppna inställningsfönstret genom att klicka på knappen Inställningar från hemskärmen och se till att du navigerar till fliken Innehåll. Klicka på underavsnittet Auto-Conception.
 • Du bör se en kryssruta högst upp i fönstret som säger Aktivera Auto-Conception. Avmarkera det för att sluta använda den här funktionen som automatiskt blockerar vissa program från att köras.
 • Du kan också hitta spelets körbara från listan som kommer att visas nedan och helt enkelt stänga av skjutreglaget under alternativet Aktivera automatisk inneslutning för att sluta blockera appen till hands. Bekräfta ändringarna och starta om spelet för att se om problemet fortfarande visas.

Kontrollera om problemet med Steam API inte kan initialiseras fortfarande.

Avinstallera och installera sedan Steam

Om stegen ovan inte löser problemet är det sista alternativet att avinstallera och sedan installera Steam igen.

Säkerhetskopiera ditt spel

 • Öppna din Steam PC-klient genom att dubbelklicka på den på skrivbordet.
 • Klicka på Steam-knappen längst upp till höger i fönstret och välj Inställningar på rullgardinsmenyn. Navigera till fliken Nedladdningar i inställningsfönstret och klicka på Steam Library Folders.
 • Här bör du se den fullständiga listan över alla bibliotek som du för närvarande använder och de mappar du bör leta efter när du säkerhetskopierar. Eftersom standardmappen är C >> Program Files (x86) >> Steam >> steamapps.
 • Gå till platsen ovan genom att klicka för att öppna valfri mapp eller File Explorer och klicka på Den här datorn eller Den här datorn till höger. Efter det öppnar du platsen ovan och hittar mappen “steamapps”.
 • Högerklicka på mappen och välj alternativet Kopiera från snabbmenyn. Gå till valfri plats utanför Steam-mappen på din dator och klistra in mappen genom att högerklicka och välja Klistra in. Det bästa stället är ditt skrivbord.
 • Upprepa samma process för alla bibliotekmappar. När du har avinstallerat Steam måste du lägga till mapparna igen som Steam-bibliotekmappar som du gjorde första gången.

Avinstallera Steam

 • Logga in med ett administratörskonto på din dator.
 • Klicka på Start-knappen och sedan på växelsymbolen för att öppna inställningarna om du använder Windows 10.
 • Klicka på Apps som omedelbart ska öppna en lista över alla installerade program på din PC.
 • Leta upp Steam-posten i listan och klicka på den en gång. Klicka på knappen Avinstallera ovanför listan och bekräfta alla dialogrutor som kan visas. Följ instruktionerna på skärmen för att avinstallera Steam och starta om datorn efteråt.
 • Öppna den officiella Steam-webbplatsen och ladda sedan ner Steam-installationsprogrammet. Följ instruktionerna för hur du installerar Steam.

Kontrollera om problemet med Steam API inte kan initialiseras fortfarande.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.