Hur fixar Snapchat fortsätter att krascha på Galaxy S10 | felsöka problemet "Tyvärr har Snapchat slutat"

Har du problem med Snapchat? Om Snapchat fortsätter att krascha på din Galaxy S10, bör detta inlägg hjälpa. Lär dig vad du ska göra genom att följa våra förslag i den här guiden.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur fixar Snapchat fortsätter att krascha på Galaxy S10

Att försöka fixa Snapchat fortsätter att krascha problemet på Galaxy S10 är enkelt men du måste göra ett antal felsökningssteg. Följ våra förslag nedan för att göra detta.

Snapchat kraschar fix nr 1: Tvinga att sluta Snapchat

Om Snapchat fortsätter att krascha utan någon uppenbar anledning, beror det antagligen på ett mindre eller tillfälligt fel. Vissa buggar kan utvecklas om ett system får köras under lång tid. Försök tvinga att avsluta appen och se om det kommer att hjälpa. Det finns två sätt att göra detta.

Metod 1: Stäng en app med nyckelappar

 1. På skärmen trycker du på funktionsknappen Senaste appar (den med tre vertikala linjer till vänster om Hem-knappen).
 2. När skärmen Nya appar visas, svep åt vänster eller höger för att leta efter appen. Det borde vara här om du lyckades köra den tidigare.
 3. Dra sedan upp på appen för att stänga den. Detta bör tvinga stänga det. Om den inte är där, klicka helt enkelt på appen Stäng alla för att också starta om alla appar.

Metod 2: Stäng en app med appinformation-menyn

Ett annat sätt att tvinga stänga en app är genom att gå inom appens inställningar. Det är ett längre sätt jämfört med den första metoden ovan, men det är lika effektivt. Du vill använda den här metoden om du planerar att göra annan felsökning för den nämnda appen som att rensa cache eller data. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på ikonen Fler inställningar (tre-punktsikonen, uppe till höger).
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta och tryck på appen.
 6. Tryck på Force Stop.

Snapchat kraschar fix nr 2: Uppdatera Snapchat

Populära appar som Snapchat uppdateras regelbundet när buggar blir kända för utvecklare. Se till att din Snapchat-app kör den senaste versionen hela tiden. För att kontrollera om det är det kan du besöka Play Store-appen och kontrollera om det finns en uppdatering för det. Om inte, ignorera helt enkelt detta steg.

Snapchat kraschar fix nr 3: Rensa cache-partition

Android använder en systemcache, som lagras i cache-partitionen, för att ladda appar snabbt. Ibland skadas cachen under och efter en uppdatering eller av andra skäl. Även om detta kan låta ofarligt, kan en skadad cache så småningom orsaka prestandaproblem samt ett gäng andra mindre irritationer. För att säkerställa att telefonens systemcache är färskt kan du torka cache-partitionen. Detta kommer att tvinga telefonen att ta bort den aktuella cachen och ersätta den med en ny över tid.

Så här torkar du cache-partitionen på din Galaxy S10:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".

Snapchat kraschar fix nr 4: Utför en mjuk återställning

Om problemet kommer tillbaka efter att ha startat om appen själv är nästa sak du vill göra en mjuk återställning. Detta bör rensa systemet och eventuellt också bli av med buggen. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned- knapparna i cirka 10 sekunder. Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om din S10 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Snapchat kraschar fix nr 5: Använd en annan anslutningstyp (genom att byta till wifi eller mobildata)

I vissa fall börjar Snapchat att fungera igen efter att ha bytt till en annan anslutningstyp. Om du till exempel mest använder mobildata när du använder Snapchat kan du försöka byta till wifi och se vad som händer eller vice versa. Det finns ingen definitiv förklaring till varför du kan göra detta ibland kan fixa Snapchat-buggar men det är värt att försöka. Det tar inte några sekunder att göra och det kan bara spara från mycket problem. Om det inte verkar fungera men fortsätt till nästa steg nedan.

Snapchat kraschar fix nr 6: Rensa cache för Snapchat

Att ta bort cachen är ett av de direkta sätten att felsöka en problemapp. Det är vanligtvis effektivt att fixa mindre buggar orsakade av föråldrad cache eller tillfälliga filer. Det kan göras säkert utan att förlora något användarrelaterat innehåll i appen. Så här görs:

 1. Gå till Hem-skärmen.
 2. Tryck på appar-ikonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på appar.
 5. Om du letar efter ett system eller en standardapp klickar du på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 6. Välj Visa systemappar.
 7. Hitta och tryck på lämplig app.
 8. Knacka på Lagring.
 9. Klicka på Rensa cache-knapp.
 10. Starta om enheten och kolla om problemet.

