Hur man använder iBooks och hanterar PDF-dokument på din nya Apple iPhone X [Tutorials]

Apple tar aldrig i bruk att ge mer avancerade mobila funktioner och tjänster till människor via sina flaggskepps iOS-enheter. Sedan lanseringen av iOS 8 kan du se många nya kraftfulla funktioner och funktioner inbäddade i varje iPhone och iPad. Och sedan dess blir det ännu smartare och bättre med Apples iOS-enhetsuppställningar.

En av dessa viktiga funktioner är iBooks, tillgängliga på Apple-enheter inklusive den senaste iPhone X-handenheten. Om du är en typisk boklig person skulle den här funktionen passa dig. Med iBooks på din iPhone X kan du skaffa och ladda ner böcker, hantera dina inköp, organisera ditt bibliotek, hitta ljudböcker på din iPhone och mer. Och om du vill kan du skicka iBooks som presenter till någon via e-post.

Hur laddar du ner och köper böcker från iBooks Store med din iPhone X iBooks-app?

Ett Apple-ID krävs för att ladda ner och köpa böcker från iBooks Store. Du måste använda ditt Apple-ID för att logga in i iBooks Store för att kunna läsa PDF-filer och ePub-dokument som finns tillgängliga på dina appar. Så här laddar du ner och köper böcker från iBooks Store:

 1. För att komma igång öppnar du iBooks- appen.
 2. Bläddra sedan i böcker i flikarna Featured eller Top Charts eller sök efter en specifik boktitel på fliken Sök .
 3. Tryck på valfri bok för att se mer information om den. Du kan också läsa recensioner, se relaterade titlar eller trycka på Prov på höger sida av skärmen för att se tillgängliga exempelsidor.
 4. När du har beslutat att göra ett bokköp trycker du på priset på sidan av skärmen.
 5. Klicka sedan på Köp.
 6. Om du vill få en gratis bok trycker du på Hämta på höger sida av skärmen och tryck sedan på Hämta bok.
 7. Klicka på Köpt längst ner på skärmen för att hitta en bok som du har köpt tidigare eller få den senaste versionen av en bok du redan har.

Du kan också välja att använda Touch ID eller Face ID för att göra bokköp och nedladdningar. Om du väljer något av dessa alternativ kommer du inte kunna se Köp eller Hämta bok.

Hur läser du och lyssnar på ljudböcker med din iPhone X iBooks-app?

Förutom att läsa böcker kan du också spela och lyssna på ljudböcker i din iPhone X iBooks-app. Du kan läsa och lyssna på ljudböcker som du köpte från iTunes Store, iBooks Store och även de som du importerade från andra källor. Så här görs:

 1. Öppna iBooks- appen.
 2. Klicka på Mina böcker.
 3. Klicka sedan på ett bokomslag för att börja läsa eller lyssna.

När du slutar läsa eller lyssna på böcker / ljudböcker kommer iBooks automatiskt att återkalla var du slutade. Så nästa gång du återvänder till din bok eller ljudbok börjar den precis där du stannade. Du kan också ställa in iBooks att komma ihåg var du slutade på dina andra enheter.

 • För att göra det, gå till Inställningar-> iBooks-> slå sedan på eller aktivera alternativet för att synkronisera bokmärken och anteckningar på din iPhone X.

Hur organiserar du ditt iBooks-bibliotek på iPhone X?

Ditt iBooks-bibliotek innehåller böcker, ljudböcker och PDF-dokument som du har sparat i iBooks-appen. Det kan också användas som lagring för dina förslag, projektplaner, användarguider och andra dokument för snabb och enkel åtkomst. Böcker som du har i iCloud men inte laddats ner till din iPhone visas automatiskt i ditt bibliotek. Du kan välja att dölja dessa böcker om du vill. För att organisera dina böcker i grupper kan du använda anpassade samlingar på din iPhone X. Så här:

 1. Öppna iBooks .
 2. Klicka på Alla böcker eller på Arkiv-menyn högst upp på skärmen.
 3. Klicka sedan på Ny samling.

Om du vill organisera objekten i en samling på din iPhone X trycker du bara på och håller i boken som du vill flytta och drar den mot dess nu plats.

För att automatiskt synkronisera dina samlingar med dina andra Apple-enheter måste du logga in på alla dina enheter med samma Apple-ID. Gå sedan till dina iPhone X-inställningar-> iBooks-> och aktivera Sync Collections.

Dina böcker kan nås på alla dina Apple-enheter så länge du är inloggad på alla med samma Apple-ID. Alla böcker som du har köpt från iBooks Store är automatiskt tillgängliga för alla dina enheter via iBooks-appen. Samma sak gäller ljudböckerna du köpte från iTunes Store eller iBooks Store.

