Hur lång tid tar ångbidrag?

Om du köpte ett videospel på spelplattformen Steam som du inte gillar, kanske du undrar hur du kan byta tillbaka det mot en återbetalning. Före 2015 var det inte möjligt att återbetala ånga alls, men på grund av ökad efterfrågan från konsumenter och spelare som behövde mer skydd började Steam ta återbetalningar för digitala spel.

Som sagt, kanske du undrar hur du kan lämna in ditt digitala spel för att få återbetalning på Steam såväl som kraven. Om du följer med nedan visar vi dig alla detaljer som du behöver för att lämna in ett spel för att få återbetalning för Steam. Här är hur.

Vilka är de strikta kraven?

Steams återbetalningspolicy har varit en gudsgud, och generellt kan du få en återbetalning för allt du har haft i mindre än två veckor och har spelat under två timmar. Det är de strikta kraven, men även då måste processen godkännas av Steam.

Hur får du en återbetalning?

Som vi redan nämnt kan du vanligtvis få en återbetalning för allt du har haft under mindre än två veckor med under två timmars spel. Som sagt, om det videospel som du köpte finns i det fönstret kan du öppna Steam och gå till ditt bibliotek. Välj spelet och sedan till höger om fönstret ska du se en supportlänk . Klicka på det!

Därefter kan du välja problemet du har med produkten. Om du till exempel väljer "Jag har köpt det här av misstag", kommer Steam att ge dig möjlighet att lösa tekniska problem eller begära återbetalning. Välj begär återbetalning.

Därefter måste du välja vad du vill att betalningen ska återbetalas till. Du kan välja din Steam Wallet eller så kan du välja den ursprungliga betalningsmetoden, till exempel PayPal eller ett annat kort. Ge dem sedan ett skäl till återbetalningen och skicka in din begäran.

Det tar egentligen mindre än en minut att slutföra processen, men nu måste du vänta på att Steam godkänner din begäran. I allmänhet kommer de att leta efter saker för att säkerhetskopiera dina påståenden, till exempel att se till att du inte har en prestation som säger att du har slutfört spelet, eller att du spelat för mycket timmar.

När den väl har godkänts startar den officiella återbetalningsprocessen. Valve säger att spel som ägs under mindre än 14 dagar och spelas under mindre än två timmar vanligtvis automatiskt godkänns, men det kan vara enstaka spel som inte är av en eller annan anledning.

Hur lång tid tar återbetalningen?

Men hur lång tid tar det när din förfrågan har godkänts av Steam? Steam säger att de flesta köpta tillverkade i USA kommer att ta upp till sju arbetsdagar. Du kommer troligtvis se det mycket snabbare än så, men sju dagar är antalet de har lagt på det. Men om det var ett internationellt köp kan det ta lite längre tid än så.

Kan du begära återbetalning för spel som är äldre än 14 dagar?

Valve säger att du till och med kan få återbetalningar på spel som ligger utanför 14-dagarsfönstret. De tittar över dessa förfrågningar manuellt och godkänns från fall till fall. Som sagt, om du har ett spel som ligger långt utanför 14-dagarsfönstret, kommer din begäran om återbetalning inte att godkännas.

Kan du återbetala för många spel?

Svaret är ja! Det finns dock inga specifika nummer för att låta samhället veta hur mycket som är för mycket. Om du lägger in för många begäranden om återbetalning kommer Steam att meddela dig att du har lagt in en hel del förfrågningar från sent. De kommer också att låta dig veta hur Steam-återbetalningar inte ska användas helt enkelt för att demonstrera spel, och att om de känner att du missbrukar systemet så fryser de återbetalningar för ditt konto.

Vad sägs om vägrat bidrag?

Ventil har rätt att vägra återbetalning. Naturligtvis kan kunderna vara ganska frustrerade över det vägran, och det är därför Valve låter dig utmana beslutet. Du kan begära återbetalning igen och det granskas manuellt av en annan Valve-anställd. Det finns dock ingen garanti för att avslaget kommer att vändas även då.

Dom

Som du kan se, att få ånga återbetalning är i allmänhet en snabb och enkel process om du uppfyller kraven på återbetalningsfönstret. På bara några korta sekunder kan du starta återbetalningsprocessen och (förhoppningsvis) få den automatiskt godkänd av Valve! Tänk bara på att inte missbruka systemet, annars kan du förlora dina återbetalningsrättigheter!