Hur gör jag ett konferenssamtal på Apple iPhone XS med iOS 12?

"Ju mer, desto mer!" Detta citat skulle bäst beskriva tanken på att ha ett konferens- eller gruppsamtal på en telefon. Självklart är det roligare att ha gruppsamtal. Tillverkarna ser att det ökande antalet smarttelefonanvändare som föredrar att ha mer än bara ett samtal en-till-en-samtal, säkerställer tillverkarna att de skulle ha den specifika funktionen inbäddad i sina nästa flaggskeppsenheter. Och så introducerades konferenssamtal.

De flesta, om inte alla, av de högsta nivåerna smartphones har idag konferens- / gruppsamtal bland de viktigaste funktionerna som erbjuds. Det kan finnas några små variationer på hur funktionen kallas men den tjänar samma syfte, och det är att göra ett konferens- eller gruppsamtal möjligt. Apples senaste flaggskeppssmartphones, särskilt iPhone XS, har också samma konferenssamtalsfunktion, som kan utföras på olika sätt.

Om du är ny på iOS-plattformen och med iPhone XS som din allra första iOS-enhet, kommer detta sammanhang att hjälpa dig komma igång med att göra din första iOS-konferenssamtal upplevelse enklare och framgångsrik. Läs vidare för att lära dig mer om hur ett konferenssamtal fungerar i iOS 12 och hur det görs på din iPhone XS.

Innan vi går vidare till våra tutorials, om du hittade det här inlägget när du försöker hitta en lösning på ett problem med din enhet, besöker du vår felsökningssida för iPhone XS för vi har redan tagit upp några av de rapporterade problemen med den här enheten. Vi kanske redan har publicerat artiklar som ger lösningar på ditt problem. Du kan också kontakta oss när som helst genom att använda vårt iPhone-frågeformulär.

Standard sätt att ringa ett konferenssamtal eller gruppsamtal på iPhone XS (iOS 12)

Följande steg visar hur du startar ett konferenssamtal med det inbyggda Telefon / Dialer- programmet på din iPhone XS. Följ dessa steg för att ringa ett konferenssamtal med dina kamrater med iOS 12:

 1. Börja med att ringa ett samtal på din önskade kontakt.
 2. Klicka sedan på alternativet Lägg till samtal från menyn i samtalen. Det första samtalet kommer att ställas på medan du ringer det andra numret.
 3. När den andra personen besvarar samtalet kan du trycka på alternativet för att slå samman samtal . Detta kommer att få alla att ansluta och det startar ett trevägssamtal.
 4. För att lägga till andra till konferens- eller gruppsamtalet, tryck bara på alternativet Lägg till samtal från menyn i samtalen och följ sedan resten av tidigare instruktioner.

Det finns också andra sätt att ringa ett konferenssamtal eller gruppsamtal på din iPhone XS. Med de senaste uppdateringarna kan iPhone-användare nu ringa ett konferenssamtal via Meddelanden, Group FaceTime eller appar från tredje part som Facebook Messenger och Skype, för att nämna några.

Hur man ringer ett konferenssamtal på iPhone XS via FaceTime

Apples nyligen lanserade iOS 12-plattform erbjuder många nya och förbättrade funktioner. En av dessa är Group FaceTime-samtalet. Som namnet antyder låter det dig ringa en grupp ljud- och video FaceTime-samtal för upp till 32 deltagare samtidigt. Så här ringer du ett grupp FaceTime-samtal med din iPhone XS FaceTime-app:

 1. Starta FaceTime- appen på din iPhone.
 2. Klicka på Plus (+) -ikonen i det övre högra hörnet av skärmen.
 3. Ange namnet eller kontaktnumret på den person du vill ringa.
 4. Lägg sedan till fler kontakter genom att ange deras namn eller telefonnummer. Du kan lägga till upp till 30 kontakter till.
 5. Om du vill starta eller placera ditt FaceTime-samtal trycker du på Video om du föredrar videosamtal. I annat fall trycker du på Ljud .

Hur man ringer ett konferens- / grupp FaceTime-samtal på iPhone XS via appen Meddelanden

Med iOS 12 kan du nu använda FaceTime via appen Aktiemeddelanden på din iPhone XS. En integrerad FaceTime i meddelanden-appen är bara en av de nya funktionerna i den nyligen utrullade iOS-plattformen. Med denna integration kan du därför ringa ett FaceTime-gruppgrupp till alla medlemmar i din grupp iMessage-tråd. Så här fungerar det:

 1. Starta meddelanden- appen på din iPhone XS.
 2. Tryck sedan på för att välja en befintlig gruppkonversation eller starta en ny i stället.
 3. För att lägga till fler kontakter klickar du på Avatars eller Profilfoto från konversationsdeltagarna. Du kan se dessa avatarer i skärmens övre mitt.
 4. Tryck sedan på FaceTime .

För att starta ett konferens- / gruppsamtal med tredjepartsapplikationer som Messenger och Skype, allt du behöver göra är att öppna appen och sedan välja de kontakter du vill inkludera i dina gruppsamtal genom antingen video- eller ljudchatt.

Besök avsnittet Handledning från webbplatsens felsökningssidor för att se mer användbara genomgångar och enkla guider för hur du får ut det bästa av din nya Apple iPhone Xs-enhet.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!