För att få åtkomst till dina importerade ePub-, iBook-författarböcker och PDF-dokument på alla dina Apple-enheter måste du använda iCloud Drive. För ljudböcker som du inte köpte från iTunes Store kan du manuellt synkronisera ljudböcker med iTunes.

Hur tar jag bort böcker och ljudböcker på din iPhone X iBooks?

Alla oanvända eller oönskade böcker och ljudböcker bör raderas för att spara utrymme på din enhetslagring. Så här görs:

 1. Öppna iBooks på din iPhone X.
 2. Klicka på Välj .
 3. Bläddra till och hitta den bok eller ljudbok som du vill ta bort.
 4. Klicka för att välja objektet.
 5. Klicka sedan på Radera.
 6. Välj alternativet för att ta bort nedladdning om du bara vill ta bort objektet från din iPhone X.
 7. Välj alternativet Radera överallt om du vill ta bort objektet från iCloud och automatiskt ta bort det från alla dina andra enheter.

Använda iBooks med PDF-dokument på iPhone X

PDF- eller bärbara dokumentformatfiler är elektroniska tryckta dokument som du kan visa, navigera, skriva ut, redigera eller vidarebefordra till någon annan. Det är en av de vanligaste filtyperna i dag. Faktum är att de flesta utskrivbara formulär eller dokument som kan laddas ner från webben troligen är i PDF-format. En .pdf-filändelse indikerar att filen är ett portabelt dokumentformat eller PDF. På grund av den ökande efterfrågan och användningen av PDF-filer har smarttelefonstillverkarna inkluderat bland de måste-appar som stöds i deras respektive flaggskeppsenheter. Och det är troligtvis anledningen till att iBooks erbjöds sedan iOS 8-plattformen fram till nu. Så nu skulle din nästa fråga förmodligen handla om hur du använder iBooks för att hantera PDF-dokument på din iPhone X? Om så är fallet, här är svaret på den frågan.

Hur använder jag iBooks med PDF-dokument på din iPhone X?

Du kan använda iBooks för att visa, spara, dela, synkronisera och skriva ut PDF-dokument på din iPhone X. För att synkronisera PDF-dokument till din dator från iBooks måste du använda iTunes version 10.1 eller senare. PDF-bilagor och andra PDF-dokument från Safari kan ses på dina iPhone X iBooks.

Så här öppnar du PDF-dokument och PDF-e-postbilagor med iBooks:

 1. Öppna e-postmeddelandet med PDF-bilagan.
 2. Klicka för att öppna bilagan.
 3. Klicka på Dela- ikonen.
 4. Tryck på alternativet för att kopiera till iBooks . Om du gör det öppnas bilagan i iBooks.

Om du använder iBooks för att öppna en PDF-fil kommer appen automatiskt att spara en duplikatfil eller kopia av PDF-filen till din iBooks PDF-hylla / bibliotek. Nästa gång du synkroniserar din iPhone X med en dator sparas din PDF till antingen iBooks eller iTunes-biblioteket. För OS X Mavericks eller senare datorer synkroniseras din PDF till ditt iBooks-bibliotek. För OS X Mountain Lion och tidigare och Windows-datorer synkroniseras PDF: erna med ditt iTunes Book Library.

Hur kan du synkronisera och spara PDF-filer på din iPhone X?

Så här synkroniserar och sparar du PDF-dokument från din dator till iBooks på din iPhone X:

 1. Anslut din iPhone till din dator och öppna sedan iTunes.
 2. Välj din iPhone X eller iPhone-ikonen när den visas i iTunes.
 3. Navigera till menyn Inställningar och klicka sedan på Böcker.
 4. Välj alternativet för att synkronisera böcker.
 5. Om iTunes är konfigurerat för att synkronisera endast valda böcker, se till att kryssrutan bredvid PDF-filen du vill synkronisera är markerad eller markerad.
 6. Klicka på Synkronisera för att börja synkronisera.

Du kan också använda iTunes för att säkerhetskopiera och överföra dina PDF-dokument till din dator.

Hur mailar eller skriver jag ut PDF-filer eller anteckningar i iBooks på din iPhone X?