Snapchat kraschar fix nr 7: Återställ Snapchat-appen

Om ingenting händer efter att en apps cache har rensats är nästa goda sak du kan göra att rensa appens data. Till skillnad från föregående procedur kan den här radera viktig information eller data i appen. Om du till exempel försöker ta itu med ett problem med en meddelanden-app raderas alla dina meddelanden genom att rensa dess data. För spel kan det att göra detta ta bort dina framsteg. Om du inte vill tappa viktiga saker, se till att säkerhetskopiera dem i förväg.

 1. Gå till Hem-skärmen.
 2. Tryck på appar-ikonen.
 3. Öppna Inställnings-appen.
 4. Tryck på appar.
 5. Om du letar efter ett system eller en standardapp klickar du på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 6. Välj Visa systemappar.
 7. Hitta och tryck på lämplig app.
 8. Knacka på Lagring.
 9. Klicka på Rensa dataknappen.
 10. Starta om enheten och kolla om problemet.

Snapchat kraschar fix nr 8: Installera om Snapchat

Att ta bort och installera om en problemapp kan ibland vara ett effektivt sätt att lösa problem. Om du inte har provat det ännu, se till att du tar bort och installerar om Snapchat-appen. Om möjligt, försök att inte uppdatera Snapchat och se vad som händer.

Om Snapchat fortsätter att krascha efter att du installerat en uppdatering för det, är det dock bra att ta bort dess uppdatering. Här är hur:

 1. Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på appar.
 4. Se till att allt är valt (uppe till vänster). Tryck vid behov på rullgardinsikonen (överst till vänster) och välj sedan Alla.
 5. Hitta och välj sedan lämplig app. Om systemappar inte är synliga, klicka på menyikonen (överst till höger) och välj Visa systemappar.
 6. Tryck på Avinstallera för att ta bort en app.
 7. Tryck på OK för att bekräfta.
 8. För att avinstallera appuppdateringar (det här alternativet är bara tillgängligt när en uppdatering har installerats.)
 9. Klicka på Avinstallera uppdateringar.
 10. Bekräfta genom att trycka på OK.

Snapchat kraschar fix nr 9: Återställ nätverksinställningar

Om det finns ett problem med den aktuella nätverkskonfigurationen på din S10 är det inte en dålig idé att återställa nätverksinställningarna. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställ nätverksinställningar.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 5. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Snapchat kraschar fix nr 10: Avinstallera appar

Om Snapchat fortsätter att krascha efter att du installerat en ny app, är det möjligt att den appen kan vara dåligt kodad. Detta händer då och då så att idén inte är avlägsen alls. Försök att avinstallera den senaste appen du installerade och se om det är den som orsakar Snapchat-problemet. Om du installerade flera appar innan du märker problemet, ta bort nämnda appar från systemet.

Nedan följer stegen för att ta bort eller avinstallera en app:

 1. Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Tryck på appar.
 4. Se till att allt är valt (uppe till vänster). Tryck vid behov på rullgardinsikonen (överst till vänster) och välj sedan Alla.
 5. Hitta och välj sedan lämplig app. Om systemappar inte är synliga, klicka på menyikonen (överst till höger) och välj Visa systemappar.
 6. Tryck på Avinstallera för att ta bort en app.
 7. Tryck på OK för att bekräfta.

Snapchat kraschar fix nr 11: Fabriksåterställning

Om Snapchat är viktigt för dig i din vardag och det fortfarande inte är fixat vid denna punkt bör du överväga att torka av telefonen (fabriksinställning) för att se om det finns ett programfel som orsakar problemet. Annars kan du bara hoppa över fabriksåterställning och skicka bara en felrapport till utvecklaren.

Om du vill kontrollera om det finns programvaruproblem som får Snapchat att krascha, så här fabriksinställer du din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

Snapchat kraschar fix nr 12: Skicka felrapport

Om en användare inte kan fixa något appbugg eller problem efter att ha gjort alla felsökningsstegen ovan, är den mest troliga orsaken till problemet djupt i själva koden. Det kan inte finnas något som en slutanvändare kan göra åt det förutom att rapportera. Om du vill göra det använder du rapporteringsverktyget i Snapchats inställningsmeny.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.