Hur fryser man en frusen Samsung Galaxy Note 9?

När din Samsung Galaxy Note 9 fastnar på en viss skärm kan det vara ett litet problem men om den stängdes av och fastnade på en svart skärm finns det en möjlighet att problemet har något att göra med hårdvaran. Även om dessa problem kan ha olika tecken eller symtom, kan de vara desamma beroende på hur problemen började.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Galaxy Note 9 som är frusen med antingen en strömmen på skärmen eller avstängd. Vi kommer att försöka fastställa orsaken till att detta problem händer så att vi kan försöka hitta en effektiv lösning. Så om du är en av ägarna till den här enheten eller någon smarttelefon för den delen, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Samsung Galaxy Note 9 fryst på den vissa skärmen

Det spelar ingen roll vilken skärm din telefon är frusen på så länge skärmen fortfarande är på den anses vara en firmwarekrasch. När det gäller detta är det en sak du kan göra för att din telefon ska svara igen ...

 • Tryck och håll ner både volymknappen och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller mer.

Om du är bekant med proceduren för att dra ut batteriet som vi ofta gör för telefoner med flyttbara batterier, är det i princip bara det som det görs på telefoner med icke-flyttbara batterier. Vad den gör är att uppdatera telefonens minne och ladda om alla appar och tjänster. Det är den mest effektiva lösningen på telefoner som är frusna på en viss skärm eller fast program kraschar.

RELATERADE INLÄGG:

 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 inte kommer att slås på?
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Note 9 inte laddas ur lådan?
 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 har en svart skärm av döden?

Samsung Galaxy Note 9 fryst på en svart skärm

När din telefon stängs av av sig själv och inte längre svarar eller slås på efter det, måste du omedelbart kontrollera om den har några tecken på fysiska och vätskeskador. Det är lätt att upptäcka dessa och om du är ägare bör du vara den första som vet om telefonen tappade från en ganska hög höjd eller sjönk under lång tid i vattnet. Om du är säker på att din telefon inte har några tecken på både fysisk och vätskeskada, kan det vara ett annat fall av en firmwarekrasch.

Det finns tillfällen då telefonen stängs av utan någon varning och inte längre skulle svara. Det finns också fall där enheten inte svarar efter en lång tids inaktivitet. För att ta itu med detta problem måste du bara göra tvångsstart som jag utarbetade i det första problemet ovan. Tryck och håll in både volymknappen och strömknapparna i 10 sekunder eller mer. Om din enhet fortfarande inte svarar efter det gör du istället:

 1. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och låt inte släppa.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer.

Det är i princip detsamma som den första proceduren bara att vi ser till att den här gången trycker du på och håller ned volymknappen innan strömknappen är för det är rätt procedur och det kommer att resultera i en tvingad omstart. Om du gör det annars kommer du inte att få liknande effekt. Men om din telefon fortfarande inte svarar efter detta, är det mycket möjligt att du har att göra med ett tomt batteri och en kraschad firmware.

Naturligtvis är ett urladdat batteri inte ett problem, men det finns tillfällen att när en telefon går tom för juice, en del av dess hårdvara och tjänster inte slås av ordentligt, vilket kan leda till en systemkrasch. I sådant fall har du redan hanterat ett par problem som båda leder till en svarsfri enhet. Ja, du kan fixa en firmwarekrasch med en tvingad omstart men om det inte har tillräckligt med batteri för att slå på det kommer det fortfarande inte att svara. Så för att ta itu med detta, här är vad du behöver göra:

 1. Anslut den trådbundna laddaren till ett vägguttag eller strömkälla.
 2. Anslut din Note 9 till laddaren och oavsett om den svarar eller inte, lämna den ansluten till laddaren i 10 minuter.
 3. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 4. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 5. Håll båda tangenterna nedtryckta i 10 sekunder eller mer.

Om problemet verkligen beror på ett tömt batteri, bör din nya Galaxy Note 9 redan starta upp nu. Men om det fortfarande inte svarar efter att ha gjort allt detta, finns det en möjlighet att det är ett hårdvaruproblem. Du bör ta den tillbaka till butiken så att en Samsung-tekniker kan kontrollera det för dig eller så kan du få den ersatt med en ny enhet.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Om du fortfarande har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

RELEVANTA POSTER:

 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 börjar frysa och släppa efter?
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy Note 9 när Facebook börjar krascha?
 • Vad gör du med din Samsung Galaxy Note 9 med skärmflimrande problem?
 • Samsung Galaxy Note 9 WiFi fortsätter att tappa eller koppla bort
 • Samsung Galaxy Note 9: Safe Mode, Torka cache-partition och återställ applikationer
 • Så mjuk återställning, fabriksåterställning och återställning av din nya Samsung Galaxy Note 9

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.