Om det behövs kan du använda iBooks-appen på din iPhone X för att skriva ut ett PDF-dokument. Här är hur:

 1. Öppna iBooks på din iPhone X.
 2. Klicka på menyn längst upp på skärmen.
 3. Om du uppmanas med en popup-meny väljer du PDF-filer från de angivna alternativen.
 4. Klicka för att välja det PDF-dokument som du vill skriva ut eller e-post.
 5. Klicka på Dela- ikonen högst upp i menyraden. Om du inte ser menyn, tryck en gång överallt på skärmen för att visa den.
 6. Tryck på alternativet för att skriva ut eller e-post.
 7. Välj Skriv ut om du vill skriva ut PDF-dokumentet, annars väljer du E-post för att skicka det till någon via e-post.

Om du vill skriva ut en PDF på din iPhone X väljer du en AirPrint-skrivare, anger sidintervall och nummer eller kopior och trycker sedan på Skriv ut.

Tips: AirPrint är en Apple-patenterad teknik som används för att skapa utskrifter i full kvalitet från din iOS-enhet eller Mac-dator utan att behöva ladda ner eller installera drivrutiner eller programvara. Det är en inbyggd funktion i de mest populära skrivarmodellerna.

Om du vill e-posta en PDF på din iPhone X anger du e-postadressen (mottagaren), lägger till ett meddelande till kroppen om du vill och knackar sedan på Skicka.

Hur skickar jag iBooks som gåva via e-post på din iPhone X?

Tänker du på att skicka iTunes eller iBooks presenter till dina nära och kära? Allt du behöver är att säkra en senaste version av iTunes på din Mac- eller Windows-dator och din iPhone i den senaste iOS-versionen. Du kan skicka presentpengar som musik, filmer, TV-program, appar, böcker, ljudböcker och lagra kredit. Butikskredit är alla pengar som mottagaren kan använda för att köpa appar eller andra objekt i iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Mottagaren av din gåva måste ha ett Apple-ID i samma region eller land som din. Betalningsmetoden som du har angett för ditt Apple-ID kommer att användas i köpet. Om du ännu inte har konfigurerat en betalningsmetod på din iPhone X, bör du göra det för att börja skicka butikskrediter. Observera dock att iTunes Gifts inte stöds i andra regioner och länder.

När du har ställt in allt följer du dessa steg för att börja skicka ett presentbelopp eller ett objekt till någon:

 1. Öppna A pp Store- appen på din iPhone X.
 2. Knacka idag.
 3. Klicka sedan på din foto- eller profilikon som finns i skärmens övre högra hörn.
 4. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord om du uppmanas .
 5. Tryck på alternativet för att skicka presentkort via e-post . Du kan också välja en app eller ett annat objekt som gåva att skicka.
 6. Ange din mottagares e-postadress.
 7. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
 8. Tryck för att välja det belopp du vill skicka i present (lagra kredit) eller tryck på Annat för att ange ett annat belopp.
 9. Som standard skickas gåvan direkt efter att du köpt den. Om du inte vill ha det så kan du ställa in ett schema för gåvan som ska skickas senare. För att göra det, tryck på Idag och ställ sedan in dina önskade data för gåvan att skicka.
 10. Navigera till det övre högra hörnet och tryck sedan på Nästa.
 11. Välj ett tema för din present och tryck sedan på Nästa.
 12. Tryck på Köp .
 13. Tryck sedan på Köp nu för att bekräfta köp.

Hur skickar jag in och löser in en iTunes-present?

Om du har skickat gåvan och mottagaren inte får ett e-postmeddelande kan du skicka din iTunes-gåva igen från din iPhone X. Så här:

 1. Navigera till Inställningar-> [ditt namn] -> iTunes & App Store.
 2. Tryck på ditt Apple-ID på skärmens övre del.
 3. Klicka sedan på Visa Apple-ID. Om du uppmanas, verifiera ditt Apple-ID med rätt lösenord.
 4. Tryck på Gåvor för att fortsätta.
 5. Tryck för att välja den gåva du vill skicka igen.
 6. Innan du skickar gåvan igen, kontrollera och se till att mottagarens e-postadress är korrekt eller giltig. Om du vill ändra eller redigera mottagarens e-postadress klickar du på deras e-postadress på presentdetaljskärmen och dubbelkontrollerar stavningen.
 7. Klicka sedan på Skicka gåva igen.

Om du inte ser något alternativ att skicka gåva igen, betyder det att mottagaren redan har löst in den gåva du har skickat.

Om du är mottagare eller när någon skickar dig en present kommer du att se ett e-postmeddelande om det. För att lösa in presenten trycker du på eller klickar på Lös in alternativet i e-postmeddelandet för att öppna och ladda ner föremålet. Logga in med ditt Apple-ID om du uppmanas att fortsätta.

Och det täcker allt i den här guiden. Kolla in vårt avsnitt om felsökning för iPhone X och handledning för att se mer omfattande genomgång och felsökningsguider.