Hur man åtgärdar iPad Air 3-problemet vid försenat pekskärmssvar

Prestandaproblem i iOS-enheter som iPad Air 3, särskilt de som transporteras i nya enheter beror vanligtvis på programvarorelaterade faktorer. Minnesrelaterade problem, falska appar, korrupta filer, dåliga uppdateringar och skadlig kod är vanligtvis de viktigaste utlösarna. I värsta fall hänförs prestandaproblem direkt till hårdvaruskada.

Bland de utbredda problem med prestanda som Apple-användare stöter på inkluderar slumpmässiga fördröjningar, tröghet, systemkrasch, oändliga startloops och fastnade problem för att namnge samma. Den huvudsakliga frågan som behandlas i det här inlägget handlar om tröghet eller försenad pekskärmsrespons på en iPad Air 3-surfplatta. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra för att påskynda din iPad Air 3 utan att rusa till ett servicecenter.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta frågor som liknar din och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vår frågeformulär för iPad-frågor och tryck på skicka.

Fixa iPad Air 3 med försenat pekskärmssvar

Innan du börjar ska du kontrollera och se till att din iPad fortfarande har tillräckligt med minne. För att göra detta, gå till Inställningar-> Allmänt-> iPad-lagringsmeny och kontrollera sedan hur mycket som finns tillgängligt lagringsutrymme kvar. Om återstående lagringsutrymme är mindre än 1 GB, är det definitivt en indikation på att det har slut på minnet och därför upplever prestationsrelaterade symtom. Och det är när du måste frigöra lite utrymme genom att ta bort oönskat innehåll eller överföra vissa viktiga filer till andra reservdrivrutiner. Om minnet inte är ett problem kan du fortsätta till felsökning för att eliminera programvarurelaterade faktorer som huvudsakliga triggers.

Första lösningen: Avsluta alla bakgrundsappar.

Bland de många faktorer som kan bromsa en enhet är dåliga appar. Appar som lämnas avstängda eller körs i bakgrunden är vanligtvis de som blir oseriösa med tiden. Avstängda appar är de appar du har använt eller öppnat men inte stängt. De fortsätter att köra som bakgrundsappar om du inte rensar dem. Avsluta alla möjliga triggers genom att avsluta alla bakgrundsappar på din iPad Air 3 med följande steg:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck på Hem-knappen två gånger för att se de senaste programmen.
 2. Dra på en förhandsgranskning av en app uppåt för att stänga enskild bakgrund-app.
 3. När du har rensat alla bakgrundsappar trycker du på Hem-skärmen eller trycker på Hem-knappen för att gå tillbaka till Hem-skärmen.

När alla bakgrundsappar är stängda, använd din enhet som du normalt gör och se om det ändras eller gör dess prestanda bättre.

LÄS Också: Hur du fixar Bluetooth-parningsfel på din Apple iPad Air 3

Den andra lösningen: Starta om din iPad Air 3.

En annan effektiv lösning på slumpmässig systemströmning på grund av dåliga appar och korrupta filer är en omstart av systemet, även känd som en mjuk återställning. Detta gör att din enhet kan uppdatera appar och systemtjänster och på samma sätt rensar mindre systemfel orsakade av glittrande appar och slumpmässiga systemkrascher. Att utföra en mjuk återställning orsakar inte permanent dataförlust eftersom det inte påverkar någon sparad information i det interna minnet. Som sagt kan du fortsätta även utan att säkerhetskopiera viktiga filer. Följ bara dessa steg:

 1. Håll Power / Top-knappen intryckt i några sekunder tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter några sekunder trycker du på Power / Top-knappen tills Apple-logotypen visas.

Om din iPad Air 3 fortfarande är för långsam för att svara, utför du en tvingad omstart för att plötsligt avsluta alla falska appar och skadade filer som fick systemet att sakta ner. Så här tvingas du att starta om en iPad Air 3:

 • Tryck samtidigt på strömbrytaren och hemknappen tills enheten stängs av och startas om. Du kan släppa knapparna när Apple-logotypen visas.

