Hur man använder PS4 Controller On Steam

Det var svårt att använda en PlayStation 4-controller på Steam - men det är det inte. Istället för att ladda ner och anpassa applikationer från tredje part, behöver du bara justera vissa Steam-inställningar för att ansluta din PlayStation 4-styrenhet till din PC eller laptop. Ja, Steam erbjuder nu den här typen av stöd i den ursprungliga applikationen - det finns inget behov av att fumla runt med frustrerande verktyg från tredje part.

Ställa in det

Att ansluta din PlayStation 4-styrenhet är väldigt enkelt. Du måste ha din DualShock 4 till hands, liksom Steam-applikationen på din dator. Öppna applikationen och genom att gå till inställningar och sedan gå till controllerinställningar kan du använda din DualShock 4 med Steam. Du måste bara slå på "PS4 Configuration Support" och ansluta din DualShock 4 till din dators USB-port. Det kommer att öppna ett fönster för att anpassa styrenhetens namn, ljusstyrka, ljusstyrka, färg och mättnad samt att slå rummen på eller av.

När du har konfigurerat alla dessa inställningar kan du godkänna dem och börja använda din DualShock 4 PlayStation 4-styrenhet med alla spel på Steam som har kontrollerstöd.

Dom

Som du ser är det extremt enkelt att konfigurera din DualShock 4 med Steam på din PC. Med bara några få små konfigurationer kan du börja spela med din PC-styrenhet med fingrarna.