Hur man åtgärdar felet "Inte registrerat i nätverk" på Android

"Inte registrerat i nätverk" är ett av de vanliga nätverksproblemen i både Android- och icke-Android-telefoner. I den här korta tutorialen visar vi dig hur du åtgärdar problemet på Android. Våra förslag är generiska så att alla Android-användare kan förstå felsökningsstegen.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad orsakar felet "Inte registrerat i nätverk"

"Inte registrerat i nätverk" -bugg kan bero på ett antal faktorer. Nedan är de möjliga orsakerna till detta problem:

 • Nytt konto- eller reserveringsproblem
 • Problem med SIM-kort
 • Okänt nätverksproblem
 • Enhetsprogramvarufel
 • Dålig tredjepartsapp

Hur man åtgärdar felet "Inte registrerat i nätverket"

Att fixa ”Inte registrerat i nätverk” -felet är inte direkt. Som nämnts ovan finns det ett antal potentiella orsaker till detta problem så många felsökningssteg behövs för att räkna ut det. Nedan följer en uttömmande uppsättning felsökningssteg som du kan göra.

Tvinga om omstart

Vissa nätverksproblem kan vara produkter av tillfälliga buggar. Dessa buggar kan utvecklas om en enhet har varit igång länge, eller om det finns kodningsändringar eller fel som Android inte kan lösa av sig själv. I många fall försvinner buggar av denna typ på egen hand men de kan också åtgärdas genom att bara starta om telefonen. Om din Android-telefon har ett avtagbart batteripaket tar du helt enkelt ut batteriet i några sekunder för att uppdatera systemet. Om din Android är ny och har ett icke-löstagbart batteri, måste du simulera effekterna av ett "batteridrag" istället. Att göra detta varierar beroende på telefonmodeller, så vad du kan göra är att göra en snabb Google-sökning om hur du mjuk återställer den. Att till exempel göra en mjuk återställning på en Samsung Galaxy S9 går så här:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Det kan vara annorlunda för en enhet som inte är Samsung, så använd Google fullt ut för att söka i stegen för hur du gör det på din egen telefon.

Verifiera att kontot är aktivt

I vissa fall kan felet "Inte registrerat i nätverk" vara ett direkt resultat av ett kontoproblem. Detta fel visar ofta för konton som inte är korrekt konfigurerade eller avsedda från operatörens sida. Om du är en ny användare och precis har kommit in i ditt nuvarande nätverk är det möjligt att din operatör fortfarande är i färd med att aktivera ditt konto. Se till att ringa dem och fråga om så är fallet. I den situationen behöver du bara vänta tills vad de gör är klar.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Vissa Android-användare kunde fixa felet "Inte registrerat i nätverk" genom att helt enkelt stänga av enheten och koppla bort SIM-kortet. Om du inte har provat det ännu, se till att du gör det vid den här punkten. Innan du tar bort kortet och sätter i det igen måste du se till att telefonen är avstängd för att undvika att data skadas.

Installera uppdateringar

Att hålla Android och appar uppdaterade är inte bra. Uppdateringar ger inte bara kosmetiska förändringar utan också lösningar på kända problem. Ärligt talat finns det inte tillräckligt övertygande skäl för att avbryta uppdateringarna. Om du har gjort det men av någon anledning, se till att låta dem installeras den här gången. Vissa nätverksproblem som problem med modemets firmware kan bara ibland lösas med uppdateringar.

Återställ nätverksinställningar

Att rensa nätverkskonfiguration kan ibland hjälpa till att fixa nätverksproblem. Se till att göra det om inget av ovanstående förslag inte har hjälpt hittills. Använd igen Google om du inte vet hur du gör detta felsökningssteg.

Observera i säkert läge

Till skillnad från iOS-enheter kan en Android-enhet startas till säkert läge om du misstänker att en app orsakar ett problem. När du är i säkert läge avbryter enheten alla appar från tredje part. Alla appar som inte ingår i den ursprungliga programvaran och de som du laddar ner anses vara tredje part, även om de kommer från din telefontillverkare eller Google. I säkert läge kommer dessa appar att blockeras från att köras. Om felet "Inte registrerat i nätverk" inte visas och bara återgår efter att enheten har startats om till normalt läge kan du anta att en av apparna är skyldig.

Varje Android-enhet har sina egna steg för att komma till säkert läge. Undersök hur du gör det på din telefon. Sedan, när enheten körs i säkert läge, se om felet "Inte registrerat i nätverk" återgår. Om det inte finns några problem alls i det här läget kan du börja identifiera vilken app som orsakar problemet med dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om felet inte finns i säkert läge kan du börja avinstallera appar. Gör det en i taget. Börja ta bort den senaste appen du installerade eftersom det kan vara orsaken till problemet.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din Android fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

Ett mer drastiskt felsökningssteg som du kan göra är att återställa fabriken. Den här proceduren kommer att återställa alla programinställningar till sina standardvärden genom att radera appar, personuppgifter, bland annat. I grund och botten kommer enhetens mjukvarumiljö att rengöras och återställas till dess kända fabrikstillstånd. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad kan en fabriksinställning hjälpa till.

Det finns olika sätt att fabriksinställa olika Android-enheter. Undersök hur du utför det på din telefon

Kontakta din nätoperatör

Många Android-enheter som visar felet "Inte registrerat på nätverk" har nätverksproblem. Om alla mjukvarulösningar som vi tillhandahållit ovan inte hjälper alls, bör du överväga att få hjälp från din operatör eller nätoperatör.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.