Hur man återställer förlorade iPhone med Find My iPhone (även om den är död eller inte är påslagen)

Att förlora en smartphone i dag kan vara en allvarlig situation att vara i eftersom det vanligtvis innebär att du kan äventyra viktig personlig information. Om du använder din iPhone som personlig assistent är det troligt att den innehåller känslig information som betalningsalternativ också. Det är därför absolut nödvändigt att hitta ett sätt att återställa en förlorad enhet så snart som möjligt. Om du tappade din iPhone 8 eller iPhone X är det relativt enkelt att hitta det så länge den fortfarande ansluter till internet och fortsätter att vara påslagen.

I den här artikeln ger vi sätten att rädda din förlorade iPhone (även om den inte är ansluten till internet också). Vi berättar också för dig andra alternativ som du kan använda, till exempel hur du fjärrtorkar enheten för att förhindra att känslig information faller i fel händer. Förhoppningsvis hittar du det enkelt genom att följa stegen nedan.

Innan vi fortsätter, låt oss påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Hur du ställer in Find My iPhone i din iPhone 8 och iPhone X (eller äldre modeller)

För att återställa felaktig eller förlorad iPhone måste du aktivera en viktig funktion först. Den här funktionen heter Find My iPhone och du kan aktivera den under Inställningar-appen. Hitta min iPhone kan hjälpa dig att hitta din enhet i realtid, även om den också kan vara användbar även när telefonens batteri har dött. Detta möjliggörs av en annan användbar funktion i Find My iPhone self - Skicka sista platsen. Om Skicka sista plats är aktiverat kommer Apple att meddelas om din telefons senaste GPS-koordinat. Uppenbarligen fungerar funktionen Hitta min iPhone endast framgångsrik om din telefon fortsätter att njuta av internetanslutning på den plats där du lämnade den. Om den befinner sig i en död plats, eller om mobildata eller wifi är avstängd, kanske du bara får den senaste kända platsen för enheten där den senast anslöt till internet.

Så här aktiverar du Hitta min iPhone och skicka sista plats:

 1. Starta appen Inställningar på din iPhone.
 2. Klicka på ditt Apple-ID längst upp.
 3. Knacka på iCloud.
 4. Rulla ner och tryck på Hitta min iPhone.
 5. Tryck på omkopplaren för att aktivera den.
 6. Växlat vid Skicka sista plats.

Så hittar du din iPhone med hjälp av en dator

Om du inte har tillgång till en annan iPhone för att använda Find My iPhone, är det bästa du kan göra att använda en dator och gå till iCloud.com. Här är hur:

 1. Öppna valfri webbläsare.
 2. Gå till iCloud.com och logga in på ditt iCloud-konto. Se till att det här är samma iCloud-konto som du använder i din förlorade telefon.
 3. Klicka på Hitta iPhone i huvudmenyn.
 4. Ange ditt Apple-ID och lösenord och logga in om du blir ombedd
 5. Klicka på Alla enheter längst upp.
 6. Klicka på enhetsnamnet för den enhet du vill spåra.

Du kan zooma in och ut från kartan om du vill. På kartsidan stöter du också på tre alternativ - Spela ljud, borttappat läge och radera . Nedan är förklaringarna för var och en av dem:

Spela ljudalternativet låter dig skicka ett kommando till din iPhone så att det ger ett ljud för att uppmärksamma. Spela ljud kommer att åsidosätta de ljudinställningar du har angett i din enhet så även om det är i vibrations- eller tyst läge fortsätter din iPhone att ljuda.

Alternativ med förlorat läge skickar ett kommando till din enhet så att det visar ett telefonnummer du har nominerat för att visas på skärmen. Förhoppningsvis kan en ärlig själ som hittar din telefon använda det numret för att kontakta dig. Förlorat läge tillåter också telefonen att spela ett ljud för att få uppmärksamhet. Uppenbarligen kommer Lost-läge bara att fungera i din förlorade iPhone om den fortfarande startar. Om det inte gör det kommer du fortfarande att kunna komma åt Lost-läge i en annan iPhone eller dator, men det aktiveras inte på din förlorade enhet. När den startar igen och ansluter till internet aktiveras Lost-läget automatiskt. Tänk på att Lost-läget aktiverar lokationstjänster även om du inaktiverade det innan enheten förlorades.

Radera alternativet är mest användbart i en situation där det är nästan omöjligt att hitta din iPhone och du inte vill att någon ska få åtkomst till din information. I den här situationen föreslår vi att torka av telefonen med hjälp av Erase för att undvika risk för känslig information. Med det här alternativet kommer din iPhone att rensas bort och all användardata som inte laddats upp till iTunes eller iCloud förr kommer att försvinna för alltid. Även om du hittar din telefon så småningom kommer de data du raderade att försvinna för alltid.

