Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S7 Edge

Hård återställning är en fabriksåterställning via återställningsläge. På Samsung-enheter finns det minst två sätt att torka av en enhet. En om via Inställningsmeny och den andra via Återställningsläge. Den här videon leder dig genom de enkla stegen till fabriksinställning med hårdvaruknappar och via Återställning.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Inaktivera FRP innan du återställer

Med introduktionen av Android - 5.0 Lollipop åtnjöt Samsung-enheter starkare säkerhetsfunktioner. Android - 5.0 Lollipop har med sig Factory Reset Protection eller FRP som låser en enhet om en användare misslyckas med att tillhandahålla Googles kontouppgifter efter en fabriksåterställning. Detta gör det svårare för tjuvar att helt enkelt torka av en stulen enhet och använda den. Om FRP var aktiverat innan enheten stal, skulle skärmen låstas för gott om inte rätt Google-konto läggs till.

Så även om du är den legitima ägaren till din Galaxy S7 eller S7 edge, vill du se till att du inte låses ur din egen enhet efter att du torkat den. För att göra det måste du stänga av FRP i förväg. Du måste också göra detta om du planerar att ge eller sälja enheten bort.

Så här inaktiverar du FRP på din Galaxy S7- eller S7-kant:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på Låsskärm och säkerhet och ta bort alla lösenord, mönster eller PIN-koder du använder för att säkra din telefon.
 3. När du har tagit bort skärmlåset, gå tillbaka till huvudmenyn i Inställningar.
 4. Gå sedan till Cloud och konton.
 5. Tryck på Konton.
 6. Välj ditt Google-konto eller -konton. Se till att ta bort alla Google-konton från enheten.
 7. Klicka sedan på ikonen Fler inställningar längst upp till höger på kontot (tre punkter).
 8. Klicka på Ta bort konto.

Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S7 Edge

Nu när FRP har inaktiverats kan du fortsätta med hård återställning. Följ dessa steg för att starta upp enheten till återställningsläge och återställa fabriken därifrån.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data.
 2. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen dyker upp, släpper du alla tangenter ('Installera systemuppdatering' visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.