Hur man åtgärdar e-postinställningsfel på Apple iPhone XR, kan inte ställa in / lägga till e-postkonto till Mail-appen [Felsökningsguide]

Att skicka och ta emot e-post görs nu enklare och bekvämare med moderna smartphones. Allt som behövs för att komma igång är att ställa in ditt e-postkonto på din enhet. E-postkonton kan ställas in manuellt eller automatiskt. I iOS-enheter konfigureras e-postkonton från Google, iCloud, Yahoo eller Mail automatiskt genom att bara ange e-postadressen och lösenordet.

Under installationsprocessen använder iOS automatiskt rätt kontoinställningar. Men det finns bara tillfällen då saker inte fungerar smidigt som väntat och därmed skulle du inte kunna skapa ditt e-postkonto. I detta sammanhang hanteras en liknande fråga på den nya Apple iPhone XR. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om du inte kan konfigurera eller lägga till ditt e-postkonto till din iPhone XR Mail-app.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man fixar e-postinställningsfel på iPhone XR

Innan du felsöker, kontrollera och se till att enheten kan ansluta till Internet. Öppna Safari, Chrome eller din önskade webbläsarapp på din iPhone XR, gå sedan till vissa webbplatser och se om de laddar. Och för att se till att din e-postserver är igång, logga in på ditt e-postkonto via din e-postleverantörs webbplats. Om du inte kan ansluta är det problemet du måste hantera först. När ditt internet är fixerat bör du kunna ställa in din e-postmeddelande på din telefon enligt avsikten. I annat fall kan du prova följande lösningar.

Första lösningen: Starta om din iPhone XR (mjuk återställning).

Om detta är ditt första försök och e-postinställningen har misslyckats, starta om eller mjuk återställa din iPhone XR för att rensa felaktiga cachade filer och för att uppdatera telefonminnet. Mindre programvarufel bör också bli av med i processen. Så här görs en mjuk återställning på din iPhone XR:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och antingen volymknappar samtidigt i några sekunder.
 2. Släpp knapparna när kommandot Slide to Power Off visas.
 3. Dra reglaget från höger till höger.
 4. Tryck och håll ner strömbrytaren eller sidoknappen igen efter 30 sekunder tills telefonen startar upp.

När du har startat om din telefon loggar du in på ditt e-postkonto via webmail. För att göra detta öppnar du bara en webbläsare och går sedan till din e-postleverantörs webbplats. Logga in med samma e-postkonto och lösenord som det du försöker konfigurera på din iPhone XR. Om du kan logga in på ditt e-postkonto via webmail, försök sedan ställa in ditt e-postkonto på din iPhone igen och se till att du anger samma e-postadress (användarnamn) och lösenord.

Om du har några andra e-postkonton som är konfigurerade på din telefon, ta bort dem alla och försök sedan konfigurera ditt nya e-postkonto automatiskt till Mail-appen och se om allt går igenom den här tiden. Om installationen fortfarande misslyckades kan du prova andra givna lösningar.

Den andra lösningen: Återställ eller skriv in ditt lösenord för e-postkonto igen.

Många som har haft problem med att ställa in e-postkonton på sina iPhones fick reda på att problemet berodde på felaktigt lösenord eftersom problemet fixades efter att de återställde lösenordet för deras e-postkonto. Annars har hittat åtgärd genom att manuellt ändra lösenordet för e-postkontot i Mail-appen.

För att återställa ditt lösenord för e-postkonto, logga in på samma e-postkonto via webmail och välj alternativet för att återställa lösenord. När lösenordet har återställts, ställ in ditt e-postkonto på din iPhone XR Mail-app och ange sedan det nya lösenordet. Följ de här stegen för att komma åt och ändra lösenord för e-postkonton på din iPhone XR:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Bläddra till och knacka på Konton och lösenord.
 3. Välj ditt e-postkonto.
 4. Tryck på Konto för att fortsätta.
 5. Gå till avsnittet LÖSENORD nedanför INCOMING MAIL SERVER .
 6. Ta bort det gamla lösenordet och skriv in det nya lösenordet.
 7. Tryck på DONE för att spara de senaste ändringarna.

