Hur man återställer hårt på Huawei P30 | enkla steg för fabriksinställning eller masteråterställning

Det kan finnas många olika orsaker till att fabriksåterställning, eller vissa kallar det, hård återställning, utförs. Om du undrar hur du kan återställa hårt på Huawei P30, har den här artikeln täckt dig. Lär dig mer om de två sätten att utföra hård återställning eller fabriksåterställning på din enhet nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man återställer hårt på Huawei P30 | enkla steg för fabriksinställning eller masteråterställning

Felsökning av din Huawei P30 kan ibland kräva att du gör drastiska steg. Bland de du kan göra är fabriksinställning. Det är vanligtvis ett effektivt sätt att bli av med programvarufel eller appproblem. Det är också en rekommenderad lösning om du känner att din telefon har blivit trög på senare tid. I de flesta problem med långsam prestanda ligger orsaken till problemet djupt i programvaran som någon ytlig eller grunt felsökning kanske inte hjälper alls. Om du tror att du redan har utfört allt men problemet ännu inte har försvunnit är det inte en dålig idé att göra en fabriksåterställning.

Hård återställning kan vara tuff men om du inte har tid eller tålamod. När enheten har återställts måste du sedan konfigurera telefonen på nytt som du vill och installera om appar. Om du vill behålla dina foton och videor återställda i telefonen måste du också ladda ner dem efteråt. Om du inte vill gå igenom besväret med att återställa saker efter fabriken ska du reservera den här lösningen som det absoluta sista steget. Vi rekommenderar vanligtvis bara en fabriksåterställning som den sista felsökningen i de flesta av våra artiklar.

Två metoder för att återställa hårt på Huawei P30

Det finns två metoder för att utföra en fabriksåterställning på din Huawei P30. Du vill göra det första om det inte finns några problem att gå under Inställningsmenyn.

Metod 1: Hård återställning på Huawei P30 via Inställningar

Att torka av telefonen med fabriksinställning raderar automatiskt information från enhetens interna lagring. Mjukvarumiljön på din enhet återgår i princip till sin ursprungliga form, precis som när den lämnade fabriken. Detta innebär att allt du har lagt till enheten som filer, foton, videor och appar kommer att raderas. Om du inte vill förlora oföränderliga data, se till att skapa en säkerhetskopia i förväg.

Det kan finnas många olika skäl till varför en användare vill fabriksinställa en enhet. Om din situation kräver en hård återställning på Huawei P30 och du kan komma åt enhetens inställningsmeny, är den här första metoden åt dig. Det är lättare att göra jämfört med den andra nedan, så det här är en go-to-metod för dig.

Så här utför du en hård återställning på Huawei P30 via Inställningar:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Slå på enheten.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Tryck på System.
 5. Välj Återställ.
 6. Klicka på Återställ alla inställningar.
 7. Klicka på Återställ alla inställningar.
 8. Bekräfta åtgärden genom att trycka på Återställ alla inställningar.
 9. Vänta tills fabriksinställningen är klar.
Metod 2: Hård återställning på Huawei P30 via återställningsläge

Den här metoden är användbar i en viss situation: när inställningsmenyn inte är tillgänglig. Det kan finnas olika orsaker till att Inställningsmenyn kan bli oåtkomlig. I vissa fall kan enheten helt enkelt ha fryst eller inte svara. Andra gånger kan det bero på ett problem som du för närvarande försöker felsöka. I alla fall måste du göra hårt återställning på Huawei P30 via återställningsläge när situationen tvingar dig att göra det. Vi rekommenderar fortfarande att du använder den första metoden som ditt primära alternativ av bekvämlighetsskäl. Effektivt, de två metoderna har ingen skillnad alls. Enheten kommer att saneras helt och all användardata raderas efter att ha gjort någon av dem.

Så här utför du en hård återställning på Huawei P30 via återställningsläge:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av mobilen genom att trycka på strömbrytaren i några ögonblick.
 3. Tryck och håll in Volym upp och strömknapparna i ett par sekunder.
 4. När återställningsläget visas släpper du alla tangenter.
 5. Välj nu ”torka data / fabriksåterställning”. Använd volymknapparna för att navigera och strömknappen för att acceptera den.
 6. Bekräfta åtgärden genom att skriva “ja” och välj “torka data / fabriksåterställning”.
 7. När du ser informationen om Google Verification bekräftar du åtgärden genom att välja "torka data / fabriksåterställning".
 8. Välj slutligen "starta om systemet nu" med hjälp av strömknappen.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.