Hur man aktiverar begränsningar eller föräldrakontroll i iOS 12

Begränsningar eller föräldrakontroll låter dig hantera innehåll, applikationer och funktioner du vill att dina barn ska få åtkomst till. I iOS 11 kan begränsningar hittas omedelbart under Allmänna inställningar men när iOS 12 anlände var alternativet borta. Många användare trodde det som ett fel men i själva verket överförs det till en annan meny.

Fortsätt läsa eftersom jag kommer att leda dig genom att aktivera begränsningar eller föräldrakontroller på din iPhone som redan kör iOS 12.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Här är stegen för hur du aktiverar begränsningar eller föräldrakontroller på din iPhone med iOS 12 ...

  1. Hitta och tryck på Inställningar på Hem-skärmen.
  2. Pekskärmstid. Det är som standard inaktiverat så om du inte har ställt in den tidigare måste du aktivera den för att kunna använda tjänsten.
  3. Klicka på "Slå på skärmtid". Nästa skärm visar dig saker du kan göra om det är aktiverat.
  4. Tryck på Fortsätt. Du blir sedan frågad om det är din telefon eller ditt barn. Välj rätt svar men i den här guiden, låt oss välja "Det här är min iPhone".
  5. Tryck på "Det här är min iPhone".
  6. Skärmtid är nu aktiverad. Med detta kan du schemalägga tid bort från skärmen, ställa in tidsgränser för appar, inaktivera appar du inte vill att dina barn eller andra användare ska använda och blockera olämpligt innehåll.

Med driftstopp kan du ställa in ett schema för tid bort från skärmen. Under den här tiden är det bara appar som du väljer att tillåta och telefonsamtal som är tillgängliga. Du kan ställa in starttid kl. 22.00 och sluttid kl. 07.00.

Du kan också ställa in dagliga tidsgränser för appkategorier du vill hantera med appgränser. Klicka på Lägg till gräns för att välja appar du vill hantera. Du kan välja att begränsa ditt barns användning av appar för sociala nätverk såväl som spel.

Nästa är att du kan välja appar som ska få arbeta hela tiden med alternativet Alltid tillåtet. måste du bara trycka på plustecknet för att lägga till appen i listan.

Sedan har du innehålls- och integritetsbegränsningarna som gör att du kan blockera olämpligt innehåll. Du måste växla omkopplaren ovan för att aktivera detta och sedan kan du välja appar du inte tillåter att ändringar görs. Låt oss i den här guiden välja Location Services som ett exempel. Om andra människor använder din iPhone ofta kan du välja att alltid kräva ett lösenord när du köper.

Alternativet "Använd skärmtidskodkod" kräver att användaren måste ange lösenordet om han eller hon vill förlänga tidsgränsen. För detta måste du bara skapa ett lösenord som bara du visste om.

Slutligen kan du stänga av den här tjänsten genom att trycka på 'Stäng av skärmtid' som kräver att du anger ditt lösenord. Därefter trycker du på 'Stäng av skärmtid' för att bekräfta.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

RELEVANTA POSTER:

  • Hur man fixar Apple iPhone XR Bluetooth-parning som plötsligt slutade fungera, inte kan para ihop med andra Bluetooth-tillbehör [Felsökningsguide]
  • Hur man fixar Apple iPhone XR larmsystem som inte fungerar, ljudvarningar för larm fungerar inte [Felsökningsguide]
  • Hur man fixar iPhone XS som inte har Internet även om Wi-Fi-status säger Connected [Felsökningshandbok]
  • Hur man fixar mobildata som inte fungerar på Apple iPhone XS, Felaktig uppdatering av cellulär uppdatering [Felsökningsguide]