Hur man ansluter AirPods till MacBook

Om du letar efter nya sätt att använda dina Apple AirPods har du kommit till rätt plats. Du vet redan - förmodligen - hur du ansluter dem till din iPhone, och vi har visat dig hur lätt det är att göra dem också med din Android-smartphone. Men hur är det med MacBook? Eller MacBook Air? MacBook Pro? Vad händer om du är trött på att använda lagerhögtalarna i dessa bärbara datorer och vill förbättra ljudkvaliteten lite med Apple AirPods? Den goda nyheten är att den här typen av anslutning är mycket bra möjlig.

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple AirPods trådlösa Bluetooth-headsetKolla pris på Amazon

TakterBeatsX trådlösa hörlurar i örat - vit (MLYF2LL / A)Kolla pris på Amazon

Om du är redo att börja göra dina Apple AirPods bara lite mer mångsidiga med dina MacBook-datorer, se till att följa med nedan. Vi tar dig steg för steg om hur du ansluter dem till enheterna. Här är hur!

IPhone-problemet

Det är värt att notera att dina Apple AirPods bara kan ansluta till din MacBook; Apple AirPods har dock en speciell typ av anslutning till iPhone. Och det beror på att alla de nya iPhonerna har ett speciellt ljudbehandlingschip. Dessa fungerar med Apple AirPods för att ge ljud som spelas på iPhone en tydligare och skarpare ljudkvalitet.

Apple AirPods låter fortfarande bra oavsett vilken enhet du ansluter dem till - de kommer bara inte att ha den tillagda "oomf" som ljudbehandlingschipet kan ge i iPhone.

iCloud och Apple AirPods

Om du redan har anslutit dina Apple AirPods till din iPhone och du är inloggad med ditt iCloud-konto på alla enheter, är det verkligen enkelt att använda dina Apple AirPods med din MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro - även din Mac Pro eller iMac!

Gå över till din valbara Apple-dator och logga sedan in med ditt användarnamn och lösenord. När du är där och är redo att använda Apple AirPods, vill du slå Bluetooth-knappen längst upp till höger på skärmen i menyraden.

När du klickar på den Bluetooth-knappen kan du helt enkelt bläddra igenom listan över tillgängliga Bluetooth-enheter och välja dina Apple AirPods. Om de redan används med din iPhone kommer det att kopplas bort dem från iPhone och flytta dem över till din Apple-dator du väljer. När du är klar med att använda datorn och stänga locket kan du använda dina Apple AirPods som vanligt med din iPhone.

Utan en tidigare anslutning

Om du inte tidigare har anslutit dina Apple AirPods till din iPhone, eller om du bara inte ser anslutningen i Bluetooth-menyn, måste vi göra lite manuellt arbete för att få dina Apple AirPods anslutna till en av dina MacBook-enheter.

Det första steget är att logga in på din Mac-enhet och sedan gå till avsnittet Systeminställningar - därifrån klickar du på Bluetooth-valet. Tryck nu på den vita knappen på vänster sida av rutan för att vrida Bluetooth till “On” -läget. När vi är “På” kan vi starta parningsprocessen mellan dina Apple AirPods och Mac.

Ta nu dina AirPods och öppna ärendet. Håll sedan den vita knappen runt baksidan av fodralet - tre sekunder borde räcka för att starta parningsprocessen. En bra indikation på att parningsprocessen startar är om du ser statuslampan bli vit. När du gör det bör du se Apple AirPods visas i avsnittet Systeminställningar för Bluetooth.

Om och när du gör det, tryck på den blå Anslut- knappen för att para din Mac med dina Apple AirPods. Det kan ta en sekund, men när du har gjort det borde dina Apple AirPods inte bara vara anslutna till din Mac, utan också hela ditt iCloud-konto.

Det betyder att om du inte har anslutit dem till din iPhone eller iPad tidigare, bör de automatiskt ansluta när du använder den ena eller den andra enheten efter att du har lagt dem i öronen - men du kanske faktiskt måste välja den manuellt för iPad från sin Bluetooth-meny.

Vad sägs om andra Mac-datorer?

Om du undrade hur du ansluter AirPods till en MacBook kommer den här processen att komma igång på bara några minuter. Och ovanstående process kan fungera för alla Mac-enheter - MacBooks, iMac och till och med Mac Pro. Det enda som kan skilja processen är om din Mac-enhet är i en mjukvaruversion som skiljer sig från Mojave. Men för det mesta är den allmänna processen densamma.

Dessutom fungerar den här processen ganska på samma sätt för iPad och andra iPhone-modeller - öppna bara din Bluetooth-kategori och anslut till de AirPods som listas.

Dom

Som ni ser är det ganska snabbt och enkelt att koppla ihop dina Apple AirPods med nästan alla Mac-enheter som finns. Apple gör det lätt att ansluta dem till din enhet, och när du gör det med en enhet är du i princip inställd på alla Apple-enheter som är länkade till ditt iCloud-konto!

ProduktvarumärkenamnPris

ÄppleApple AirPods trådlösa Bluetooth-headsetKolla pris på Amazon

TakterBeatsX trådlösa hörlurar i örat - vit (MLYF2LL / A)Kolla pris på Amazon