Så hittar du din iPhone med en annan iPhone eller iPad

När du använder en annan iPhone eller iPad för att hitta din förlorade iPhone måste du ha appen Hitta min iPhone. Det är vanligtvis en del av de förinstallerade apparna på alla iPhone men om den du använder inte har någon installerad kan du få en gratis från App Store. När du har installerat appen följer du stegen nedan:

 1. Öppna appen Hitta min iPhone.
 2. Logga in med ditt iCloud-ID.
 3. Klicka på namnet på den enhet du vill spåra.
 4. Klicka på Åtgärder längst ner för att se dina alternativ. Här har du samma 3 alternativ som du har i webbvyn för iCloud:
  • Spela ljudalternativet låter dig skicka ett kommando till din iPhone så att det ger ett ljud för att uppmärksamma. Spela ljud kommer att åsidosätta de ljudinställningar du har angett i din enhet så även om det är i vibrations- eller tyst läge fortsätter din iPhone att ljuda.
  • Alternativ med förlorat läge skickar ett kommando till din enhet så att det visar ett telefonnummer du har nominerat för att visas på skärmen. Förhoppningsvis kan en ärlig själ som hittar din telefon använda det numret för att kontakta dig. Förlorat läge tillåter också telefonen att spela ett ljud för att få uppmärksamhet. Uppenbarligen kommer Lost-läge bara att fungera i din förlorade iPhone om den fortfarande startar. Om det inte gör det kommer du fortfarande att kunna komma åt Lost-läge i en annan iPhone eller dator, men det aktiveras inte på din förlorade enhet. När den startar igen och ansluter till internet aktiveras Lost-läget automatiskt. Tänk på att Lost-läget aktiverar lokationstjänster även om du inaktiverade det innan enheten förlorades.
  • Radera alternativet är mest användbart i en situation där det är nästan omöjligt att hitta din iPhone och du inte vill att någon ska få åtkomst till din information. I den här situationen föreslår vi att torka av telefonen med hjälp av Erase för att undvika risk för känslig information. Med det här alternativet kommer din iPhone att rensas bort och all användardata som inte laddats upp till iTunes eller iCloud förr kommer att försvinna för alltid. Även om du hittar din telefon så småningom kommer de data du raderade att försvinna för alltid.

Vad gör jag om Find My iPhone inte var aktiverat?

Om du inte lyckades aktivera Hitta min iPhone innan du lyckas förlora din enhet kan det fortfarande finnas ett annat sätt att spåra den med Googles platshistorik. Detta måste naturligtvis också vara aktiverat i din telefon först för att vara användbart. Om du råkar slå på platshistorik i din Google Maps-app kan du kanske få en allmän uppfattning om var den senaste kända platsen för din telefon är. Följ de här stegen för att spåra telefonens platshistorik:

 1. Öppna en webbläsare i din dator eller telefon och gå till maps.google.com/locationhistory.
 2. Logga in på ditt Google-konto. Om du har flera Google-konton, se till att använda den som är inloggad på din förlorade iPhone.
 3. Välj datum då telefonen försvann.
 4. Kontrollera den senaste kända adressen på din enhet.
 5. Kom ihåg att om du tror att din telefon var stulen, se till att anmäla händelsen till ordentligt brottsbekämpande organ. Låt sedan en brottsbekämpare följa dig för att hämta din enhet.

VIKTIGA REMINTER

Bortsett från att rapportera din stulna enhet kan det också vara klokt om du kan torka av telefonen på distans, särskilt om du använde den för Apple Pay, eller om den innehåller viktig personlig information och / eller data. Om du undrar hur du tar bort kreditkortsinformation från Apple Pay så här gör du det:

 1. Öppna din webbläsare på din dator och gå till iCloud.com.
 2. Logga in på ditt konto. Se till att det här är samma iCloud-konto som du använder i din förlorade telefon.
 3. Klicka på appen Inställningar.
 4. Under avsnittet Mina enheter längst ner klickar du på den enhet du vill torka av Apple Pay från - du bör se en Apple Pay-logotyp bredvid alla enheter som ställs in med tjänsten.
 5. Klicka på Ta bort alla ...

Nu har alla kort som är kopplade till Apple Pay inte längre tillåtet att göra några transaktioner med den enheten. Vi förstår att du måste använda ditt unika fingeravtryck för att auktorisera Apple Pay men det rekommenderas starkt att all kreditkortsinformation från den enheten tas bort helt för att vara på den säkra sidan.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.