Låt din enhet avsluta uppstartssekvensen och när den är klar och klar kan du testa dess prestanda.

Tredje lösningen: Uppdatera appar och iOS, om tillgängligt.

Nästa saker att utesluta är falska appar och skadade systemfiler. Appar och systemfiler förvandlas vanligtvis till ett felaktigt tillstånd när de utlöses av malwares och buggar. För att korrigera felaktiga appar och korrupta systemfiler rekommenderas installation av uppdateringar. Om du inte har ställt in dina appar för automatisk uppdatering kan du manuellt leta efter och implementera väntande appuppdateringar på din iPad Air 3 med följande steg:

 1. På Startskärm trycker du på App Store. Detta gör att Apple Store-appen startas.
 2. Bläddra till botten av App Store- skärmen och tryck sedan på Uppdateringar . En lista över appar med väntande uppdateringar visas.
 3. Navigera till listan över appar och tryck sedan på Uppdatera- knappen bredvid appens namn för att installera enskild uppdatering.
 4. Om flera appuppdateringar är tillgängliga trycker du på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen.

För att implementera fixa korrigeringsfiler för felaktiga systemfiler hjälper det att installera de senaste iOS-uppdateringarna. Om din enhet fortfarande kan svara och ansluta till Internet kan du kontrollera och installera OTA-systemuppdateringar med de här stegen:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering.

Om din iPad Air 3 svarar mycket långsamt kan du uppdatera den manuellt via iTunes istället. Detta kräver att du använder en dator som är ansluten till Internet och har den senaste versionen av iTunes-appen installerad. Fortsätt sedan till dessa steg när du är redo att uppdatera din iPad Air 3 manuellt:

 1. Anslut din iPad till datorn med den ursprungliga USB-kabeln eller Lightning-kabeln som medföljde.
 2. Öppna iTunes på din dator och vänta tills den upptäcker din iPad.
 3. När din iPad visas i iTunes klickar du på ikonen för att välja den.
 4. Klicka sedan på rutan Sammanfattning .
 5. Klicka på knappen för att leta efter uppdatering.
 6. Om en ny uppdatering är tillgänglig, klicka på Ladda ner och uppdatera.
 7. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.

Låt din enhet slutföra uppdateringen, och när uppdateringen är klar startar du om systemet för att implementera de senaste systemändringarna och bugfixarna. Kontrollera sedan och se om det löser problemet på iPad Air 3 angående försenat svar på pekskärmen.

LÄS Också: Hur fixar du Messenger-appen som inte fungerar på iPad Air 3

Fjärde lösningen: Ta bort onödiga appar och gamla filer.

Skadade appar och filer som finns kvar i din iPad-systemmappar kan också vara de viktigaste utlösarna. Således raderar man gamla och onödiga appar och filer som en av de möjliga korrigeringarna. Så här får du åtkomst till din iPad Air: s apparkatalog och tar sedan bort allt oönskat innehåll:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på iPad-lagring.
 4. Bläddra igenom listan över appar och välj sedan appen du vill avinstallera eller ta bort från din iPad.
 5. Klicka på alternativet för att radera app och bekräfta.

När du har tagit bort appar startar du om iPad för att rensa cache och för att uppdatera dess minne och systemfunktioner. Försök sedan använda den för att ta reda på om långsam respons fortfarande visas.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPad Air.

Inställningar som inte är korrekt konfigurerade eller uppdaterar åsidosättningar som orsakade konflikter med systemfiler och vissa appar är nästa faktorer att eliminera. Detta behövs vanligtvis om problemet började efter installation av uppdateringar för vissa appar eller iOS. Vissa uppdateringar kan åsidosätta inställningarna på din enhet automatiskt och därmed leda till viss konflikt, särskilt om vissa alternativ och värden anpassas efter dina egna preferenser. Så här är vad du bör göra då:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och tryck på Återställ .
 4. Välj Återställ alla inställningar från de angivna alternativen.
 5. Ange ditt lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta återställning av alla inställningar.

