Hur man aktiverar T-Mobile LTE-stöd för Nexus 4

Trots att Nexus 4 hittills har erkänts som den bästa Google-smarttelefonen på grund av sin eleganta design, kraftfulla prestanda och överkomliga pris, saknar den funktionen som många smarttelefonkunder nuförtiden söker, vilket är LTE-stödet.

En Reddit-användare med namnet Yarzospatflute avslöjade dock nyligen ett sätt att aktivera T-Mobile Nexus 4 LTE enligt Android Authority. Det finns dock vissa fångster om metoden som Reddit-användaren visade.

Krav

Här är några krav som påpekas av samma källa:

1. Ett viktigt krav är att du bor i ett område där T-Mobile LTE-stöd finns.

2. Du måste blixta tre filer, till exempel .33-radion, autofix för samma radio och build.prop-instruktioner som gör att din telefon kan identifieras som en LTE-stödd enhet. Du hittar nedladdningslänkar för alla de tre filerna i den här länken.

När du har blinkat zip-filerna med hjälp av instruktionerna i filerna du laddade ner går du till Inställningar följt av Mer . Fortsätt sedan till mobilnätverk och åtkomstpunktnamn .

Ange följande konfigurationer där:

Namn: T-Mobile US LTE

APN: fast.t-mobile.com

MMSC: //mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc

MCC: 310

MNC: 260

APN-typ: standard, supl, mms

APN-protokoll: IPv4 / IPv6

Se till att du kopierar symbolerna (t.ex. streck och snedstreck) som de presenteras här för att förhindra fel eller misslyckade resultat.

Efter detta, ring * # * # 4636 # * # * . I menyn som dyker upp, öppna telefoninformation och välj “ Välj önskad nätordstyp” . Den bör placeras precis ovanför alternativet ” Stäng av radio” . Anpassa den till “LTE / GSM / CDMA auto (PRL)” .

Det är så, din Nexus 4 är redan LTE aktiverad.

Påminnelse

Det kan vara bra att aktivera LTE-stöd för din Nexus 4 från T-Mobile. I kombination med det finns dock få nackdelar. Bland dem är batteriladdning och lägre än vanligt LTE-hastigheter. Detta beror på att Nexus 4 inte riktigt är utformad som en LTE-telefon.

källor:

(Du hittar kommentarerna här ganska användbara när du stöter på problem under processen) Android Authority och Reddit.

Skicka dina frågor och förslag via e-post till oss

Jag hoppas att informationen som lämnats här på något sätt hjälpte. För fler frågor om Android-enheter, skriv till oss på [e-postskyddad]. Var bara detaljerad så mycket som möjligt i dina frågor så att vi effektivt kan hitta ditt problem och hjälpa dig hitta rätt lösning för det.

Användare som har något att bidra med i ämnet kan också dela sina åsikter och förslag via [e-postskyddad] eller i kommentarrutan nedan.

Besök även avsnittet Mailbag för mer artiklar.