Hur man aktiverar liggande läge när Facebook Live sänds på iPhone 8 Plus

Efter sina rivaler, YouTube och Periscope, tillåter Facebook nu att sända liveevenemang i liggande läge. Om du har en iPhone 8 Plus och vill veta hur du använder Facebook Live i liggande läge, kolla in ett enkelt trick för att göra det nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att du kan kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Hur man aktiverar liggande läge när Facebook Live sänds på iPhone 8 Plus

Jag försöker göra Facebook Live med min iPhone 8 Plus och har en utmaning att få mina videor att visa höger sida upp (jag är i sidled). Jag har sökt efter en lösning och det verkar som om du kan ställa in telefonen till liggande i Facebook innan du startar livevideoen och det borde fungera. Men jag kan inte komma till någon inställning som gör att jag kan göra det. Jag har låset för porträtt, jag har standarden, inte zoom för visning men jag kan inte tycka få FB att gå landskap. Har du några tankar om detta? Tack.

Lösning : Facebook har redan rullat ut en lapp för att låta liggande läge fungera medan det sänds på Facebook Live för ett par år tillbaka, om vi inte tar fel. Det finns ingen inställning i appen för att ställa in Facebook Live-orientering till liggande, men det är ett enkelt trick att göra just det. Här är hur:

  1. Innan du öppnar Facebook-appen ska du se till att din iPhone 8 Plus redan är inställd på liggande orientering. Återigen vill du sätta din iPhone i liggande läge innan du öppnar appen.
  2. Öppna Facebook-appen.
  3. Klicka på Facebook Live-knappen och starta din sändning.

När du har startat din Facebook Live-sändning kan du inte ändra riktningen till en annan. Du måste stoppa den aktuella uppgiften så att du kan växla till stående läge igen.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.