Enheten startar om automatiskt när återställningen är klar och laddar sedan upp standardvärden och alternativ. När den har startats om igen kan du aktivera nödvändiga funktioner för att använda dem igen på din iPad och sedan se om problemet är borta.

Sjätte lösningen: Radera din iPad Air och återställa fabriksinställningarna.

Om din iPad fortfarande svarar mycket långsamt på pekskärmens ingångskommandon, är ditt nästa alternativ en fabriksinställning. En fullständig återställning av systemet behövs vanligtvis för att bli av med dödliga problem som orsakas av komplexa systemfel och malwares. Men du måste dock notera att denna återställning kan leda till permanent dataförlust. Därför rekommenderas att säkerhetskopiera filer innan återställningen. Du kan säkerhetskopiera filer från din iPad Air 3 till iCloud eller iTunes på en dator. Om du vill fortsätta med en fabriksåterställning via inställningar kan du använda iCloud-säkerhetskopiering. Fortsätt sedan till dessa steg när du är redo att fabriksinställa din iPad Air 3:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta hela systemåterställning eller fabriksinställning.

Följ resten av instruktionerna på skärmen för att avsluta fabriksinställningen.

Du kan också använda iTunes för att manuellt säkerhetskopiera filer till datorns enhet och sedan använda iTunes för att radera och återställa iPad Air-systemet manuellt.

Du kan använda antingen en Windows- eller Mac-dator så länge den har den senaste versionen av iTunes-appen och en stabil internetåtkomst för synkronisering med Apple-servern, om det behövs.

LÄS OCH: Hur fixar jag iPad Air 3 Skype-appen som fortsätter att krascha efter att du har loggat in

Sista utväg: Återställ din iPad Air i iTunes.

Problemet kan bero på vissa dödliga systemfel som en fabriksåterställning inte kunde åtgärda. Som ett resultat fortsätter problemet med försenad pekskärmsrespons även efter att återställningen har gått. Vid denna punkt skulle ditt nästa alternativ vara en iOS-återställning. Men innan du börjar ska du säkerhetskopiera alla viktiga filer till iTunes för att undvika permanent dataförlust. Följ sedan stegen när du är klar att börja återställa din iPad Air 3 i iTunes:

 1. Starta eller öppna iTunes på din dator.
 2. Anslut sedan din iPad till datorn med den ursprungliga USB-kabeln medan du håller ner Hem- knappen.
 3. Släpp hemknappen när skärmen Anslut till iTunes visas.
 4. Just nu kommer iTunes att be dig med ett meddelande om att den har upptäckt din iPad i återställningsläge och att du kan återställa enheten. Om du ser det här meddelandet klickar du bara på Återställ iPad- knappen för att aktivera återställningsläget återställning via iTunes.

Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra återställningsprocessen i iTunes. När återställningen är klar kan du koppla bort din iPad från datorn och sedan göra en tvingad omstart för att lämna återställningsläget.

Har du fortfarande ett försenat svar på pekskärmen på din iPad Air 3?

Kanske är problemet mer än bara en mjukvarukomponent. Att utföra ovanstående procedurer räcker vanligtvis för att hantera programvarurelaterade problem inklusive prestandaproblem som orsakas av komplexa systemfel eller datakorruption. För att utesluta hårdvarurelaterade faktorer som en skärmkomponent från den underliggande orsaken kan du ta din iPad till närmaste Apple-auktoriserade servicecenter i ditt område och få den granskad av en tekniker. Om hårdvaruskador finns, är service nyckeln till att lösa problemet.

Att rapportera problemet till din iPad-leverantör eller operatör är också ett annat alternativ att tänka på, särskilt om din enhet fortfarande täcks av garantin.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.