Bortsett från lösenordsinformationen för e-postkontot, se till att inställningarna för ditt e-postkonto är korrekta. Du kan jämföra inställningarna som visas i posten med de faktiska inställningarna för ditt e-postkonto genom uppsättningsverktyget för e-postinställningar. Eller så kan du också kontakta din e-postleverantör eller systemadministratör. När du har rätt serverinformation kan du konfigurera dina serverinställningar för e-postkonton manuellt genom följande steg:

 1. Navigera till menyn Inställningar-> Lösenord och konton .
 2. Klicka på ditt e-postmeddelande .
 3. Klicka på din e-postadress bredvid Konto och granska sedan kontouppgifterna inklusive inkommande och utgående postservrar.

Se till att serverinställningarna i Mail-appen matchade med leverantörens e-postserverinställningar. Annars måste du konfigurera dem igen.

Tredje lösningen: Uppdatera din Internet-anslutning.

Problem med nätverksanslutning är också bland de möjliga orsakerna. För att utesluta detta kan du slå på Wi-Fi-omkopplaren på din iPhone XR, stänga av den i några sekunder och sedan slå på den igen. Detta kommer att uppdatera din iPhone: s Wi-Fi-internetanslutning. Här är vad du bör göra då:

 1. Klicka på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Wi-Fi.
 3. Tryck på Wi-Fi-omkopplaren för att stänga av funktionen.
 4. Starta om / mjuk återställ din iPhone XR.
 5. Gå sedan tillbaka till Inställningar-> Wi-Fi- meny.
 6. Växla omkopplaren för att slå på Wi-Fi igen.

Alternativt kan du helt enkelt slå på och stänga av flygplansläget kort från iPhone- inställningarna-> Flygplansläge- menyn.

Om du aktiverar flygplansläget inaktiveras alla trådlösa radioer på telefonen inklusive Wi-Fi- och Bluetooth-anslutningar och inaktivering av den slår på dem igen. Så det är som en snabb Wi-Fi-omstart. Mindre Wi-Fi-internetproblem från slumpmässiga problem löses vanligtvis med detta trick.

Fjärde lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste versionen.

E-postinställningsfel som tillskrivs e-post-appbuggar och glitches kan också åtgärdas genom att installera den senaste uppdateringen på iOS. Mjukvaruuppdateringar innehåller vanligtvis fixade korrigeringar för att hantera befintliga iOS-problem inklusive de som påverkar iPhone: s e-postfunktioner. Om din iPhone är ansluten till Wi-Fi-nätverk och har minst 50 procent batterilivslängd, följ dessa steg för att kontrollera om det finns nya uppdateringar (OTA):

 • Navigera till dina iPhone- inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny .

Om en uppdatering är tillgänglig, läs och granska uppdateringsinformationen och välj sedan alternativet att ladda ner och installera. Följ resten av kommandona på skärmen för att slutföra den nya uppdateringsinstallationen. Starta om din iPhone när uppdateringen är helt installerad för att tillämpa de senaste systemändringarna och försök sedan konfigurera ditt e-postkonto till din iPhone XR Mail-app.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone XR.

Anpassade inställningar på din iPhone XR hör också till de möjliga syndarna. Det kan finnas några alternativ som är aktiverade eller inaktiverade när de inte ska. Som ett resultat uppstår konflikter och systemfel utlöses. Om du vill utesluta detta återställer du alla inställningar på din iPhone XR med följande steg:

 1. Gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ- menyn.
 2. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 3. Ange ditt enhets lösenord om du uppmanas att fortsätta.
 4. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av inställningar.

Efter återställningen startar din iPhone om och laddar sedan standardalternativen eller originalvärdena. Anslut igen till ditt Wi-Fi och försök att konfigurera ditt e-postkonto och anslut ditt e-postkonto och se om problemet är borta.

Andra alternativ

För att ytterligare felsöka komplexa systemfel som kan ha förhindrat dig från att ställa in e-post i din iPhone XR Mail-app kan du använda en fabriksåterställning. Detta torkar allt från ditt telefonsystem och återställer sedan fabriksinställningarna. Se till att säkerhetskopiera dina filer i förväg så att du bara kan återställa dem senare. Efter återställningen ansluter du din iPhone till Internet och ställer sedan in ditt e-postkonto via den första installationsguiden. Var noga med att ange korrekt e-postkontoinformation den här gången. Du kan också prova att ställa in ett annat e-postkonto från andra e-postleverantörer. Detta hjälper dig att avgöra om problemet är isolerat till din e-posttjänstleverantör eller inte. Kontakta din e-postleverantör för ytterligare hjälp om du kan skapa andra e-postkonton. Du kan också be din e-posttjänstleverantör att ställa in ditt e-postkonto i stället.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XR-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XR. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.